Home > νέα > Στο Παρανέστι Δράμας το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς► Χρ. Κηπουρός: Ένα μικρό ολυμπιακό χωριό ο οικισμός στο Παρανέστι!

Στο Παρανέστι Δράμας το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς► Χρ. Κηπουρός: Ένα μικρό ολυμπιακό χωριό ο οικισμός στο Παρανέστι!

Πανελλήνιοι Ποδηλατικοί Αγώνες στο Παρανέστι 24-26 Ιουνίου

Στο Παρανέστι Δράμας

το κορυφαίο ποδηλατικό

γεγονός της χρονιάς

► Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες με σύσκεψη στην Π.Ε. Δράμας το πρωί της Τρίτης

► Χρ. Κηπουρός: Ένα μικρό ολυμπιακό χωριό ο οικισμός στο Παρανέστι!

► Καγιάογλου: Βάζουμε θεμέλια για μεγαλύτερες διοργανώσεις…

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ πλέον οι προετοιμασίες για τους Πανελλήνιους Ποδηλατικούς Αγώνες, που για πρώτη φορά φέτος θα γίνουν στο Παρανέστι Δράμας. Οι αγώνες διεξάγονται από 24 έως και 26 Ιουνίου και ήδη το πρωί της Τρίτης 14 Ιουνίου (χθες), έγινε η πρώτη μεγάλη σύσκεψη με τους φορείς, εκπροσώπους των εθελοντών στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Δράμας.

Παρόντες στην πρώτη μεγάλη συνάντηση όπου αναλύθηκαν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αγώνων καθώς και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνουν, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων κ. Χρήστος Κηπουρός, η κα. Κυριακή Ποιμενίδου υπεύθυνη επικοινωνίας των αγώνων, ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας κ. Γιώργος Φλώρος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής του Παρανεστίου, οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες.

Διοργανωτής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας – που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της Πανελλήνιας Ποδηλατικής Ομοσπονδίας – είναι η Π.Ε. Δράμας και ο Δήμος Παρανεστίου.

Στη συνάντηση που έγινε χθες το πρωί, παρουσιάστηκε από τον τεχνικό διευθυντή των αγώνων, κ. Κηπουρό το πλάνο του αγώνα, σε επίπεδο υποστήριξης, ενώ προτάθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να συνδράμουν οι φορείς.

Κηπουρός: Κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων κ. Κηπουρός, σημείωσε ότι «η διοργάνωση αυτή αποτελεί το κορυφαίο ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Αθλητές από όλη την Ελλάδα θα παρευρίσκονται στη περιοχή την περίοδο αυτή. Το όραμα μας για την ανάδειξη του τόπου μας ως κορυφαίου προορισμού ποδηλασίας και αθλητικής προετοιμασίας είναι δομημένο σε δύο πυλώνες: Την άρτια τεχνική διοργάνωση και τις εγκαταστάσεις καθώς και τη φιλοξενία σε κάθε επίπεδο, από την συνεισφορά τοπικών φορέων και επαγγελματιών ως ολοκληρωμένης εμπειρίας, με γνώμονα την παράδοση, τα τοπικά προϊόντα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας».

Χαρακτηριστική μεταξύ άλλων είναι η διαδρομή προς τον κάμπο της Δράμας και ανάμεσα στα αμπελοτόπια, η οποία επιλέχθηκε με στόχο την ανάδειξη του επιβλητικού αμπελώνα και των οινοποιείων της περιοχής, με γνώμονα τις προδιαγραφές και οδηγίες της Ελληνικής ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Οι σημαντικότερες ελληνικές ομάδες ποδηλασίας

Αναφερόμενος στη διαδικασία των Πανελλήνιων Ποδηλατικών Αγώνων στο Παρανέστι, ο κ. Κηπουρός σημείωσε ότι, «στη Δράμα θα βρίσκονται οι σημαντικότερες ελληνικές ομάδες της ποδηλασίας, διεκδικώντας τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας. Μαζί μ’ αυτούς βέβαια οι Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται σε επαγγελματικές ομάδες του εξωτερικού. Η φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας, θα είναι αυτή που θα βρίσκεται πάνω του, για όλη την επόμενη χρονιά, όπου και αν αγωνίζεται αυτός».

Όπως είπε μάλιστα, «το τριήμερο αυτό που γίνεται στη χώρα μας, διοργανώνεται και το αντίστοιχο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Άρα λοιπόν, για τη Διεθνή Ομοσπονδία, μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας, το Παρανέστι και η Δράμα είναι στο επίκεντρο, όσον αφορά την Ελλάδα και την ποδηλασία ανδρών».

«Ένα μικρό ολυμπιακό χωριό»

Ο κ. Κηπουρός αναφέρθηκε στο «πακέτο φιλοξενίας» των αθλητών και των μελών της Ομοσπονδίας και των κριτών, τονίζοντας ότι «είναι πρωτόγνωρο, γιατί στην ουσία με τον οικισμό που έχουμε στο Παρανέστι, έχουμε τη δυνατότητα ενός μικρού ολυμπιακού χωριού. Πιστεύω ότι το κομμάτι της φιλοξενίας θα το υποστηρίξουμε σε μεγάλο βαθμό, θα αφήσουμε πολύ καλές εντυπώσεις στους αθλητές και τους αρχηγούς των ομάδων».

Τόνισε ακόμα ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, ότι «έχουν προβλεφθεί επίσης και παράλληλες δράσεις, οι οποίες αφορούν γευσιγνωσία, παράλληλες δράσεις για παιδιά όσον αφορά το ποδήλατο και την οδική ασφάλεια και διάφορα χορευτικά συγκροτήματα».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κηπουρός τόνισε ότι, σημαντική είναι η συνεισφορά τοπικών συλλόγων και φορέων ως εθελοντές, «γιατί θα πρέπει να δώσουμε την αίσθηση– στους ανθρώπους που θα μας επισκεφτούν – ότι εκτός από ένα αθλητικό γεγονός που διεξάγεται, υπάρχει και η πλευρά της φιλοξενίας και φυσικά πάνω απ’ όλα το σημαντικότερο όλων, να υπάρξει η αίσθηση της ασφάλειας κατά τη διεξαγωγή του αγώνα».

Καγιάογλου: Βάζουμε θεμέλια για μια μεγαλύτερη διοργάνωση

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, σημειώνει ότι ήταν μια συνάντηση για τη σωστή διεξαγωγή των αγώνων, «γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε απλά και μόνο αυτούς τους αγώνες που είναι πανελλήνιοι, αλλά θέλουμε να διεκδικήσουμε αύριο μια μεγαλύτερη διοργάνωση, να γίνει θεσμός στο Δήμο μας. Κι αυτό γιατί, είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που έχει αυτό τον φυσικό πλούτο αλλά και κάτι άλλο: έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να έχει τον οικισμό στην περιοχή του Φράγματος Θησαυρού. Κι αυτός ο οικισμός χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές, σαν ολυμπιακό χωριό. Άρα αυτό είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτούμε οτιδήποτε έχουμε που δεν έχουν οι άλλοι. Αυτός ο οικισμός είναι το κλειδί που θα ευχαριστήσει τους αθλητές που θα φιλοξενήσουμε εκεί».

Αναφερόμενος στις παράλληλες εκδηλώσεις, ο κ. Καγιάογλου σημείωσε ότι, «οι επισκέπτες μας και οι αθλητές, θα μπορούν να απολαύσουν κάποια παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και δράσεις με χορευτικά συγκροτήματα και άλλα. Όλα αυτά τα συν που έχουμε, δεν έχουν συναντήσει ξανά οι αθλητές. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι πρωτότυπο και θα τους έχουμε όπως φιλοξενούμενους καλεσμένους στο σπίτι μας. Αυτό το στοίχημα θέλουμε να κερδίσουμε, ότι είμαστε οι καλύτεροι, να απολαύσουν τις διαδρομές και μαζί με τον οικισμό και την αγάπη μας να καθιερώσουμε του ποδηλατικούς αγώνες μόνιμο θεσμό στο Δήμο Παρανεστίου».

Καταλήγοντας ο κ. Καγιάογλου, σημείωσε: «Βάζουμε τα θεμέλια για άλλες εκδηλώσεις και θέλουμε να βγούμε όλοι κερδισμένοι απ’ αυτό».