Home > Αθλητικά > Στοΐλας στον «Π.Τ.»: «Θέλουμε και φέτος, ο Πανδραμαϊκός να πρωταγωνιστήσει και να πάμε ακόμα πιο ψηλά..»

Στοΐλας στον «Π.Τ.»: «Θέλουμε και φέτος, ο Πανδραμαϊκός να πρωταγωνιστήσει και να πάμε ακόμα πιο ψηλά..»

Νέος τεχνικός του Πανδραμαϊκού ο Πέτρος Στοΐλας

Στοΐλας στον «Π.Τ.»: «Θέλουμε και φέτος,

ο Πανδραμαϊκός να πρωταγωνιστήσει

και να πάμε ακόμα πιο ψηλά..»

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Ο Πανδραμαϊκός κατέληξε στον εκλεκτό για την θέση του προπονητή και πρόκειται για τον Πέτρο Στοΐλα από τις Σέρρες. Ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού κ. Καΐρης εμπιστεύτηκε τον Πέτρο Στοΐλα, καθώς πρόκειται για προπονητή με εμπειρία, προσωπικότητα και όρεξη για δουλειά.

Ο Πέτρος Στοΐλας είναι προπονητής κάτοχος πτυχίου UEFA PRO, αν και νεαρός σε ηλικία, έχει ένα «γεμάτο» βιογραφικό, ως προπονητής στο τοπικό πρωτάθλημα των Σερρών, έχει διατελέσει προπονητής στην Μικτή ομάδα της ΕΠΣ Σερρών και στην 2η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και σκάουτερ στην Εθνική Παίδων Ελλάδας.

Την περσινή σεζόν βρισκόταν στον πάγκο του Πανσερραϊκού στην Super Leage 2 και στον Διαγόρα Ρόδου, ενώ έχει διατελέσει προπονητής σε Τρίκαλα και Κέρκυρα και ήταν συνεργάτης του Σωτήρη Αντωνίου (σε Σπάρτη), του Παναγιώτη Σπανού (σε Δόξα και Κέρκυρα) και του Κώστα Βασιλακάκη (σε Δόξα). Όσοι γνωρίζουν τον Πέτρο Στοΐλα μιλάνε για έναν άνθρωπο που τον χαρακτηρίζει η σοβαρότητα, η ευγένεια, η ταπεινότητα και η όρεξη για δουλειά.

Η ανακοίνωση του Πανδραμαϊκού, αναφέρει σχετικά: «Ο Πανδραμαϊκός Α.Ο., ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Σερραίο προπονητή Πέτρο Στοΐλα.

Ο νέος προπονητής της ομάδας μας, διαθέτει γνώσεις προπονητικής επιπέδου UEFA Pro και παρά το νεαρό της ηλικίας του (γεν.12-12-1981) έχει ήδη σημαντική πορεία στην καριέρα του, ιδιαίτερα στην Super League 2, καθώς έχει διατελέσει πρώτος προπονητής στον Πανσερραϊκό, στα Τρίκαλα, την Κέρκυρα και μέχρι πρόσφατα  τον Διαγόρα Ρόδου. Καλή επιτυχία Πέτρο Στοΐλα».

Ο νέος τεχνικός του Πανδραμαϊκού, Πέτρος Στοΐλας, μίλησε αποκλειστικά στον «Π.Τ.» για τη νέα αγωνιστική χρονιά τονίζοντας πως ήρθε σε μια ομάδα με στόχο τον πρωταθλητισμό. «Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ταυτόχρονα υπεύθυνος στο να αναλάβω την καθοδήγηση μιας τόσο ιστορικής ομάδας. Μετά τη συνάντηση που είχα με τους ανθρώπους της διοίκησης και με τον πρόεδρο τον κ. Καΐρη, κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για μια πολύ οργανωμένη ομάδα, τόσο αγωνιστικά, όσο και διοικητικά.

Ο Πανδραμαϊκός, είναι μια από τις λίγες ομάδες που διαθέτει δικό της προπονητικό κέντρο. Τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται η ομάδα της Δράμας στη Γ’ Εθνική έχει δείξει ότι πάντα έχει υψηλές θέσεις στην βαθμολογία. Το ίδιο θέλουμε και φέτος˙ να πρωταγωνιστήσουμε, να πάμε ψηλά την ομάδα».

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» για τους στόχους που έθεσαν με τον πρόεδρο κ. Καΐρη για τη νέα αγωνιστική χρονιά ο κ. Στοΐλας δήλωσε: «Στόχος είναι ο πρωταθλητισμός. Η ομάδα του Πανδραμαϊκού θεωρώ ότι στην κατηγορία αυτή πρέπει να πρωταγωνιστήσει και αυτός είναι ο στόχος μας ώστε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά».

κ. Στοΐλα, ποια είναι τα πρώτα στοιχεία – τακτικές που θα βάλετε στην ομάδα;

«Είναι πολύ νωρίς να το πω αυτό ακόμα για τον τρόπο που θα αγωνίζεται η ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά, ειδικά την περίοδο της προετοιμασίας, ώστε να «χτιστεί» η ομάδα και να μπορεί ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που έχει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ειδικά η ομάδα του Πανδραμαϊκού που έχει στόχο το πρωτάθλημα, οι δυσκολίες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Βήμα, βήμα θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε και θεωρώ ότι υπάρχουν οι βάσεις, γιατί η ομάδα τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε και είναι σε ένα καλό επίπεδο. Και εγώ από την πλευρά μου θα βάλω τα στοιχεία της δικής μου φιλοσοφίας, έτσι ώστε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο».

κ. Στοΐλα, είστε ένας «εργατικός» προπονητής. Η κατηγορία της Γ’ Εθνικής είναι μια σκληρή κατηγορία. Πέρυσι ήσασταν στην Super League 2, ποιες είναι οι διαφορές;

Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό, καθώς η Γ’ Εθνική είναι μια κατηγορία για την οποία πρέπει να προετοιμαστείς σκληρά, καθώς έχει πολλές δυσκολίες και ειδικά αν είσαι ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει όπως θα είμαστε εμείς. Το δύσκολο με αυτή την κατηγορία είναι οι αγωνιστικοί χώροι.

Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος το πρωτάθλημα θα αλλάξει, δεν θα είναι δώδεκα ομάδες, αλλά θα είναι δεκαοχτώ, οπότε μιλάμε για έναν μαραθώνιο που θεωρώ ότι δεν θα κριθεί σε έναν ή δυο αγώνες. Θα κριθεί πραγματικά στο ποια ομάδα θα παραμείνει προσηλωμένη, θα έχει ήρεμη διοικητική κατάσταση, θα πιστεύει στον στόχο μέχρι τέλους και θα είναι αυτή τελικά που τερματίσει πρώτη.

Όταν σε ένα πρωτάθλημα τριάντα τεσσάρων αγώνων βγαίνεις πρώτος, θεωρώ ότι πρέπει να είσαι ο καλύτερος. Δεν είναι δέκα ή έντεκα ματς όπου ένα ματς αν δεν σου πάει καλά μπορεί να αλλάξει λίγο την κατάσταση.

Σε αντίθεση με την κατηγορία που ήμουν πέρυσι με μια ομάδα που είχε στόχο την παραμονή, εκεί οι δυσκολίες είναι δεδομένες απλά είναι «ευκολότερο» να παραμείνεις σε μια κατηγορία της Super League 2 από το να πρωταγωνιστήσεις στην Γ’ Εθνική.

Η αλήθεια είναι όμως ότι είμαι 24 ώρες πάνω από την ομάδα γιατί διαφορετικά δεν μπορείς να πετύχεις και αυτό θα κάνω και στην ομάδα του Πανδραμαϊκού φέτος.

Το μήνυμα του κ. Στοΐλα στον κόσμο της ομάδας

Το μήνυμα που στέλνει ο κ. Στοΐλας στον κόσμο της ομάδας είναι: «Δεν μου αρέσει να υπόσχομαι. Θεωρώ δεδομένο ότι η ομάδα θα δουλέψει σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θα είναι μια ομάδα δυνατή, μια ομάδα μια γροθιά. Θέλουμε τον κόσμο του Πανδραμαϊκού κοντά μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν κάθε Κυριακή να αγωνιζόμαστε και να παίρνουμε τη νίκη, η οποία θα είναι ο στόχος».