Home > Πρώτο Θέμα > Σε εξέλιξη η προκήρυξη για ανάδοχο του Χιονοδρομικού Φαλακρού-Μετά τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται το άνοιγμα

Σε εξέλιξη η προκήρυξη για ανάδοχο του Χιονοδρομικού Φαλακρού-Μετά τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται το άνοιγμα

Σε εξέλιξη η προκήρυξη για ανάδοχο του Χιονοδρομικού Φαλακρού

Εκδηλώσεις για την προβολή

του Φαλακρού στην Ονειρούπολη

Μετά τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται το άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται αυτές τις ημέρες, η διαδικασία για την εποχική εκμίσθωση σε ανάδοχο για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.

Όπως κάθε χρόνο, το έργο προκηρύσσεται από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και αφορά στη λειτουργία του, προκειμένου να είναι επισκέψιμος από το κοινό.

Ο χώρος που εκμισθώνεται, είναι έκτασης 732,57 στρεμμάτων και ορίζεται ως «Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού» καθώς και του ακινήτου έκτασης 8.000 τ.μ. στη δασική θέση «Άγιο Πνεύμα» του Φαλακρού Όρους.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος εργολάβος. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι, η ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί για 16 Δεκεμβρίου, μετατίθεται για τις επόμενες ημέρες. Υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να γίνουν σωστά τα πράγματα για τη λειτουργία του.

Προβολή

Στο μεταξύ, με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ στις 8 Δεκεμβρίου, αποφασίστηκε και η έγκριση εξειδίκευσης και υλοποίησης για την προβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.

Το θέμα αυτό αφορά στη βελτίωση της θέσης της περιοχής στην τουριστική αγορά μέσω της προβολής του Χιονοδρομικού Κέντρου, κατά τη διάρκεια της Ονειρούπολης στη Δράμα. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, μετά από την πανδημία και την διακοπή λειτουργίας του Χ.Κ. είναι επιτακτική η ανάγκη προβολής του ώστε να δοθεί η ανάλογη δημοσιότητα.

Κατά την διάρκεια της Ονειρούπολης θα προβάλλονται βίντεο από το Φαλακρό στην οθόνη της μεγάλης σκηνής, ενώ προβλέπεται η λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου στην Ονειρούπολη με σκοπό τη διαφήμιση των τουριστικών πόρων της ΠΕ Δράμας με κυρίαρχο τον ορεινό της όγκο. Θα διοργανωθεί μουσική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης και εκδήλωση στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού.

Στόχος είναι η αξιοποίηση πλεονεκτημάτων της περιοχής και δημιουργία φήμης, αναγνωρισιμότητας, ανταγωνιστικότητας, επισκεψιμότητας, νέες θέσεις εργασίας, νέα επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους επαγγελματίες της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται στα διάφορα στάδια του αγροδιατροφικού τομέα με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες του τουρισμού και κερδοφορία για όλους τους «μετόχους» του τόπου.

Να σημειωθεί πως το διάστημα από 3/12 έως και 7/1 η Δράμα δέχεται πλήθος επισκεπτών (ιδιαίτερα στην περίοδο των γιορτών) λόγω της διοργάνωσης της «Ονειρούπολη Δράμας». Σύμφωνα με το σκεπτικό, οι επισκέπτες αυτοί στην πλειοψηφία τους δεν ανεβαίνουν στο βουνό, και στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνουν γνωστές σε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες οι δυνατότητες που προσφέρονται για αποδράσεις στο βουνό και μάλιστα όχι μόνο την περίοδο του χιονιού αλλά όλο το χρόνο.

Στις εκδηλώσεις προβολής, περιλαμβάνεται μια μουσική εκδήλωση του showman Τόνι Σφίνου με όλο το επιτελείο του στις 27 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Δράμας, και μια μουσική εκδήλωση με dj στο Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου θα προσφερθεί ζεστό κρασί και τοπικά εδέσματα στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Συνεχίζονται οι εργασίες

Προς το παρόν, συνεχίζονται οι διάφορες εργασίες στο Χ.Κ. Φαλακρού με την τοποθέτηση πινακίδων στη διασταύρωση του Άη Γιώργη και στη βάση του Χιονοδρομικού, διαγράμμιση με κίτρινη γραμμή του δρόμου με στόχο την οδική ασφάλεια, έλεγχο του συρματόσχοινου του λιφτ «ΜΕΣΤΑ», τοποθέτηση ηλεκτρικού μοτέρ και έλεγχος στον αυτοματισμό ασφαλείας του λιφτ «ΠΑΠΠΟΥΣ», τοποθέτηση σιδερένιων κιγκλιδωμάτων με στόχο τη θωράκιση των εγκαταστάσεων του ΧΚΦ από τους μη νόμιμους μετανάστες και από άλλους κακόβουλους και άλλα.