Home > Εκδηλώσεις > Σήμερα η κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Συνταγματάρχη Μιχαλόπουλου – Αρκαδικού που απελευθέρωσε τη Δράμα-Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων 2023» στη Δράμα

Σήμερα η κατάθεση στεφάνων στη προτομή του Συνταγματάρχη Μιχαλόπουλου – Αρκαδικού που απελευθέρωσε τη Δράμα-Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων 2023» στη Δράμα

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων 2023» στη Δράμα

Σήμερα η κατάθεση στεφάνων

στη προτομή του Συνταγματάρχη Μιχαλόπουλου

– Αρκαδικού που απελευθέρωσε τη Δράμα

 

 

ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας και μεγάλη συμμετοχή, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2023» στην πόλη της Δράμας.

Σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο Venus Tennis club. Ο Α.Ο. Μπριτζ «Αστέρας» Δράμας διοργανώνει Grand Prix 4ης Βαθμίδας εν όψη των  εορταστικών εκδηλώσεων των «Ελευθερίων» 2023. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, ώρα 19:00, το Σάββατο 1 Ιουλίου, ώρα 18:30 και την Κυριακή 2 Ιουλίου, ώρα 10:30.

Στις 20:00 το βράδυ Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης». Η χορωδία των ΚΑΠΗ του ΝΠΔΔ παρουσιάζει την πρώτη Χορωδιακή συνάντηση των ΚΑΠΗ της Βορείου Ελλάδος.

Στις 20:30  στην πλατεία Αρκαδικού:

– Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Συνταγματάρχη Ν. Μιχαλόπουλου-Αρκαδικού.

– Ομιλία Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου με θέμα Νικόλαος Μιχαλόπουλος-Αρκαδικός, ο γενναίος συνταγματάρχης της Απελευθέρωσης.

– Κατάθεση στεφάνων. – Τήρηση ενός λεπτού σιγής. – Εθνικός ύμνος.

Στις 21:00  στην πλατεία Αρκαδικού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» διοργανώνει μια πολυχορωδιακή συνάντηση τεσσάρων χορωδιών από τον νομό μας και από όμορους νομούς. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού συμμετέχει με την χορωδία των ενηλίκων.

Αύριο Σάββατο 1 Ιουλίου. Στις 08:00 στην πλατεία «Ελευθερίας» Δράμας. Έπαρση Σημαίας με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής Δήμου Δράμας.

Στις 10:00 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Δράμας. Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Δωρόθεου. Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την κ. Αναστασία Γαλανού, Διευθύντρια 13ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας.

Στις 11:30 στο Δημοτικό Κήπο, στο άγαλμα «Ελευθερίας

– Επιμνημόσυνη δέηση.  – Κατάθεση στεφάνων. – Τήρηση  ενός λεπτού σιγής. – Εθνικός Ύμνος. – Λήξη τελετής.

Στις 12:15 Πολιτιστικό Κέντρο «Ελευθερία», 1ος όροφος. Ο Δήμος Δράμας, ο Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και οι «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας, Πολιτιστικών και Φυσικών Μνημείων πόλης και περιοχής Δράμας», με αφορμή τον εορτασμό των Ελευθερίων της Δράμας, φιλοξενούν την Έκθεση διπλωματικών εγγράφων της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών «Η Ελλάδα Ελεύθερη: Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων».

Επιμέλεια, επιλογή του αρχειακού υλικού και σχολιασμός: Γιώργος Πολυδωράκης, Εμπειρογνώμονας Πρεσβευτής-Σύμβουλος, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η Έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Εγκαίνια: Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, ώρα 12:15

Διάρκεια Έκθεσης: 1-10 Ιουλίου 2023 (11:00-13:00 & 19:00-22:00)

Το απόγευμα στις 18:30 Άγαλμα «Νίκης» στην περιοχή της Ανάπλασης. Ο «Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας» διοργανώνει δυο αθλητικές δράσεις:

α) ημιμαραθώνιο  21 χλμ. β) λαϊκό αγώνα 5 χλμ.

Εκκίνηση και τερματισμός το άγαλμα της «Νίκης» στην ανάπλαση με φορά προς την περιοχή των Αμπελακίων, Αγίου Τρύφωνα, Χωριστής, Καλλιφύτου, Πανοράματος.

Στις 20:00 Πλατεία «Ελευθερίας» Δράμας. Υποστολή Σημαίας με συμμετοχή Στρατιωτικού τμήματος Φρουράς Δράμας.

Στις 20:00 Πλατεία «Ευζώνων» Μοναστηρακίου. O «Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου» διοργανώνει αποκεντρωμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Μοναστηράκι και στην ιστορική «Πλατεία των Ευζώνων» υπενθυμίζοντας και αναβιώνοντας τα γεγονότα της 1ης Ιουλίου 1913 προς τιμήν της διμοιρίας των Ευζώνων, που φιλοξενήθηκε τότε στο χωριό, και η οποία ενισχύει τη λογική της στήριξης και της ανάδειξης του ιστορικού τόπου. Έτσι συνδέονται τα σύμβολα της εμπράγματης και της φυσικής κληρονομιάς με τα μηνύματα που εμπεριέχουν, συσπειρώνοντας περαιτέρω την κοινότητα γύρω από ένα ορατό και εμπράγματο πόρο για την ιστορική και πολιτιστική διάσταση της καθ’ ημέρας πράξη, Μετά τις εκδηλώσεις το γλέντι συνεχίζεται με το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες».

20:30. Πλατεία «Ελευθερίας» Δράμας. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια» Δράμας συνδιοργανώνει με το Δήμο Δράμας αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου, βασισμένο στη ζωή του αλλά και στην πορεία του στην μουσική. Μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου Δράμας αλλά και άλλοι ξεχωριστοί Δραμινοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν κομμάτια του μέσα στον χρόνο τιμώντας τον σπουδαίο Έλληνα καλλιτέχνη.

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

21:00  Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης». Η Ένωση Χορευτών Ν. Δράμας «Πυρρίχιος» σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Ευξείνιο Σύναγμα» με τίτλο «Ο Μητροπολίτης Παύλος Γ. Αποστολίδης (1963-2022)». Η αρχιερατεία του στην Δράμα (2005-2022). Αφιέρωμα στην μνήμη του. Ακολουθεί ομιλία αλλά και χορός για όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και ώρα 20:00 Προαύλιο Χώρο του Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου. Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Αγωνιστές» σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση της ομάδας των παιδιών του συλλόγου. Η εκδήλωση είναι εμπλουτισμένη με μουσική.

Στις  20:30 Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας «Σωκράτης Δημητριάδης». Η Ένωση Κυριών Δράμας παρουσιάζει μουσική εκδήλωση με τίτλο «Βόλτα στην Ελλάδα».