Home > Πρώτο Θέμα > Στα 4 εκατ. ευρώ το σύνολο κατασκευής του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Στα 4 εκατ. ευρώ το σύνολο κατασκευής του νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Δηλώσεις δημάρχου και αρμόδιων αντιδημάρχων

Στα 4 εκατ. ευρώ το σύνολο

κατασκευής του νέου

Δημοτικού Κολυμβητηρίου

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ήδη γνωστό, από την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες για την κατεδάφιση του κτιρίου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας.

Ο «Πρωινός Τύπος», παρακολουθεί από κοντά το έργο με συνεχή δημοσιεύματα και ήδη πρώτος από την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, παρουσίασε τις πρώτες κινήσεις του εργολάβου της εταιρείας Raycap που έχει αναλάβει το έργο. Μάλιστα, θα πρέπει να πούμε ότι το ρεπορτάζ μας (27 Μαΐου) για το ότι τα έργα θα ξεκινούσαν στις 15 του μήνα, επιβεβαιώθηκε τελικά, καθώς όλοι βρισκόντουσαν σε αναμονή, μιας και δεν είχε ανακοινωθεί τίποτα και από καμιά επίσημη πηγή.

Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στον χώρο την Τρίτη 14 Ιουνίου και από την Τετάρτη 15 ξεκίνησαν τα έργα της κατεδάφισης, ενώ το πρωί της Πέμπτης 16 τρέχοντος, ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλη και την αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Παιδείας κα. Τόλιου, έκαναν δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε γενικότερα στις δυσκολίες και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που παρουσίασε το έργο για να φτάσει στο σημερινό σημείο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 12 με 14 μήνες. Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την εταιρεία Raycap και την οικογένεια του κ. Αποστολίδη. Όπως είναι γνωστό, η εταιρία Raycap έχει κάνει δωρεά τις μελέτες καθαίρεσης και ανακατασκευής, όπως και το έργο της καθαίρεσης και την ανακατασκευής του νέου Κολυμβητηρίου.

Όσον αφορά την κατασκευή του νέου Κολυμβητηρίου μαζί με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, θα κοστίσει περίπου 4 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δήμος Δράμας θα συμβάλει στην κατασκευή με ένα ποσό περίπου 700.000 ευρώ.

Στις δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος μίλησε για «τέλος εποχής για μια αθλητική εγκατάσταση που επί πολλά χρόνια φιλοξένησε πάρα πολλούς αθλητές και πρωταθλητές» και σημείωσε ιδιαίτερα, ότι, «όταν έχουμε τέλος εποχής, υπάρχει μια νέα αρχή. Και σήμερα η νέα αρχή έχει ξεκινήσει».

Σε μια αποστροφή του λόγου του, σημείωσε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στον κόσμο. Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει το Κολυμβητήριο. Περάσαμε πάρα πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Παρ’ όλα αυτά όμως, με το πείσμα όλης της δημοτικής αρχής και με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τους ανθρώπους της Raycap, αυτό το έργο ξεκίνησε και παίρνει σάρκα και οστά».

Όπως είπε μάλιστα, «ευελπιστώ ότι – επειδή συμμετέχουν και ιδιώτες – οι διαδικασίες θα είναι πολύ σύντομες. Το χρονικό διάστημα που ορίζεται για την αποπεράτωση του έργου είναι 12 με 14 μήνες και πιστεύω ότι το νέο βιοκλιματικό Κολυμβητήριο που θα κατασκευαστεί θα είναι μοναδικό και θα δώσει τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε χιλιάδες νέα παιδιά να ασχοληθούν με το κολύμπι.  Δύσκολες οι στιγμές που περάσαμε και το κατανοώ. Σήμερα ξεκινάμε αυτό το μεγαλόπνοο έργο και για το Δήμο μας και για όλο το Νομό Δράμας».

Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλης, μίλησε για το έργο της αποξήλωσης της σκεπής που γίνεται αυτές τις μέρες επισημαίνοντας ότι «η διαδικασία αυτή είναι αρκετά δύσκολη και τα μέτρα ασφαλείας είναι στο έπακρο», ενώ όπως είπε, «υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας με τους μηχανικούς της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατεδάφιση».

Σημείωσε ακόμα, ότι, «στόχος είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αυτές και όσο το δυνατόν συντομότερα να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή του κτιρίου. Θα πάνε όλα κατ’ ευχήν και  θέλω να πω ότι, όλες οι διαδικασίες που προηγήθηκαν ήταν επίπονες, η διαδικασία τεράστια και την ξεπεράσαμε».

Ο ίδιος ευχαρίστησε επίσης τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, τους μηχανικούς της εταιρείας Raycap και τις υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Αθλητισμού και Παιδείας.

Τέλος, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας κα. Τόλιου επεσήμανε αρχικά ότι «χρειάστηκε να πάρουμε μια γενναία απόφαση και έπειτα η προσήλωση στον στόχο και οι συντονισμένες ενέργειες βοήθησαν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν».

Όπως είπε, «σήμερα μετράμε αντίστροφα για την ώρα που οι αθλητές μας, οι ενήλικες και οι ασθενείς που επισκέπτονται τον χώρο για αποκατάσταση θα κάνουν χρήση των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων», ενώ διευκρίνισε ότι «η υποστήριξη της οικογένειας του κ. Αποστολίδη είναι καθοριστική και ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για το ενδιαφέρον και για την αγάπη που δείχνουν στον τόπο μας».