Home > νέα > Σε έκτακτο δια περιφοράς Δ.Σ. το ψήφισμα της «Πόλης+Ζωής» για το αρχοντικό Παμπούκα και την ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ – Πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή η συνεργασία του Δήμου με το ΔΕΠΑΝ

Σε έκτακτο δια περιφοράς Δ.Σ. το ψήφισμα της «Πόλης+Ζωής» για το αρχοντικό Παμπούκα και την ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ – Πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή η συνεργασία του Δήμου με το ΔΕΠΑΝ

Στις 12 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή

η συνεργασία του Δήμου με το ΔΕΠΑΝ

Σε έκτακτο δια περιφοράς Δ.Σ. το ψήφισμα της «Πόλης+Ζωής» για το αρχοντικό Παμπούκα και την ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΡΓΑ χθες το απόγευμα, ψηφίστηκε σε έκτακτη και δια περιφοράς συνεδρίαση – με αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – το θέμα της πρότασης ψηφίσματος για το γνωστό Αρχοντικό Παμπούκα.

Όπως είναι γνωστό, η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή», κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, σχετικά με το ζήτημα της εκμίσθωσης του παλιού Αρχοντικού Παμπούκα επί της οδού Περδίκκα 10, στην πόλη της Δράμας.

Το Αρχοντικό, που είναι ιδιοκτησία του ΕΦΚΑ, θέλησε να εκμισθώσει η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ του Δραμινού εφοπλιστή κ. Άρη Θεοδωρίδη, με την οποία προϋπόθεση ότι θα ανακαινίσει το κτίριο και θα το χρησιμοποιήσει για κοινωφελείς σκοπούς. Η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ ζήτησε την ενοικίαση του κτιρίου για 50 τουλάχιστον χρόνια, ενώ ο ΕΦΚΑ το έδινε μόνο για 30 χρόνια και έτσι τελικά χάλασε η πρώτη συμφωνία.

Με το ψήφισμα που προτείνει η παράταξη «Πόλη+Ζωή», αναμένεται να υπάρξει πίεση προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ώστε να εκμισθώσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το κτίριο, όπως το ζητάει η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ.

Αν και την ώρα που έκλεινε αυτό το άρθρο δεν μπορούσαμε να έχουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εντούτοις αναμένεται να περάσει τουλάχιστον κατά πλειοψηφία και να προωθηθεί παρακάτω.

Σύμφωνα πάντως με σχετικές πληροφορίες που υπάρχουν, ο ΕΦΚΑ αναμένεται να υποχωρήσει και να εκμισθώσει το κτίριο για 50 χρόνια τουλάχιστον.

Δημοτικό Συμβούλιο στις 12 Μαΐου

Στο μεταξύ, χθες, ανακοινώθηκε από τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η επόμενη συνεδρίαση του σώματος θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 12 Μαΐου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα σπουδαιότερα από συνολικά 10 τακτικά θέματα που θα συζητηθούν, είναι τα 3 πρώτα, όπως, η έγκριση απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου περί αναμόρφωσης του Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων έτους 2021, έγκριση της 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου 2021, καθώς και έγκριση απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας περί της Β΄ κατανομής δόσης των ΚΑΠ 2021 για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

Συνεργασία Δήμου Δράμας με ΔΕΠΑΝ

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, υπήρξε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας, όπου το σπουδαιότερο θέμα που συζητήθηκε, ήταν η συνεργασία του Δήμου με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων (ΔΕΠΑΝ).

Ο Δήμος Δράμας, σχεδιάζει να κάνει ανάθεση μελετών για διάφορα έργα του, στο ΔΕΠΑΝ, μέχρι 620.000 ευρώ. Το θέμα είχε συζητηθεί και παλαιότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε άτυπο χρόνο όμως και η μείζονα αντιπολίτευση είχε δείξει την άρνησή της.

Σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο», ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Μλεκάνης, σημείωσε ότι εντάσσονται κάποιες μελέτες για έργα και αναπλάσεις σε Κοινότητες του Δήμου, λέγοντας ότι, «μελέτες είναι πολύ απλές τις οποίες μπορεί να κάνει και ο Δήμος Δράμας» και όπως πρόσθεσε, στην ανάθεση μελετών στη συνεργασία με το ΔΕΠΑΝ, «εντάσσονται και μελέτες για τη δημιουργία 18 κυκλικών κόμβων στην πόλη της Δράμας» καθώς επίσης και επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης.

Ο κ. Μλεκάνης σημείωσε ότι «τα περισσότερα ζητούμενα είναι ήδη δεδομένα με βάσει το Σχέδιο Αστικής Κινητικότητας που έγινε με πληρωμή από το Δήμο και από το Πανεπιστήμιο. Έχουν γίνει στην ουσία οι επικαιροποιήσεις αυτές και προβλέπονται τα πάντα μέσα σ’ αυτό, όπως και όλοι οι κόμβοι κτλ. Στην ουσία δεν υπάρχει δουλειά σοβαρή να γίνει και που δεν μπορεί να γίνει από το Δήμο Δράμας».

Σημείωσε ακόμα ο κ. Μλεκάνης ότι «ενώ στην αρχή ο Δήμος τονίζει ότι η Τεχνική Υπηρεσία δεν έχει τεχνική επάρκεια, παρακάτω γράφει ότι έχει φόρτο εργασίας και δεν προλαβαίνει να εκτελέσει τις υπηρεσίες».

Τόνισε ακόμα ο ίδιος ότι, «αυτές οι μελέτες είναι στον ορίζοντα ανεφάρμοστες, γιατί δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το επόμενο ΕΣΠΑ και σ’ αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης που μπορεί να τις χρηματοδοτήσει. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουν τη ΣΑΤΑ του Δήμου, που εκεί που είναι, δεν θα αρκεί ποτέ για 18 κόμβους».

Τέλος ο κ. Μλεκάνης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προτεραιοποίησης των έργων του Δήμου, όπως οι διαχειριστικές μελέτες του δημοτικού κήπου και της Αγίας Βαρβάρας και άλλα σημαντικά. Ενώ τέλος προέβλεψε ότι το έργο των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου μάλλον δεν θα μπορέσει να κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» καθώς δεν έχει ανοίξει σχετική πρόσκληση.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η «Πόλη+Ζωή» ψήφισε λευκό, ενώ η παράταξη «Project Δράμα 2020» ψήφισε θετικά. Το θέμα θα έρθει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική του ψήφιση.