Home > νέα > Το σημαντικό έργο του Ν.Π.Δ.Δ. Δράμας και η ώρα της εξωστρέφειας-Συνέντευξη Τύπου για την ανάληψη των καθηκόντων του

Το σημαντικό έργο του Ν.Π.Δ.Δ. Δράμας και η ώρα της εξωστρέφειας-Συνέντευξη Τύπου για την ανάληψη των καθηκόντων του

Συνέντευξη Τύπου για την ανάληψη των καθηκόντων του

Το σημαντικό έργο του Ν.Π.Δ.Δ.

Δράμας και η ώρα της εξωστρέφειας

Νέος πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας ο κ. Λ. Καλλινικίδης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΝΕΟΣ πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας (ΝΠΔΔ) ανέλαβε πλέον από χθες Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ο κ. Λευτέρης Καλλινικίδης.

Ο κ. Καλλινικίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια», έχει συμπράξει με την παράταξη του δημάρχου Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκου, και όπως είναι γνωστό, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε και αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Μάλιστα στις αρχές Ιανουαρίου 2022, με τις αλλαγές που είχαν γίνει στο δημαρχιακό σχήμα από τον ίδιο το δήμαρχο, ο κ. Μαμσάκος τον έβγαλε από το αντιδήμαρχο και του είχε προτείνει να αναλάβει αυτή την ίδια θέση στο ΝΠΔΔ, την οποία όμως τότε ο κ. Καλλινικίδης είχε αρνηθεί.

Με τις νέες αλλαγές στο σχήμα των αντιδημάρχων, ο δήμαρχος Δράμας επανέφερε την ίδια πρόταση, ο κ. Καλλινικίδης δέχθηκε και έτσι, μετά από διαπιστωτική πράξη που πέρασε το απόγευμα της Πέμπτης 8 τρέχοντος από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, ο κ. Καλλινικίδης αναλαμβάνει νέος πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Καλλινικίδης παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου αρχικά σημείωσε ότι παραλαμβάνει «ένα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας που έχει προδιαγραφές ευρωπαϊκές. Ένα Νομικό Πρόσωπο το οποίο έχει να δείξει πάρα πολύ μεγάλο έργο. Ένα Νομικό Πρόσωπο του οποίου το έργο δεν είναι τόσο ευρύτερα γνωστό στην κοινωνία της πόλης, γι’ αυτό και ένας από τους πρώτους στόχους είναι οι δράσεις εξωστρέφειας. Γιατί πραγματικά συντελείται ένα πολύ μεγάλο έργο και δεν γνωρίζουν όσο θα έπρεπε να γνωρίζουν».

Τόνισε μάλιστα ότι, «υπάρχει σημαντικό έργο πίσω από το ΚΑΠΗ, το ΚΗΦΗ, τους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς και βεβαίως όλο αυτό το έργο συντελείται από προσωπικό το οποίο είναι κατά 50% λιγότερο απ’ ότι προβλέπει ο Οργανισμός. Κι όμως, όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τον συντονισμό της πολύ καλής διευθύντριας της κας Βασιλειάδου, το έργο επιτελείται, η δουλειά γίνεται πολύ αποτελεσματικά και πολύ καλά».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί «σημαντικά έργα για την πόλη, που θα προσφέρουν στο ΝΠΔΔ, όπως είναι η δημιουργία τέταρτου τμήματος στο ΚΗΦΗ, απογευματινά τμήματα και η δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων. Βεβαίως θα εγκαινιαστεί ο βρεφικός σταθμός στη Νέα Κρώμνη με δύο τμήματα μεγάλης δυναμικότητας βρεφών και είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της ανάπλασης, η ανέγερση νέου παιδικού σταθμού με 100% χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει τη σημασία του αυτό, διότι δεν επιβαρύνεται ο Δραμινός, όπως δεν επιβαρύνεται και με τη λειτουργία του ΚΗΦΗ επίσης».

Όπως τόνισε, «σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης, η ενεργειακή αναβάθμιση 4 παιδικών σταθμών και βεβαίως η προσαρμογή όλων των παιδικών, βρεφονηπιακιών και βρεφικών τμημάτων στις προδιαγραφές νέου θεσμικού πλαισίου με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 450.000 ευρώ. Όλα αυτά δείχνουν ότι κάποιοι άνθρωποι δούλεψαν, υπάρχει μια διοίκηση που δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ευχαρίστησε τέλος το δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο, επισημαίνοντας ότι, «όσα κύματα και να περνάει η συνεργασία μας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: εμείς ως παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια», γνωρίζετε πολύ καλά ότι συνεργαζόμαστε με την παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου Χρ. Μαμσάκου.

Είμαστε αυτοί που τηρήσαμε απαρέγκλιτα και στο 100% το προεκλογικό μας πρόγραμμα, το οποίο μεταξύ άλλων έλεγε ότι, οι εκλογές έχουν ημερομηνία λήξεως και πως την επόμενη μέρα ξεκινάμε όλοι μαζί να δουλέψουμε γι’ αυτόν εδώ τον τόπο, γι’ αυτήν εδώ την πόλη με δεδομένο ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αντιπαλότητες, αλλά όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι συνεργάτες».

Ερώτηση του «Π.Τ.» για ποιο λόγο σήμερα δέχεται την ίδια πρόταση από το δήμαρχο Δράμας, την οποία είχε αρνηθεί στις αρχές Ιανουαρίου, ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε:

«Πράγματι, το Δεκέμβριο όταν ο δήμαρχος – χωρίς να ερωτηθώ – είχε αποφασίσει να με αλλάξει από τη θέση του αντιδημάρχου, με είχε προτείνει στο Νομικό Πρόσωπο το οποίο και αρνήθηκα να πάρω τότε διότι, πρώτον, δεν ήταν στο πλαίσιο της συνεννόησης που είχαμε κάνει μετεκλογικά για την σύμπραξη η οποία επετεύχθη, ωστόσο οι καιροί ωριμάζουν, τα πράγματα προχωράνε, δεν πρέπει να μένουμε πίσω, πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά. Οι τυχόν πολιτικές μας διαφωνίες δεν πρέπει να μας σταματάνε να συνεργαζόμαστε, διότι αυτός είναι ο απώτερος σκοπός, να προχωράμε μπροστά στην πόλη».