Home > νέα > Προτάσεις της Οικολογικής Κίνησης για το δημοτικό κήπο και την Ονειρούπολη

Προτάσεις της Οικολογικής Κίνησης για το δημοτικό κήπο και την Ονειρούπολη

Συνάντηση Οικολογικής Κίνησης με το δήμαρχο Δράμας

Προτάσεις της Οικολογικής Κίνησης για

το δημοτικό κήπο και την Ονειρούπολη

► Επιβάλλεται η συνάντηση όλων των φορέων για κατάθεση προτάσεων

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΟΛΙΣ προχθές, για άλλη μια χρονιά, ο «Πρωινός Τύπος» δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δημοτικός κήπος της πόλης, έπειτα από το τέλος της 16ης διοργάνωσης της Ονειρούπολης.

Εδώ και 16 χρόνια, μετά το πέρας της Ονειρούπολης, ο δημοτικός κήπος παρουσιάζει μια πολύ άσχημη κατάσταση. Και κάθε φορά, η αποκατάστασή του κοστίζει στο Δήμο Δράμας περίπου 20.000 ευρώ, χώρια από τη συνεχή ζημιά που παρατηρείται σ’ αυτόν τον υπέροχο πνεύμονα της φύσης στο κέντρο της πόλης.

dimotikos kipos (2)

Ο δημοτικός κήπος της πόλης ενδιαφέρει όλους τους Δραμινούς. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, για το οποίο η δημοτική αρχή θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να πάρει οριστικές αποφάσεις σχετικά μ’ αυτό το θέμα. Κάθε φορά έχουμε το ίδιο πρόβλημα και με τα χρόνια αυτό δεν διορθώνεται. Είναι καιρός πλέον να αλλάξουν πολλά πράγματα και ίσως η Ονειρούπολη να χρειαστεί να βρει ένα διαφορετικό χώρο όπου θα φιλοξενηθεί.

Ο «Πρωινός Τύπος», και στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, έχει κάνει προτάσεις, ώστε να αλλάξει χώρο και είναι κάτι εφικτό να γίνει. Παρ’ όλα αυτά όμως, θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν σοβαρές προτάσεις και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και όχι μόνο αυτής της πόλης, να κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι και να κάνουν μια μεγάλη συζήτηση.

 

Η Οικολογική στο δήμαρχο

Στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης και με κεντρικό θέμα: «Σώστε το δημοτικό κήπο», η Οικολογική Κίνηση έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την αξιοποίησή του.

Mpakirtzis Andreas

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης κ. Ανδρέας Μπακιρτζής, σημειώνει ότι ο δημοτικός κήπος «πρέπει να αξιοποιηθεί όσον αφορά το πράσινο και τα λουλούδια και να είναι χάρμα οφθαλμών για όλο το χρόνο». Όπως τονίζει ο ίδιος, «φτάσαμε στο σημείο μόνο το καλοκαίρι δύο τρεις μήνες να είναι σε υποφερτή κατάσταση και όλο το υπόλοιπο διάστημα να είναι μόνο για την Ονειρούπολη».

Απαντώντας στην ερώτηση για τις προτάσεις που έχει η Οικολογική Κίνηση για το δημοτικό κήπο, ο κ. Μπακιρτζής επισημαίνει ότι έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο, η οποία πρόκειται να γίνει σήμερα το πρωί, με θέμα την σωτηρία του κήπου αλλά και μια διαφορετική διαμόρφωση της Ονειρούπολης ίσως σε άλλο χώρο στην πόλη.

Όπως δηλώνει ο ίδιος στον «Π.Τ.», «η Οικολογική Κίνηση ποτέ δεν ήταν ενάντια στην Ονειρούπολη. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς και εγώ ήμουν και είμαι εθελοντής στην Ονειρούπολη. Όλα αυτά τα χρόνια, η Ονειρούπολη έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της σ’ αυτή τη φάση και αυτό φαίνεται πια και από τον ίδιο τον κόσμο. Ήδη πρέπει κάτι να αλλάξει».

Ο κ. Μπακιρτζής βλέπει πλέον με διαφορετική οπτική τη διοργάνωση αυτής της μεγάλης χριστουγεννιάτικης γιορτής: «Πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα πλέον, της μετεγκατάστασής της, ή την σύνδεση της Ονειρούπολης με μια άλλη περιοχή. Να πούμε ότι στα Τρίκαλα η χριστουγεννιάτικη γιορτή είναι έξω από τα Τρίκαλα. Θα μπορούσαμε να συνδέσουμε και στη Δράμα μια νέα περιοχή με το τρενάκι και να προχωρήσουμε σε μια αναβάθμιση της εκδήλωσης».

Ο πρόεδρος της Οικολογικής εξήγησε ότι «ο δήμαρχος, είναι δήμαρχος όλων των πολιτών και πρέπει να ακούει όλες τις πλευρές και όλους τους φορείς. Θα πρέπει λοιπόν να το δούμε όλοι μαζί κάποια στιγμή, ώστε να μην έχει το κόστος της απόφασης μια συγκεκριμένη πολιτική παράταξη. Γι’ αυτό και ζητήσαμε να μιλήσουμε με το δήμαρχο, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσουμε και με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και ίσως κάποια στιγμή να κάνουμε μια συνάντηση όλοι μαζί, ώστε να τεθούν κάποιες ιδέες και από άλλους πολίτες».

Καταλήγοντας ο κ. Μπακιρτζής, σημείωσε ότι πέρα από τις προτάσεις που η Οικολογική Κίνηση διαθέτει, «κάποια στιγμή θα πρέπει να μαζευτούμε όλοι μαζί και εκεί ο καθένας να καταθέσεις τις δικές του προτάσεις».