Home > νέα > Το σημερινό πρόγραμμα- Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις του τριημέρου για την ΔραμΟινογνωσία

Το σημερινό πρόγραμμα- Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις του τριημέρου για την ΔραμΟινογνωσία

 Πλήθος κόσμου συμμετείχε

στις εκδηλώσεις του τριημέρου

για την ΔραμΟινογνωσία

Συνεχίζονται οι σημερινές ξεχωριστές εκδηλώσεις

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαΐου η έναρξη της 7ης Δραμοινογνωσίας. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην πλατεία, όπου η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» απέτισε φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη ταξιδεύοντας το κοινό με τις μοναδικές μελωδίες του. Στη σκηνή ανέβηκε κι η τραγουδίστρια Γλυκερία χαρίζοντας με την ερμηνεία της μια νύχτα μαγικιά! Μαζί της ο Παναγιώτης Καραδημήτρης κι ο Άγγελος Θεοδωράκης, ερμήνευσαν τραγούδια που άφησαν εποχή και συμπαρέσυραν το κοινό σε ένα κλίμα ξενοιασιάς.

Έγινε έτσι η ιδανική έναρξη αυτού του φεστιβάλ του οίνου, της μουσικής και της διασκέδασης στη Δράμα.

Προηγήθηκε νωρίτερα το απόγευμα, η έναρξη του 1ου Συνεδρίου Οινοτουρισμού, με θεματικό τίτλο «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια του Διονύσου», παρουσία αξιόλογων καθηγητών κι ερευνητών από τους τομείς της οινολογίας, τουρισμού και αρχαιολογίας. Η πρώτη συνεδρία με τίτλο «Άμπελος και Οίνος: οινική καλλιέργεια, οινοποίηση  στην περιοχή μας», έδωσε σημαντικά πορίσματα συνδέοντας την αμπελοκαλλιέργεια ήδη από την προϊστορική Μακεδονία ως τη σύγχρονη εποχή, υπογραμμίστηκαν οι παράγοντες διαφοροποίησης των ελληνικών οίνων, δόθηκαν ιδέες για το marketing του οινικού τουρισμού και το πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν υπολείμματα βιομηχανίας οίνου με χρήση βιοτεχνολογίας. Οι καθηγητές που εμπλούτισαν το συνέδριο ήταν οι: Γούναρης Ιωάννης, Καραμπατέα Κατερίνα, Χρήστου Ευάγγελος και Βαλαμώτη Σουλτάνα.

Στο χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, τόνισε τη μεγάλη σημασία του θεσμού, που θέτει τη Δράμα στο επίκεντρο του εναλλακτικού τουρισμού, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σύμπραξη των πέντε δήμων του νομού για την επιτυχημένη διοργάνωση. Ο δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, κάλεσε τους πολίτες να απολαύσουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των επόμενων ημερών.

Η ΔραμΟινογνωσία συνεχίζεται προσφέροντας πολύπλευρες δράσεις στους επισκέπτες της. Η τρίτη μέρα του συνεδρίου οινοτουρισμού την περασμένη Κυριακή, αφορούσε στην εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Κυριακή με συμπεράσματα που θέτουν τη Δράμα στο επίκεντρο του οινικού και όχι μόνο τουρισμού.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, το ιδιαίτερο σχήμα polis ensemble μάγεψε το κοινό στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας, ταξιδεύοντας τους λάτρεις της μουσικής με ήχο ελληνικό. Την βραδιά υποστήριξε η GALLERY 13, στην οποία φιλοξενείται έκθεση υδατογραφιών του Δραμινού εικαστικού Γιώργου Ταξίδη με πορτρέτα σημαντικών Ελλήνων συνθετών.

Το σημερινό πρόγραμμα

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινάει στις 11.00 π.μ., με την επίσκεψη εκπαιδευτικών του προγράμματος Erasmus στο σπήλαιο του Αγγίτη και την Καλή Βρύση και στο Ιερό του Βάκχου, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση στο οινοποιείο του κ. Παυλίδη.

Στις 19.00 μ.μ., στο café bar Αgathangelu θα πραγματοποιηθεί βραδιά Sushi Tales by Konstantinos Chatziioannidis.

Τέλος, στις 21:00 μ.μ. το πρόγραμμα περιλαμβάνει Agua de la Fuente Guns of brass live, σαξόφωνο και τρομπέτα.