Home > Πρώτο Θέμα > Στη Δράμα η Οργάνωση Κοινωνικής Προσφοράς «The Love Van»► Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο κ. Α. Κατσούλης από τα στελέχη του «The Love Van» και η κα. Χ. Χατζηιωάννου δημοτική σύμβουλος Δράμας εθελόντρια

Στη Δράμα η Οργάνωση Κοινωνικής Προσφοράς «The Love Van»► Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο κ. Α. Κατσούλης από τα στελέχη του «The Love Van» και η κα. Χ. Χατζηιωάννου δημοτική σύμβουλος Δράμας εθελόντρια

Στο Δημοτικό Ωδείο και στο «Με…Νου»

Στη Δράμα η Οργάνωση

Κοινωνικής Προσφοράς

«The Love Van»

► Παρουσίαση μιας εκδήλωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον εθελοντισμό και όχι μόνο

► Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο κ. Α. Κατσούλης από τα στελέχη του «The Love Van» και η κα. Χ. Χατζηιωάννου δημοτική σύμβουλος Δράμας εθελόντρια

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ θα βρίσκεται στα μέσα Δεκεμβρίου το «The Love Van», προκειμένου να παρουσιάσει μια εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από τον εθελοντισμό.

Το «The Love Van», είναι μια οργάνωση, με στόχο την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται, την προστασία της φύσης και των ζώων, ενώ παρουσιάζει σημαντικό έργο γύρω από τον εθελοντισμό και την προσφορά φαγητού σε άστεγους που το έχουν ανάγκη.

Το «The Love Van» έχει χιλιάδες ωρών δράσης, πολλά χρόνια δίπλα στις δύσκολες στιγμές όπου και όταν χρειάστηκε. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει βρεθεί δίπλα στους πυρόπληκτους αλλά και στους Πυροσβέστες μας πολλές φορές, δίπλα στους συνανθρώπους μας σε σεισμούς και πλημύρες, και σιτίζουν σε εβδομαδιαία βάση πολλούς αστέγους διατηρώντας συστηματικά κοινωνική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, έχει διοργανώσει φιλοζωικές στιγμές για τα αδέσποτα ζωάκια συνδέοντας την οικογένεια με τα ζώα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο κυρίως με την παρουσία μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, και στη συνέχεια θα μεταβούν στον χώρο του ΚΟΙΝΣΕΠ «Με… Νου» Παραδοσιακό Παντοπωλείο του κ. Δημήτρη Μπόσκου, όπου θα μαγειρέψουν για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στον «Π.Τ.» η κα. Χαρούλα Χατζηιωάννου, δημοτική σύμβουλος Δράμας με την παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», «η εκδήλωση θα έχει δύο μέρη. Το ένα θα αφορά στον εθελοντισμό και στην προφορά, ενώ θα παρουσιαστούν και κάποια ντοκιμαντέρ, και το δεύτερο μέρος θα αφορά στη φύση και την καλή υγεία»

Για τα δύο θέματα, θα μιλήσει αρχικά η κα. Χατζηιωάννου και στη συνέχεια ο καθηγητής φυσικής αγωγής και τεχνικός σύμβουλος αγώνων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος. Οι δύο ομιλητές, θα αναφερθούν κυρίως σε προσωπικές εμπειρίες και βιώματα, για την εθελοντική προσφορά και τη φύση.

Στον «Π.Τ.» μίλησε επίσης ο κ. Άρης Κατσούλης, εκ των βασικών στελεχών του «The Love Van». Όπως σημειώνει, «ο γενικός στόχος της εκδήλωσης αυτής όπου κι αν πάμε στην Ελλάδα, είναι να υπάρχουν δύο ομιλητές από την περιοχή για να μιλήσουν στο κοινό για θέματα που απασχολούν τους ίδιους. Ο κάθε ομιλητής θα αναφερθεί στο τι κάνει στην προσωπική του ζωή και μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες και βιώματα».

Όπως τονίζει, «όλο το κοινό της Δράμας είναι καλεσμένο στην εκδήλωση, ενδιαφέρει όμως περισσότερο τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου».

Σημειώνει ακόμα ιδιαίτερα, ο ίδιος, ότι «είναι μια εκδήλωση η οποία θέλουμε να έχει και θεωρητικό, γνωστικό αλλά και βιωματικό και πρακτικό επίπεδο γι’ αυτούς που θα παραβρεθούν».

Ο κ. Κατσούλης εξηγεί ακόμα ότι, είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια εκδήλωση από το «The Love Van» και «θέλουμε αυτή την ώρα να μας γνωρίσει ο κόσμος, να δει στην πράξη αυτό που κάνουμε και να μας εμπιστευτεί».

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο «Π.Τ.» είχε παρουσιάσει μέρος του έργου του «The Love Van», όταν μαζί με την συμπολίτισσά μας κα. Χατζηιωάννου, είχαν ανεβεί στα σύνορα Ρουμανίας – Ουκρανίας, όπου μαγείρευαν και προσέφεραν φαγητό σε οικογένειες προσφύγων.

Αξίζει να πούμε ότι το «The Love Van» ξεκίνησε με τις πυρκαγιές στο Μάτι, όταν ο Λευτέρης Παρασκευόπουλος είδε τότε ότι δεν υπήρξε καμιά μέριμνα για τους ανθρώπους αυτούς στο πεδίο εκείνες τις ημέρες, είτε για ρουχισμό, ούτε για φαγητό. Τότε, ο εμπνευστής και ιδρυτής του «The Love Van», δημιούργησε ένα όχημα, με στόχο σε πρώτη φάση να μοιράζει φαγητό σε αστέγους όπως γίνεται κάθε Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας (η ομάδα αποτελείται από 40 περίπου εθελοντές) και σε δεύτερη φάση το «The Love Van» μεταφέρεται σε μεγάλα και τραγικά γεγονότα όπως για παράδειγμα στην Ουκρανία.

Εμπνευστής του «The Love Van» είναι ο κ. Λευτέρης Παρασκευής, εν ενεργεία αθλητής μεγάλων αποστάσεων και εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με αθλητικές διοργανώσεις δημιουργώντας φιλανθρωπικές ευκαιρίες ευαισθητοποίησης του κοινού, για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας.
Στις εκδηλώσεις τους πάντα προάγουν το μήνυμα του εθελοντισμού ως το κορυφαίο μέσο κοινωνικής προσφοράς. Δευτερεύοντας στόχος είναι και η συγκέντρωση βασικών αγαθών για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη κατά περίπτωση.
Οι διαρκείς κοινωνικές ανησυχίες του «The Love Van», τους έφεραν σε επαφή και τελικά σε εποικοδομητική συνεργασία με επαγγελματίες στον χώρο του κινηματογράφου για να βρεθούμε σήμερα να έχουν ολοκληρώσει δύο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους των 15 λεπτών.

Η προβολή τους έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενεργητική κινητοποίηση για δράση, του κοινού σε θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος, της σημασίας του αθλητισμού στην ζωή μας και της συνακόλουθης  δημιουργίας υγιεινών συνηθειών στην καθημερινότητα μας.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι, την επόμενη μέρα από τη Δράμα, το «The Love Van» θα βρίσκεται στην Καβάλα στις 15 και 16 Δεκεμβρίου για δύο ημέρες με ίδιες θεματολογίες και πρακτικές.
(Οι φωτογραφίες είναι από το The Love Van)