Home > νέα > Με πρόγραμμα και προσήλωση στον στόχο αθλήτριες της ΓΑΙΑ κατάφεραν να εισαχθούν στην πρώτη σχολή της επιλογής τους! Τρεις από τις αθλήτριες της ΓΑΙΑ Δράμας μιλάνε στον «Πρωινό Τύπο»

Με πρόγραμμα και προσήλωση στον στόχο αθλήτριες της ΓΑΙΑ κατάφεραν να εισαχθούν στην πρώτη σχολή της επιλογής τους! Τρεις από τις αθλήτριες της ΓΑΙΑ Δράμας μιλάνε στον «Πρωινό Τύπο»

Με πρόγραμμα και προσήλωση στον στόχο

αθλήτριες της ΓΑΙΑ κατάφεραν να εισαχθούν

στην πρώτη σχολή της επιλογής τους!

Τρεις από τις αθλήτριες της ΓΑΙΑ Δράμας μιλάνε στον «Πρωινό Τύπο»

 

Του Θανάση Πολυμένη

Η ΟΜΑΔΑ ΓΑΙΑ βόλεϊ γυναικών Δράμας, είναι μια από τις σπουδαιότερες ομάδες που προωθούν τον αθλητισμό στην περιοχή μας. Οι πρωτιές της απλώνονται σε όλη τη χώρα και μάλιστα σήμερα η ΓΑΙΑ Δράμας βρίσκεται στην Α2 κατηγορία.

Πέρα όμως από τις αθλητικές επιτυχίες, τα κορίτσια της ΓΑΙΑ Δράμας έχουν να επιδείξουν επιτυχίες και στα μαθήματα, όπως για παράδειγμα οι τρεις κοπέλες που δέχτηκαν να μιλήσουν στον «Πρωινό Τύπο», για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι επιτυχούσες στα ΑΕΙ είναι έξι άτομα, εκ των οποίων οι τρεις δέχτηκαν να μας μιλήσουν για την εμπειρία τους από τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Πρόκειται για την Κατερίνα Ελευθεριάδου, την Αγγελική Καραϊσαρλή και την Νικολέτα Στάμου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

Κατερίνα Ελευθεριάδου

Η Κατερίνα Ελευθεριάδου περνάει στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη και ήταν η πρώτη της επιλογή. Όπως μας λέει η ίδια στην ερώτηση για το πώς συνδυάζει αθλητισμό και μαθήματα, μας λέει ότι «σε συνδυασμό με τον αθλητισμό είναι αρκετά δύσκολο. Χρειάζεται να έχεις κάποιο πρόγραμμα και πιστεύω ότι μόνο αν το θέλεις πραγματικά μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο μαζί».

Σχετικά με το ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού που σημάδεψε τη φετινή σχολική χρονιά, επισημαίνει ότι «ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά. Στην αρχή επηρεάστηκα αρκετά, είναι αλήθεια. Βγήκα από τον ρυθμό μου, αλλά ύστερα προσαρμόστηκα σ’ αυτή την αλλαγή. Είχα έναν στόχο που έπρεπε να πετύχω, οπότε όλα πήραν το δρόμο τους».

Στην ερώτηση αν σκέφτεται να συνεχίσει τον αθλητισμό η Κατερίνα Ελευθεριάδου μας λέει: «Ο αθλητισμός για μένα είναι ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι και δεν σκέφτομαι ποτέ να το σταματήσω. Οπότε, σίγουρα θα το συνεχίσω χωρίς αμφιβολία».

Ερωτώμενη για τη βοήθεια από την οικογένεια, την ομάδα και φίλους, η ίδια επισημαίνει ότι «γενικότερα οι γονείς μου με στήριζαν σε κάθε επιλογή μου. Όσον αφορά τον αθλητισμό, είναι η μεγαλύτερη αδερφή μου που με τράβηξε και αυτήν έχω ως κίνητρο. Ήταν μια ιδιαίτερα χρονιά και φυσικά χρειάζεται υποστήριξη από τους γονείς, το περιβάλλον στο σπίτι και όλα αυτά».

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΙΣΑΡΛΗ

Αγγελική Καραϊσαρλή

Η Αγγελική Καραϊσαρλή, περνάει στη Σχολή Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο», μας λέει ότι ήταν μια από τις επιλογές της και στην ερώτηση γιατί διάλεξε την συγκεκριμένη Σχολή, μας λέει: «Με ενδιέφερε η Σχολή με τις ξένες γλώσσες που έχει και νομίζω ότι είναι ένα επάγγελμα που έχει προοπτική».

Στην ερώτηση για το πώς συνδύασε διάβασμα και αθλητισμό απαντάει ότι «χρειάζεται από την αρχή να έχεις ένα καλό πρόγραμμα και σωστή διαχείριση του χρόνου, για να μπορείς να αφιερώνεις τον χρόνο που θέλει για διάβασμα, ειδικά στην Τρίτη Λυκείου, αλλά και να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που θέλεις με τον αθλητισμό». Όπως διευκρινίζει, «φυσικά και η ομάδα έπαιξε σημαντικό ρόλο σ’ αυτό, γιατί μας στήριξε πάρα πολύ».

Στην ερώτηση για το πώς αντιμετώπισε τη φετινή δύσκολη χρονιά με την πανδημία, η ίδια απαντά: «Έκανα ποιοτικό διάβασμα, προσπάθησα να μην χαλάσω το πρόγραμμα που είχα ετοιμάσει, ήταν δύσκολα, αλλά τελικά πιστεύω ότι τα κατάφερα». Όσον αφορά τη βοήθεια από την οικογένεια, η ίδια σημειώνει «η οικογένειά μας στήριξε πολύ στην προσπάθειά μου και παίζει σημαντικό ρόλο να σε βοηθάνε».

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΣΤΑΜΟΥ

Νικολέτα Στάμου

Η Νικολέτα Στάμου, περνάει στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Κοζάνη. Απαντώντας σε ερωτήσεις του «Πρωινού Τύπου», η ίδια επισημαίνει ότι «σίγουρα ήταν δύσκολη η φετινή χρονιά και η πανδημία του κορωνοϊού μας επηρέασε ιδιαίτερα φέτος. Η πανδημία παρ’ όλα αυτά ευνόησε το διάβασμα φέτος και μέσα στην καραντίνα είχαμε χρόνο και για προπόνηση και για φροντιστήρια. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήταν το ίδιο εύκολο αν πηγαίναμε και κανονικά στο σχολείο. Και για να πω την αλήθεια, η Τρίτη Λυκείου είναι η χρονιά που πρέπει να αφήσεις λίγο την προπόνηση στην άκρη και να ασχοληθείς περισσότερο με το διάβασμα».

Σε σχέση με τον αθλητισμό, η ίδια λέει «δύο προπονήσεις την εβδομάδα είναι καλά. Για παράδειγμα, με μια τρίτη προπόνηση δυσκολευόμουν να τα βγάλω πέρα».

Στην ερώτηση αν συνεχίσει παράλληλα τον αθλητισμό, η Νικολέτα Στάμου απαντάει θετικά: «Θέλω να συνεχίσω και μάλιστα στη Δράμα. Θα δω πως θα γίνει, διαφορετικά θα βρω κάτι αντίστοιχο στην Κοζάνη».

Ερωτώμενη για το πώς ήταν η βοήθεια από την οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα, μας λέει «ότι είναι απαραίτητη, ειδικά ψυχολογικά, γιατί η ψυχολογία στην Τρίτη Λυκείου είναι κάτι που … τη μια μέρα μπορεί να πετάς στα σύννεφα και την άλλη…»