Home > Πρώτο Θέμα > Ψηφίσματα 43 Δημοτικών Συμβουλίων Δήμων της Μακεδονίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ψηφίσματα 43 Δημοτικών Συμβουλίων Δήμων της Μακεδονίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Ψηφίσματα 43 Δημοτικών Συμβουλίων Δήμων της Μακεδονίας κατά

της Συμφωνίας των Πρεσπών

 

Τα Δημοτικά Συμβούλια Δήμων της Μακεδονίας που εξέδωσαν ψηφίσματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ αυτών και των πέντε δήμων της Δράμας, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Μακεδόνων. Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας αναφέρει: «Τον Δεκέμβριο του 2017 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ζήτησε επίσημα από όλους τους Δήμους της Μακεδονίας να φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της (πιθανής τότε) παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στο κράτος των Σκοπίων. Ανταποκρίθηκε το 80% περίπου των Δήμων. 43 Δήμοι μας έστειλαν τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίες (άλλες ομόφωνες και άλλες κατά πλειοψηφία) εξέφρασαν κατηγορηματικά ότι οι κάτοικοι της μιας και μοναδικής Μακεδονίας δε δέχονται να παραχωρήσουν το όνομά τους στους γείτονες. Οι Μακεδόνες έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους και φυσικά το 80% των Δήμων της Μακεδονίας εκφράζει την ρητή βούληση της λαϊκής κυριαρχίας.

Η κυβέρνηση καταχράστηκε την κρατική εξουσία, σφετερίστηκε την προαναφερόμενη λαϊκή κυριαρχία και προχώρησε στην υπογραφή της «συμφωνίας» των Πρεσπών, με την οποία όχι μόνον παραχωρεί το όνομα των Μακεδόνων, αλλά δίνει υπόσταση σε ανύπαρκτη «μακεδονική» γλώσσα και σε δήθεν «μακεδονική» εθνότητα των σλάβων. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς μαζί με όσους τους στηρίζουν διαπράττουν εθνικό έγκλημα σε βάρος του λαού της Μακεδονίας. Τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας απετέλεσαν αδιάσειστες μαρτυρίες σε όλες τις νομικές ενέργειες της ΠΟΠΣΜ:

  1. στα εξώδικα προς τους 300 βουλευτές με τα οποία έγινε η προειδοποίηση ότι παράδοση ονόματος άνευ συγκατάθεσης του λαού σημαίνει παραχώρηση εδαφών, συνιστά εσχάτη προδοσία και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα με την εσχάτη των ποινών.
  2. στην μήνυση κατά Κοτζιά που κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ. Γεώργιος Τάτσιος στην οποία τον κατηγορεί για εσχάτη προδοσία λόγω κατάχρησης εξουσίας και σφετερισμό λαϊκής κυριαρχίας. Για πρώτη φορά στα χρονικά μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά Υπουργού εν ενεργεία μεταβιβάσθηκε στην Βουλή για άρση βουλευτικής ασυλίας. Δυστυχώς παρήλθε το 3μηνο στο οποίο έπρεπε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή χωρίς να γίνει καμιά απολύτως ενέργεια.
  3. Στην αίτηση ακύρωσης της «συμφωνίας» της ντροπής την οποία όμως απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας με την επίκληση της αναρμοδιότητας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το δικαστικό κενό που υπάρχει σε περίπτωση πράξεων και αποφάσεων ενδοτικής κυβέρνησης.
  4. Στις μαζικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου για καταπάτηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των Μακεδόνων.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ όλα τα δημοτικά ψηφίσματα των 43 Δήμων της Μακεδονίας και αναρωτηθείτε ΠΩΣ γίνεται να κυρωθεί η «συμφωνία» της ντροπής από το Ελληνικό Κοινοβούλιο όταν η συντριπτική πλειοψηφία των Μακεδόνων, αλλά και όλων των Ελλήνων αντιτίθενται σθεναρά στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας και κατ’ επέκταση και στην προδοτική «συμφωνία»;

Αλεξάνδρεια, Αλμωπία,  Αμπελόκηποι Μενεμένη, Αμύνταιο, Αμφίπολη, Αργος, Βέροια, Βισαλτία,  Βόβλη, Βόιο,  Γιαννιτσά, Γρεβενά, Δεσκάτη, Δοξάτο, Δράμα, Έδεσσα, Εμμανουήλ Παπά, Εορδαία, Ηράκλεια, Καβάλα, Κασσάνδρα, Καστοριά, Κατερίνη, Κάτω Νευροκόπι, Κιλκίς, Κορδελιό Εύοσμος, Νάουσα, Νέα Ζίχνη, Νεστόριο, Παγγαίο, Παιονία, Παρανέστι, Παύλος Μελάς, Πέλλα, Πρέσπες, Προσοτσάνη, Πύδνα Κόλινδρος, Πυλαία Χορτιάτης, Σέρρες, Σιντικη, Σκύδρα, Φλώρινα και Χαλκηδόνα