Home > νέα > Προτάσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας

Προτάσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας

Προτάσεις για την ασφαλή λειτουργία

των σχολείων από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας

 

 

 

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που εξέδωσε χθες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας, αναφέρεται στις προτάσεις και τα μέτρα που ζητάει να παρθούν, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Όπως αναφέρεται, «για μια ακόμα μια φορά, το Υπουργείο Παιδείας με τις ανακοινώσεις του, αποδεικνύει ότι δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία αλλά το αντίθετο.

Ενώ η νέα χρονιά ξεκίνησε με αρκετά κρούσματα, έκδηλη είναι η αγωνία και ο προβληματισμός, για το πώς θα εξελιχτεί η πανδημία μέσα στο χώρο του σχολείου, με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις, και δικαιολογημένα, όταν το μόνο μέτρο το οποίο έχει ληφθεί είναι ένα τεστ ακόμα.

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ως κίνημα εκπαιδευτικών καταθέσαμε προτάσεις, που σαν σκοπό είχαν να διατηρήσουν τα σχολεία ασφαλή και ανοιχτά, αναγνωρίζοντας ότι η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη.  Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, τόσο όσον αφορά στα μορφωτικά  δικαιώματα των μαθητών μας όσο και στις κοινωνικές ανισότητες, οι οποίες αναδείχτηκαν κατά την εφαρμογή της.

Επιθυμούμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία».

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος θέτει τις προτάσεις του και ζητάει τα παρακάτω:

[Απαιτούμε:

  1. Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα όπου χρειάζεται και όχι συμπτύξεις τμημάτων. Ανώτερος αριθμός μαθητών 15 ανάλογα και με τα τετραγωνικά της τάξης.
  2. Κατάργηση του 50+1 για να κλείσει ένα τμήμα. Να κλείνει με λιγότερα, όπως την προηγούμενη χρονιά.
  3. Προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, που θα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες που θα προκύπτουν στα σχολεία. Καμιά υποβάθμιση υποστηρικτικής δομής, για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων(ενισχυτική διδασκαλία , ΖΕΠ).
  4. Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών.
  5. Ενίσχυση των σχολικών επιτροπών για την αγορά όλων των απαραίτητων υλικών  καθαρισμού, μασκών, αντισηπτικών,  κ.λ.π., λόγω και των αυξημένων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί τώρα.
  6. Άδειες για όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και διεύρυνση αυτών.
  7. Πάγωμα κάθε διαδικασίας  αυταξιολόγησης αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.
  8. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  9. Ενίσχυση του συστήματος υγείας με υγειονομικό προσωπικό.
  10. Στήριξη όλων των υποστηρικτικών δομών. Θεσμοθέτηση της ενισχυτικής διδασκαλίας. Στήριξη των τμημάτων ένταξης, με κάλυψη των κενών. Να καλύπτει εκπαιδευτικός όλες της ημέρες της εβδομάδας και όχι ένας εκπαιδευτικός δυο τμήματα ένταξης, όπως συμβαίνει τώρα».