Home > νέα > Προβληματικός ο δρόμος από τη ΝΕΟΓΑΛ προς το Πανόραμα-Ανάγκη οδοσήμανσης και διαγράμμισης

Προβληματικός ο δρόμος από τη ΝΕΟΓΑΛ προς το Πανόραμα-Ανάγκη οδοσήμανσης και διαγράμμισης

Ανάγκη οδοσήμανσης και διαγράμμισης

Προβληματικός ο δρόμος από

τη ΝΕΟΓΑΛ προς το Πανόραμα

Σοβαρό ζήτημα ο μη επαρκής φωτισμός – Ανάγκη κατασκευής μιας νέας γέφυρας επί του χειμάρρου Καλλιφύτου – Στο παρελθόν έχουμε θρηνήσει ακόμα και νεκρό

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΕΝΑ πρώτο δημοσίευμα προχωράμε σήμερα, σχετικά με το δρόμο που περνάει πίσω από την γαλακτοβιομηχανία ΝΕΟΓΑΛ και ανεβαίνει προς το Πανόραμα.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί τα παράπονα κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, καθώς πρόκειται για ένα δρόμο, ο οποίος σε γενικό επίπεδο παρουσιάζει αρκετά προβλήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί αρχικά, ότι, ο δρόμος αυτός άνοιξε με ενέργειες του πρώην δημάρχου Δράμας κ. Θωμά Μαργαρίτη, προκειμένου να βοηθήσει ως διαφυγή στην έξοδο της πόλης κυρίως από τη βόρεια ανατολική πλευρά, αλλά και για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων του Πανοράματος.

Ο δρόμος ήταν και παραμένει χαρακτηρισμένος αγροτικός, χωρίς να έχει αλλάξει ο χαρακτηρισμός του σε επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ο δρόμος ανήκει στο Δήμο Δράμας, ενώ από το Δήμο είχε κατασκευαστεί τότε και η λεγόμενη ιρλανδική γέφυρα που υφίσταται στην περιοχή. Μία ιρλανδική γέφυρα, η οποία δυστυχώς κάθε φορά που έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα πλημμυρίζει και μάλιστα σπάζουν ακόμα και τα προστατευτικά κάγκελα εκατέρωθεν της γέφυρας και κάθε φορά πρέπει να γίνονται από την αρχή.

Φυσικά, μετά από νεροποντές και όταν η γέφυρα αυτή σκεπάζεται από τα νερά, γίνεται απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι οδηγοί αναγκάζονται να αλλάξουν διαδρομή προκειμένου να πάνε στον προορισμό τους.

Όταν ο δρόμος αυτός άνοιξε, οι ανάγκες δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένες τότε. Τα χρόνια όμως πέρασαν, η περιοχή αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο με τον οικισμό του Πανοράματος, με τη δημιουργία της κλινικής δίπλα στο δρόμο αυτό καθώς και με το μεγάλο σούπερ μάρκετ.

Πλέον σήμερα, ο αγροτικός αυτός δρόμος αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα περάσματα, προκειμένου οι οδηγοί να μην μπουν στον ιστό της πόλης, είτε για να κατεβούν από το Πανόραμα και τον περιφερειακό του Κορυλόβου, είτε για την αντίθετη διαδρομή, γλυτώνοντας έτσι σημαντικό μέρος μιας διαδρομής από άλλα σημεία.

Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο, που έχουν απευθυνθεί στον «Πρωινό Τύπο», σήμερα ο δρόμος δεν διαθέτει καμιά οδοσήμανση, ούτε όμως και διαγράμμιση. Η κίνηση των οχημάτων είναι πλέον ιδιαίτερα αυξημένη και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τροχαία ατυχήματα, όπως ήδη έχουν γίνει και μάλιστα έχουμε θρηνήσει ακόμα και νεκρούς νέους ανθρώπους.

Οι ανάγκες του δρόμου έχουν πλέον αλλάξει. Αν παλαιότερα ήταν ένας αναγκαίος αγροτικός δρόμος διαφυγής από την πόλη, σήμερα σημειώνει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση οχημάτων και θα πρέπει κάτι να γίνει επ’ αυτού.

Ακόμα και αν ο δρόμος δεν μπορεί να πάρει ένα νέο χαρακτηριστικό από αγροτικό σε επαρχιακό, ακόμα και αν σήμερα δεν εντάσσεται στο σχέδιο πόλεως, εντούτοις θα μπορούσε να γίνει μια οδοσήμανση, να γίνει διαγράμμιση και ακόμα να τοποθετηθεί και ικανός φωτισμός στον ανεπαρκή που υπάρχει. Η μεγάλη κλίση και οι στροφές που δυσκολεύουν την ορατότητα, αναγκάζουν τους οδηγούς να ανάβουν τα μεγάλα φώτα τις βραδινές ώρες με αποτέλεσμα να επέρχεται τύφλωση στον οδηγό από την αντίθετη διαδρομή και έτσι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην οδήγηση.

Ελπίζουμε, πριν φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε και άλλο νεκρό εκεί, να γίνουν τουλάχιστον κάποιες απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο δρόμος αυτός να καταστεί ασφαλέστερος αυτού που είναι σήμερα.