Home > νέα > Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών μέσα από τον μαραθώνιο ανακύκλωσης-Ξεκίνησε το follow green από τα σχολεία του Δήμου Δράμας

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών μέσα από τον μαραθώνιο ανακύκλωσης-Ξεκίνησε το follow green από τα σχολεία του Δήμου Δράμας

Ξεκίνησε το follow green από τα σχολεία του Δήμου Δράμας

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης

των μαθητών μέσα

από τον μαραθώνιο ανακύκλωσης

Παρουσίαση του προγράμματος από το 12ο Δημοτικό σχολείο Δράμας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΚΑΘΕ επισημότητα ξεκίνησε πλέον το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης από τα σχολεία του Δήμου Δράμας, το γνωστό μας και ως follow green. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, σκοπός του οποίου είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά με την ανακύκλωση.

Το πρωί της Τρίτης 22 Μαρτίου, ενδεικτικά, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Εφραιμίδη, βρέθηκε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, τα γνωστά μας Εκπαιδευτήρια. Το συγκεκριμένο σχολείο επιλέχθηκε για λόγους ιστορικότητας.

Κατά τη διαδικασία της μικρής παρουσίασης, ο διευθυντής του σχολείου κ. Κουτσούκης, απηύθυνε ένα μικρό χαιρετισμό στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, λέγοντας πόσο σημαντικό είναι να μάθουν τα παιδιά να ανακυκλώνουν. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι, όταν ρωτήθηκαν από το δήμαρχο αν ανακυκλώνουν στο σπίτι τους, φώναξαν όλα μαζί ένα μεγάλο ναι!

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, σημείωσε ότι «ο Δήμος Δράμας, σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης follow green, ενεργοποιεί το μαραθώνιο ανακύκλωσης στα Δημοτικά, Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου μας. Στόχος μας είναι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, να μην ξεχνάμε τις καλές μας συνήθειες. Με αφετηρία την προσπάθεια αυτής της εκδήλωσης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, γίνονται μια ομάδα, που έχουν ως κοινό στόχο να αποδείξουν πως η ανακύκλωση συνεχίζεται για το καλό του περιβάλλοντος».

Όπως τόνισε ο κ. Μαμσάκος, «η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, την ΑΦΙΣ ΑΕ και το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Αλουμινίου Κάθε Κουτί  Μετράει».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευτούν όλα τα σχολεία, σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος. Τα πρώτα σχολεία που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα  υλικά, θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές μονάδες.

Ο δήμαρχος κάλεσε επίσης τους δημότες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του follow green μέσω της δημοτικής πλατφόρμας, δωρίζοντας πόντους στο σχολείο της επιλογής τους.

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Εφραιμίδης, σημείωσε ότι «ο Δήμος Δράμας συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία τις δράσεις ανακύκλωσης σε σχολεία σε συνεργασία με τη δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης και ανακύκλωσης follow green. Φέτος το σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης επεκτείνεται, καθώς εκτός από το Δημοτικά συμμετέχουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου μας».

Όπως εξήγησε, «εφαρμόζουμε τη διαλογή στην πηγή για τέσσερα υλικά σε ειδικούς κάδους: χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες. Η Υπηρεσία Καθαριότητας ολοκλήρωσε τη διανομή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες κι από εδώ και πέρα αναλαμβάνει το έργο ζύγισης και αποκομιδής από τα σχολεία».

Τέλος,  διευθυντής του 12ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κουτσούκης, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα και στην καμπάνια του Δήμου Δράμας. Όπως είπε, «αυτό που για εμάς είναι σημαντικό, είναι ότι από την πρώτη στιγμή  που έρχονται τα παιδιά στο σχολείο μας, προσπαθούμε να τους δημιουργήσουμε περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Δήμου, έχει αυτό το στόχο και είναι νομίζω πολύ καλή η όλη οργάνωση, έτσι ώστε πράγματα που μέχρι στιγμής γινόντουσαν σπασμωδικά και χωρίς καμιά οργάνωση, τώρα πλέον γίνονται με μια πιο οργανωμένη μορφή».

Όπως είπε ο κ. Κουτσούκης, «τα παιδιά έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η ανακύκλωση είναι κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους μαθητές μας. Ο σκοπός μας μεταξύ των άλλων, εκτός του γνωστικού μέρους που πρέπει να περάσουμε στα παιδιά, είναι τα κοινωνικοποιήσουμε και να περάσουμε κάποια οικολογικά μηνύματα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περνάει αυτά τα μηνύματα κατά 100%».

Σημείωσε ακόμα ο κ. Κουτσούκης, ότι «το σχολείο συνεργάζεται πολύ καλά με το Δήμο Δράμας, συμμετέχει και σε άλλα προγράμματα, ενώ είναι ανοικτό και διαθέσιμο για οποιαδήποτε δράση».