Home > Πρώτο Θέμα > Σε απόγνωση οι Δραμινοί με την προβληματική κατάσταση από τα έργα της ΔΕΔΑ και τις βλάβες στους αγωγούς της ΔΕΥΑ Δράμας

Σε απόγνωση οι Δραμινοί με την προβληματική κατάσταση από τα έργα της ΔΕΔΑ και τις βλάβες στους αγωγούς της ΔΕΥΑ Δράμας

Αγανακτισμένοι πολλοί συνδημότες μας!

Σε απόγνωση οι Δραμινοί

με την προβληματική κατάσταση

από τα έργα της ΔΕΔΑ και τις

βλάβες στους αγωγούς της ΔΕΥΑ Δράμας

Τι λέει η ΔΕΥΑΔ με ανακοίνωσή της και τι δηλώνει ο πρόεδρός της στον «Π.Τ.» για την κατάσταση που επικρατεί

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΜΕΙΩΤΑ συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από τα έργα της ΔΕΔΑ για την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Δράμας. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, καθημερινά και δεν έχουν σταματημό.

Πέρα από την γενικότερη όχληση στη διαδικασία κίνησης των πολιτών αλλά και των οχημάτων στα σημεία όπου διεξάγονται τα έργα, υπάρχει και το τεράστιο πρόβλημα με τις διακοπές του νερού στο δίκτυο της ΔΕΥΑΔ. Αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα, καθώς με τις ζέστες που επικρατούν, οι πολύωρες διακοπές του νερού σε μεγάλα τμήματα της πόλης, προκαλούν τον ιδιαίτερα εκνευρισμό των κατοίκων.
Τα σχόλια τα οποία αφήνουν συμπολίτες στο διαδικτυακό προφίλ της ΔΕΥΑΔ, είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης της οποίας επικρατεί. Και ο κόσμος βέβαια, δεν ενδιαφέρεται ποιος φταίει άμεσα για τις βλάβες, αλλά για το ποιος θα πρέπει να ασχοληθεί μ’ αυτές και πόσο γρήγορα μπορεί να τις επιδιορθώσει, όταν μάλιστα επικρατούν θερμοκρασίες 40 βαθών Κελσίου και υπό συνθήκες σκόνης, έντονης όχλησης και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Τα προβλήματα με τις εργασίες των υπεύθυνων εργολάβων της ΔΕΔΑ και με το δίκτυο ύδρευσης, ξεκίνησαν από τους πρώτους μήνες όταν είχαν ξεκινήσει τα έργα για το δίκτυο φυσικού αερίου και μέχρι σήμερα, αντί να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό, εντούτοις συνεχώς πολλαπλασιάζονται.

Τόσο οι κάτοικοι, όσο και η ίδια η δημοτική επιχείρηση της ΔΕΥΑΔ, φαίνεται ότι βρίσκονται όλοι σε μια κατάσταση εκνευρισμού, καθώς κανένας δεν μπορεί να βρει το δίκιο του. Και πολύ περισσότερο βεβαίως οι ίδιοι οι κάτοικοι, οι συμπολίτες μας, οι οποίοι πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, και απαιτούν να έχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες – ύδρευσης δηλαδή και μάλιστα σε εποχές με ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες.

Στα σχόλια των συμπολιτών μας, επικρατεί ο εκνευρισμός, ο θυμός, η υπομονή από λίγους ορισμένους αλλά και σε κατάσταση οργής στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί από τους κατοίκους.

Τις προηγούμενες ημέρες, τα προβλήματα «χτύπησαν» στις περιοχές των οδών Γούναρη, Περδίκκα, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου και αλλού. Το απόγευμα της Πέμπτης, οι βλάβες ήταν τέτοιες στο δίκτυο ύδρευσης, που η ΔΕΥΑ Δράμας αναγκάστηκε να  προχωρήσει στην παρακάτω ανακοίνωση: [Ανακοινώνουμε πως στην περιοχή περιφερειακά του γηπέδου ΔΟΞΑΣ (Γούναρη, Περδίκκα κλπ), η εργολάβος εταιρία που εκτελεί το έργο εγκατάστασης αγωγών φυσικού αερίου, έχει προκαλέσει βλάβη στο δίκτυό μας. Η ευθύνη αποκατάστασης της βλάβης ανήκει στην εν λόγω εταιρία. Μπορείτε να ενημερώνεστε από το αρμόδιο γραφείο της Δ.Ε.Δ.Α. για την πορεία της αποκατάστασης. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2521306788.]

Παρ’ όλα αυτά όμως, φαίνεται ότι τελικά ασχολήθηκε η ίδια η ΔΕΥΑΔ, παρά οι εργολάβοι της ΔΕΔΑ.

Χατζηγιάννης: Νομικά και με πρόστιμα θα κινηθεί η ΔΕΥΑΔ

Στην κατάσταση αυτή που επικρατεί, ο «Πρωινός Τύπος» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ κ. Χατζηγιάννη, ο οποίος όπως είπε, «την Πέμπτη μας έκαναν τρεις βλάβες εκεί στην περιοχή της Προμηθέως. Οι βλάβες αυτές διορθώθηκαν μετά από δική μας παρέμβαση. Και αφού τα διορθώσαμε και ανοίξαμε τα νερά, μας δημιούργησαν άλλο πρόβλημα στην οδό Τσιμισκή. Τελικά τα κάναμε και εκεί μέχρι το βράδυ. Και τελικά, το πρωί της Παρασκευής χθες, μας έβγαλαν άλλες δύο βλάβες στη γύρω περιοχή».

Ερωτώμενος γιατί συμβαίνουν όλες αυτές οι συχνές βλάβες με την ευθύνη των εργολάβων της ΔΕΔΑ, ο κ. Χατζηγιάννης επισημαίνει ότι, «επειδή το δίκτυο της ύδρευσης άλλαξε το τελευταίο χρονικό διάστημα, το σκάμμα φαίνεται που ακριβώς είναι το νερό. Κι αυτό γιατί η αλλαγή του δικτύου είναι πρόσφατη και μάλιστα το ασφαλτικό είναι καινούριο και εμφανές».

Όπως τονίζει ο κ. Χατζηγιάννης, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ αποφάσισε ομόφωνα να κινηθεί νομικά και να δούμε τι πρόστιμα μπορούμε να βάλουμε».

Ερωτώμενος αν μέχρι τώρα η ΔΕΥΑΔ έχει κινηθεί νομικά, επισημαίνει ότι «μέχρι στιγμής τους έχουμε στείλει κάποια έγγραφα, έχουμε μιλήσει προφορικά, όμως από εδώ και πέρα θα κινηθούμε και νομικά και θα δούμε τι μπορούμε να τους επιβάλλουμε από πρόστιμα».

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, «Για εμάς, για τη ΔΕΥΔ, υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη. Δεν μπορεί να έχουμε σπασμένο έναν αγωγό ύδρευσης Φ-200 και να τρέχει το νερό σαν ποτάμι κι εμείς να μην μπορούμε να τιμολογήσουμε το νερό που χάνεται και οι κάτοικοι να μην έχουν νερό».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην περιοχή της Νέας Κρώμνης όπου ξεκίνησαν προ ημερών εκεί τα έργα της ΔΕΔΑ, και με το πρώτο έργο «έκοψαν τον αγωγό και εκεί και μάλιστα ο κόσμος έκανε υπομονή για αρκετές ώρες μέχρι να διορθώσουμε τη βλάβη. Από εδώ και πέρα θα αλλάξουμε πλέον τακτική και θα κινηθούμε διαφορετικά».