Home > Πρώτο Θέμα > Στο Σπήλαιο Αγγίτη τα πρώτα γυρίσματα της χολυγουντιανής ταινίας στη ΔράμαΜιλάνε στον «Π.Τ.» οι δήμαρχοι Παρανεστίου και Προσοτσάνης

Στο Σπήλαιο Αγγίτη τα πρώτα γυρίσματα της χολυγουντιανής ταινίας στη ΔράμαΜιλάνε στον «Π.Τ.» οι δήμαρχοι Παρανεστίου και Προσοτσάνης

Μιλάνε στον «Π.Τ.» οι δήμαρχοι Παρανεστίου και Προσοτσάνης

Στο Σπήλαιο Αγγίτη τα πρώτα

γυρίσματα της χολυγουντιανής

ταινίας στη Δράμα

► Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου τα συνεργεία για την ταινία με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο

► Υπέγραψε χθες την άδεια για τα γυρίσματα ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ τελειώνουν. Ακόμα και για ορισμένους ελάχιστους που έβλεπαν ακύρωση των γυρισμάτων της ταινίας «Tin Soldier», αυτά τελικά θα πραγματοποιηθούν κανονικά στη Δράμα, όπως είχε ήδη προγραμματιστεί.

Αν και φαίνεται ότι υπήρξαν ορισμένες αλλαγές στο χρόνο και γι’ αυτό είχαμε κάποιες καθυστερήσεις, εντούτοις όλα αναμένεται να κυλήσουν κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Έτσι, απ’ όσο μαθαίνουμε, εντός του πρώτου 10ημέρου, συνεργεία της παραγωγού εταιρείας θα βρίσκονται στη Δράμα και απ’ ότι φαίνεται,  τα πρώτα γυρίσματα θα γίνουν στο Σπήλαιο Αγγίτη και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στην περιοχή του Παρανεστίου όπως και στο Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, μας ενημέρωσε ότι χθες Δευτέρα ότι ετοίμαζε και θα υπέγραφε το έγγραφο της αδειοδότησης της ταινίας μεγάλου μήκους μυθοπλασίας με συμπαραγωγή ΗΠΑ και Ελλάδας.  Όπως μας λέει, «προσπαθούμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε όλη την κατάσταση και μεθοδικά, ώστε να τους βοηθήσουμε στην παραγωγή της ταινίας».

Όπως μάλιστα λέει ο ίδιος, αρκετοί είναι εκείνοι που του ζητούν να μεσολαβήσει ώστε κάποιοι να ενταχθούν στο καστ της ταινίας ως κομπάρσοι, ενώ εξηγεί ότι «αυτό δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά της παραγωγής».

Σημειώνει επίσης ότι η εταιρεία παραγωγής έχει λάβει όλες τις σχετικές άδειες, από το Υπ. Πολιτισμού, από το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τη ΔΕΗ μιας και κάποια γυρίσματα θα γίνουν και στο Φράγμα Θησαυρού και Πλατανόβρυσης, από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ όπου εντάσσεται το Καπνολογικό Ινστιτούτο και άλλα.

Ο κ. Παπαεμμανουήλ, εξηγεί ότι «είναι πολύ σημαντικό αυτό για τον τόπο μας», ενώ σημειώνει ότι κάποια κλάδοι επαγγελματιών της Δράμας όπως οι κομμωτές, «ζήτησαν αν μπορούν να περιποιούνται ορισμένους από τους συμμετέχοντες στην ταινία, εκτός από τα πρωτοκλασάτα ονόματα, τουλάχιστον άλλα άτομα της ταινίας».

Όπως μας είπε μάλιστα, η παραγωγή μίλησε με κομμωτές και με κάποιους άλλους κλάδους και μάλιστα θα έχουν κάποια σχετική επαφή και εργασίες στην ταινία, πράγμα που σημαίνει ότι και αυτό είναι σημαντικό.

Σημαντικά θα είναι επίσης και μελλοντικά για τη Δράμα, καθώς η περιοχή θα αναδειχθεί μέσα από την ταινία και μπορεί να βοηθηθεί ως προς το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης και της επισκεψιμότητας.

Στην Προσοτσάνη

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης, σημειώνει ότι «από τις αρχές του μήνα και μάλιστα στο πρώτο 10ήμερο, συνεργείο της παραγωγής θα βρίσκεται στην Προσοτσάνη».

Σε ερώτηση αν έχει γίνει κάποια προετοιμασία από το Δήμο, εξηγεί ότι προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί κάτι, εξήγησε όμως ο ίδιος ότι, «οτιδήποτε μας ζητηθεί και μπορούμε να συμβάλλουμε θα το κάνουμε».

Στο Παρανέστι

Μιλώντας με το δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, σημειώνει ότι αν και ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι τα γυρίσματα στην περιοχή του Παρανεστίου θα πάνε προς τα τέλη Ιουνίου και τον Ιούλιο.

Όπως μας εξηγεί «στο Παρανέστι τα γυρίσματα θα γίνουν σε τρία σημεία: το ένα στο Φράγμα Θησαυρού, το δεύτερο στο Φράγμα Πλατανόβρυσης και το τρίτο χαμηλά στον ποταμό Νέστο».

Τονίζει μάλιστα ιδιαίτερα ότι, «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο και είναι αρκετοί που ζητούν να ενταχθούν στην ταινία ως κομπάρσοι από την περιοχή» και μάλιστα ζητούν από το δήμαρχο να μεσολαβήσει σ’ αυτό.

Ο κ. Καγιάογλου, τονίζει επίσης ότι ο Δήμος μπορεί να διαθέσει τον οικισμό της ΔΕΗ στην περιοχή και μάλιστα να καλύψει οτιδήποτε ζήτημα υπάρξει, «με μια προϋπόθεση όμως πρώτα να καλυφθούν τα ξενοδοχεία της περιοχής και προς το παρόν είμαστε σε αναμονή».

Όπως λέει ο ίδιος, «εμείς θέλουμε να κερδίσει ο Δήμος μας από αυτό, ότι θα γίνει προβολή της περιοχής μας, να έχουμε επισκέψεις και όλοι αυτοί θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας. Θα μπορούν να δουν τόσες συγκεντρωμένες ομορφιές σε έναν τόπο. Όπως λίμνες, φράγματα, το Νέστο, τα ιαματικά λουτρά έστω κι αν δεν είναι αξιοποιημένα τα τελευταία και δάση και άλλα πολλά. Πιστεύω ότι θα κινήσουν το ενδιαφέρον για να κάνουν και άλλες παραγωγές στη συνέχεια κάποιοι άλλοι».