Home > νέα > Στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης Ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών από τους υπεύθυνους του έργου

Στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης Ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών από τους υπεύθυνους του έργου

Στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου

οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας

ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης

Ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών από τους υπεύθυνους του έργου

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗ ΔΡΑΜΑ επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψή του έγινε στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

Από το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στην Καβάλα, ξεκινώντας την περιοδεία του από την Κεραμωτή, όπου μεταξύ άλλων επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ιχθυοπωλείου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής, που αναμένεται να λειτουργήσει σε ένα μήνα περίπου.

Στη συνέχεια μετέβη στη Θάσο, όπου περιόδευσε στην αγορά και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών και το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφτασε στη Δράμα, όπου αρχικά συναντήθηκε με το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο στο Επισκοπείο.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίες έφτασε στον πεζόδρομο της οδού Γ. Ζερβού, όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου δείχνοντας τον ενθουσιασμό του και χειροκροτώντας τον θερμά και με συνεχή ένταση.

Στο εργοτάξιο του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας

Ερχόμενος στη Δράμα από την Καβάλα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο της κατασκευής του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας στην περιοχή των Κρηνίδων. Όπως είναι γνωστό, οι πρώτες εργασίες του δρόμου έχουν ήδη ξεκινήσει.

Μιλώντας αργότερα στους Δραμινούς για το συγκεκριμένο έργο, αλλά και για τον οδικό άξονα Δράμας – Αμφίπολης, είπε: «Σήμερα και οι δύο κεντρικές δεσμεύσεις που σας είχα δώσει, υλοποιούνται. Επισκέφτηκα το πρώτο εργοτάξιο, κοντά στην Καβάλα, της νέας οδικής σύνδεσης Καβάλας – Δράμας, η οποία ήδη υλοποιείται. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε οριστικό ανάδοχο στο μεγάλο έργο σύνδεσης της Δράμας με την Αμφίπολη, που αποτελεί κεντρική μας προεκλογική δέσμευση και θα υλοποιηθεί από αυτήν την κυβέρνηση και θα είναι έτοιμο πριν το τέλος της επόμενης τετραετίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών και συνομίλησε με εργαζόμενους. Το υπό κατασκευή σκέλος, μήκους σχεδόν 8,3 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει τους κόμβους Κρηνίδων και Σταυρού, αποτελώντας το πρώτο στάδιο μίας νέας οδικής χάραξης.

Στην πλήρη ανάπτυξή του ο δρόμος θα συνδέει τη Δράμα, την Καβάλα και το λιμάνι της με την Εγνατία Οδό και με τον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας, ο οποίος καταλήγει στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τις ασφαλείς μετακινήσεις, τη ροή εμπορευμάτων και την αναπτυξιακή δραστηριότητα στην ευρύτερη βόρεια Ελλάδα. Οι εργασίες στο εν λόγω τμήμα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.

Τόσο ο οδικός άξονας Δράμας – Καβάλας, όσο και ο οδικός άξονας Δράμας – Αμφίπολης, είναι δυο μεγάλα έργα τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα βγάλουν τη Δράμα από την απομόνωση, ενώ πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα που γίνεται στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και έχει ήδη εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, πρόκειται για ένα αυτοκινητόδρομο με δύο κατευθύνσεις με διπλές λωρίδες κυκλοφορίας, στηθαίο στη μέση, χωρίς φανάρια και τέσσερις εξόδους: δύο στις εξόδους – εισόδους και δύο ενδιάμεσες ανάμεσα το Δοξάτο και τον Άγιο Αθανάσιο και μία στην περιοχή του Αρχαιολογικού χώρου Φιλίππων.

Ισχυρή εντολή

Από τις πλέον χαρακτηριστικές αποστροφές του λόγου του, είναι ότι ζήτησε αρκετές φορές την ισχυρή εντολή για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο, «η Δράμα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει σε πολλούς διαφορετικούς αναπτυξιακούς τομείς και θέλω μαζί, αυτό το όραμα το οποίο έχουμε όχι μόνο για τη Δράμα, αλλά συνολικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να μας δώσετε τη δυνατότητα να το κάνουμε πράξη.

Όμως, για να μπορούμε να τα πετύχουμε όλα αυτά, υπάρχει, φίλες και φίλοι,  μία απαραίτητη προϋπόθεση. Την ξαναλέω: το βράδυ της 25ης Ιουνίου ο χάρτης της πατρίδας μας να είναι πάλι γαλάζιος και η Νέα Δημοκρατία να έχει από τους πολίτες μία ισχυρή εντολή διακυβέρνησης. Μία ισχυρή εντολή η οποία, ταυτόχρονα, θα είναι μία επιβράβευση για όλη τη δουλειά την οποία κάναμε την τετραετία που μας πέρασε. Δεν θα είναι, όμως, λευκή εντολή, θα είναι ένα προσωπικό συμβόλαιο εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, το οποίο θα υπογράψουμε με την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα.

Για την επόμενη τετραετία ξέρουμε ότι όσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό το οποίο θα πάρουμε, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη που εναποθέτουν οι πολίτες στις πλάτες μας και τόσο πιο τολμηροί πρέπει να είμαστε και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Και αυτές τις αλλαγές -να είστε απολύτως σίγουρες και σίγουροι- είμαστε τώρα πολύ πιο έτοιμοι, πολύ πιο έμπειροι, πολύ πιο προετοιμασμένοι να τις υλοποιήσουμε».