Home > νέα > «Στα  όρια της σάτιρας ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης»-Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλου

«Στα  όρια της σάτιρας ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης»-Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλου

Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλου

«Στα  όρια της σάτιρας

ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης»

► Θετική η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη για την ματαίωση της παρέλασης

► Τι είπε για εμβολιασμούς, Φυλακές Νικηφόρου και Σχολή Κινηματογράφου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για θέματα της επικαιρότητας, παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Αρχικά ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της ματαίωσης της παρέλασης, τονίζοντας ότι «ήταν πολύ σωστή η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλου, για τη ματαίωση της παρέλασης, γιατί ο Νομός μας καταγράφει πάλι  θλιβερά ρεκόρ και δυστυχώς οι κυβερνητικές ευθύνες αναδεικνύονται πάλι στο πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών απέναντι στην πανδημία και η Δράμα πρωταγωνιστεί αρνητικά τόσο στους δείκτες όσο και στο δείκτη θετικότητας».

Ανοχύρωτο το Νοσοκομείο Δράμας

Αναφερόμενος σε ζητήματα πανδημίας, σημείωσε ότι «το σύστημα Υγείας παραμένει ανοχύρωτο, το Νοσοκομείο Δράμας δεν φαίνεται να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις και μόλις προχθές πληροφορηθήκαμε ότι σε επίπεδο Αν. Μακεδονίας – Θράκης, αποσύρονται οι γιατροί από τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, για να στελεχώσουν τα κατά τόπους Νοσοκομεία».

Όπως είπε, «με εσωτερικές αλλαγές η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού και στερεί από τους πολίτες της Περιφέρειας του κάθε Νομού και την περίθαλψη και τη φροντίδα και τη συνταγογράφηση και ουσιαστικά μετατρέπεται το ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου».

Εμβολιασμός και τεστ

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό, σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει ένα πρόγραμμα εμβολιασμού εξειδικευμένων κοινωνικών ομάδων. Πρέπει να γίνει δωρεάν μαζική συνταγογράφηση των τεστ, ώστε οι πολίτες απρόσκοπτα να κάνουν τεστ, τα οποία θα ενημερώνουν την κεντρική πύλη. Να γίνει μια ενημέρωση των πολιτών που είναι μόνοι τους, υπέργηροι κτλ. Αυτό άρχισε πριν από δύο εβδομάδες με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σκεφτείτε όμως ότι η χώρα περνάει το δεύτερο χειμώνα πανδημίας και αυτό έπρεπε να γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Το αυτονόητο πολλές φορές δεν γίνεται αντιληπτό από την κυβέρνηση, λόγω διαφορετικών αντιλήψεων για την Υγεία. Ποιο είναι το αυτονόητο; Ότι ο εμβολιασμός είναι το βασικό όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά πρέπει να ακολουθήσει μια ευέλικτη τακτική για να πείσεις τους πολίτες να εμβολιαστούν και δεύτερο ότι ένα επαρκώς χρηματοδοτημένο και καλά στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, είναι το αποκούμπι, η άμυνα, η ασπίδα της πανδημίας στην επελαύνουσα πανδημία».

Προκήρυξη Φυλακές Νικηφόρου

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης ο κ. Ξανθόπουλος, στο ζήτημα της προκήρυξης προσλήψεων στις Φυλακές Νικηφόρου, η οποία οδεύει πλέον από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο. «Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαμε ουσιαστικά αποσυνδέσει την προκήρυξη των Φυλακών του Νικηφόρου απ’ όλες τις υπόλοιπες Φυλακές της χώρας, για να μπορέσει να γίνει εξειδικευμένη προκήρυξη και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της πρόσληψης. Επί δυόμισι χρόνια είμαστε στο ήξεις αφίξεις και επιτέλους φαίνεται να  παίρνει το δρόμο για τα Εθνικό Τυπογραφείο. Είμαστε εδώ, το παρακολουθούμε, το χαιρετίζουμε, είναι μια θετική εξέλιξη αλλά είναι ενδεικτικό ότι για μια έτοιμη δουλειά, χρειάστηκαν δυόμιση χρόνια για να πάει στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Υπενθυμίζω ότι, θα προκηρυχθούν οι θέσεις, θα υποβληθούν οι φάκελοι, θα γίνουν οι ενστάσεις, θα εκκαθαριστεί ο κατάλογος των επιτυχόντων και μετά θ’ αρχίσει η λειτουργία των Φυλακών. Έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά».

Δρόμος Δράμας – Αμφίπολης

Αναφερόμενος στο ζήτημα του οδικού άξονα τόνισε: «Αυτό που είναι πλέον στα όρια της σάτιρας, είναι ότι ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης, πάλι πήρε μια παράταση για να συμπληρωθεί το Τεχνικό Δελτίο, διότι επινοούν κάθε φορά ένα επιχείρημα, γιατί δεν μπορούν να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του φακέλου.

Θυμίζω ότι αφήσαμε το κομμάτι Δράμας – Αμφίπολης, ουσιαστικά με ένα υπόλοιπο περί τα 150.000 ευρώ, το οποίο αφορούσε τη σηματοδότηση και τις πινακίδες του τμήματος. Επί τόσο καιρό λοιπόν, ενώ υπάρχουν πρωθυπουργικές δεσμεύσεις, υπάρχουν δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, πάλι υπάρχει μια παράταση. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα τελειώσει και αυτό και να πάμε στην προκήρυξη του έργου».

Σχολή Κινηματογράφου

Αναφερόμενος στη Σχολή Κινηματογράφου, ο κ. Ξανθόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, λέγοντας ότι άλλαξε το πρόγραμμα Σπουδών που είχε σχεδιαστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αφέθηκε το ζήτημα της Καπναποθήκης Πορτοκάλογλου: «Με λύπη διαπιστώνουμε ότι όλος ο σχεδιασμός που είχε γίνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την Σχολή Κινηματογράφου στην αποθήκη Πορτοκάλογλου, ουσιαστικά μεταφέρεται στις ελληνικές καλένδες.

Αφενός μεν απ’ ότι είπε ο πρόεδρος το Φεστιβάλ δημόσια κ. Δερμετζής, το πρόγραμμα σπουδών που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν δεκτό και αρεστό από τη νυν κυβέρνηση, η οποία επέλεξε με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο να συντάξει ένα άλλο πρόγραμμα σπουδών.

Και δεύτερον, πραγματικά με θυμό πληροφορήθηκα όταν ήρθε ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης στη Δράμα, αντί να τεθεί το θέμα της αξιοποίησης της Καπναποθήκης Πορτοκάλογλου που είναι ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης, δίπλα στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, άλλαξαν εντελώς πορεία οι επιλογές του Δήμου. Πήγαν στο Στρατόπεδο Ανδρικάκη και τώρα θα αρχίσει μια καινούρια διελκυστίνδα μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού για το αν πρέπει να εγκατασταθεί εκεί η Σχολή Κινηματογράφου, να μεταφερθεί το Στρατόπεδο Ανδρικάκη από το Υπ. Εθνικής Άμυνα που ανήκει στο υπ. Πολιτισμού, και καταλαβαίνετε ότι και η ιστορία της Καπναποθήκης πηγαίνει πάρα πολύ  πίσω».

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι μ’ αυτό το θέμα, γιατί ξέρουμε ότι κάθε φορά που αλλάζει ο σχεδιασμός, ουσιαστικά ξεκινούμε από το σημείο μηδέν και είναι εντυπωσιακό πώς αυτή η δημοτική αρχή που γνωρίζει πολύ καλά την προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, έρχεται με μια μονοκοντυλιά να το διαγράψει, επικαλούμενη τεχνικές δυσκολίες της Καπναποθήκης μη αντιλαμβανόμενη τη μεγάλη σημασία που έχει η ανάδειξη αυτού του κτιριακού αποθέματος», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.