Home > Αθλητικά > Στράντζαλης «Η ομάδα είχε πιάσει “πάτο”, έπρεπε να κάνουμε κάτι…» Ο νέος Πρόεδρος της Δόξας Δράμας Τ. Στράντζαλης μιλάει στον «Π.Τ.»

Στράντζαλης «Η ομάδα είχε πιάσει “πάτο”, έπρεπε να κάνουμε κάτι…» Ο νέος Πρόεδρος της Δόξας Δράμας Τ. Στράντζαλης μιλάει στον «Π.Τ.»

Ο νέος Πρόεδρος της Δόξας Δράμας Τ. Στράντζαλης μιλάει στον «Π.Τ.»

Στράντζαλης «Η ομάδα είχε πιάσει “πάτο”,

έπρεπε να κάνουμε κάτι…»

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Δόξας Δράμας, κ. Τάσος Στράντζαλης ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία της ΠΑΕ με στόχο να «αναστήσει» την ομάδα. Ο κ. Στράντζαλης μιλάει αποκλειστικά στον «Π.Τ.» και αναφέρεται στο πλάνο τριετίας που έχει σχεδιάσει η νέα διοίκηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στράντζαλης τονίζει πως στόχος της νέας διοίκησης είναι να «επενδύσει» στα νέα δραμινά παιδιά, όπως επίσης και να ρυθμίσει τις οικονομικές οφειλές που βαρύνουν σήμερα την ομάδα, οι οποίες ανέρχονται – περίπου – στις 400.000 ευρώ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Δόξας, μέσα από τον «Π.Τ.» ζητάει τη στήριξη των Δραμινών φιλάθλων, ενώ εξηγεί πως την απόφαση να εμπλακεί στα διοικητικά, την έλαβε διότι δεν μπορούσε άλλο να βλέπει την ομάδα στον «πάτο».

« Ήρθαμε για να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια και να συμμαζέψουμε ότι μπορούμε…» επεσήμανε ο κ. Στράντζαλης στην αρχή της κουβέντας μας. «Η αλήθεια είναι ότι βρήκαμε πάρα πολλά θέματα διαλυμένα, από αδειοδοτήσεις έως οικονομικές εκκρεμότητες. Σκεφτείτε ότι εδώ και τρεις μήνες δεν έχει πληρωθεί κανένας, ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε άνθρωποι της προπονητικής ομάδας κ.α. Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα εντοπίζεται στο θέμα της αδειοδότησης. Όλοι γνωρίζουμε ότι λόγω της προηγούμενης διοίκησης, δεν μας έδιναν την αδειοδότηση, κάτι που το καταφέραμε στο παρά πέντε με τη βοήθεια του κ. Αποστολίδη (Raycap)».

Όπως εξηγεί ο κ. Στράντζαλης, η Δόξα δεν μπορεί να αγωνιστεί με ποδοσφαιριστές με ηλικία άνω των 24 ετών για τη νέα σεζόν. «Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης ήταν ότι δεν μπορούσαμε να πάρουμε ποδοσφαιριστή άνω των 24 ετών, παρότι είχαμε συμφωνήσει ήδη με τέσσερις ποδοσφαιριστές. Καταλαβαίνουν όλοι πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι για την ομάδα μας αυτή η κατάσταση. Η ομάδα όμως έχει ανάγκη από νέα παιδιά, κάτι που θα δρομολογήσουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Άλλωστε, σκοπός μας είναι να «επανδρώσουμε» την ομάδα με νέα δραμινά παιδιά. Θα αναθέσουμε σε προπονητές να παρακολουθούν όλους τους αγώνες των ερασιτεχνικών ομάδων, από την Α’ έως και τη Γ’ κατηγορία, ώστε τον Μάιο να αξιολογούμε και να εντάσσουμε παίκτες στην ομάδα της Δόξας. Έτσι, σε μία πενταετία θα φτάσουμε να έχουμε στην ομάδα μας τουλάχιστον δέκα παιδιά από τη Δράμα. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα έρθει ο Δραμινός στο γήπεδο».

DOXADRAMAS ναι

Εγγυητική και το μετοχικό κεφάλαιο

Αναφερόμενος στο μεγάλο οικονομικό «αγκάθι» της ομάδας, που δεν είναι άλλο από την εγγυητική και το μετοχικό κεφάλαιο, ο κ. Στράντζαλης τόνισε: «Έχουμε συντάξει ένα πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο θα πορευτούμε. Πρώτον, αναμένουμε μεγάλη βοήθεια από Δραμινούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Ο πρώτος που με στηρίζει είναι ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος μας βοήθησε να πάρουμε την αδειοδότηση. Η αδειοδότηση προχωράει κανονικά, συγκεντρώνουμε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να τα καταθέσουμε και πιστεύω ότι δε θα έχουμε πρόβλημα. Επίσης, θα μας βοηθήσει ο κ. Παύλος Κομβολίδης που είναι και στη διοίκηση, βάζοντας ένα μεγάλο ποσό και θα προχωρήσουμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Την προσπάθειά μας θα στηρίξουν επίσης, οι κ.κ. Θεοδωρίδης, Μποδούρογλου, Δοσόπουλος, κ.α. με τους οποίους πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε.

Άλλωστε, ο προϋπολογισμός μας δεν είναι μεγάλος. Δεν σκοπεύουμε να δίνουμε «σαραντάρια» και «πενηντάρια» σε 35άρηδες ποδοσφαιριστές. Θα φροντίσουμε τα έξοδά μας να μην ξεπερνούν τα έσοδά μας και αυτό θα το πετύχουμε με σωστό προγραμματισμό και μεθοδικότητα».

Ο κ. Στράντζαλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διοίκηση του κ. Μπύρου, για την οποία – όπως παρατήρησε – έγιναν αρκετά λάθη (στα συμβόλαια παικτών), όμως όπως παραδέχθηκε «αν δεν υπήρχε ο Μπύρος, η Δόξα θα έπαιζε σήμερα στα χωριά μας…».

Επίσης, ο κ. Στράντζαλης ζητάει τη στήριξη από τον φίλαθλο κόσμο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει, δεν θέλουμε όμως αντιπαλότητες. Θέλουμε ο φίλαθλος κόσμος να μας στηρίξει αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας. Έχουμε πάρει την απόφαση ότι αυτός που θα παίρνει ένα εισιτήριο διαρκείας των 150 ευρώ π.χ. και είναι εμβολιασμένος να έχει μία έκπτωση 20%-30%».

Προσφυγές

Σε ερώτησή μας για ένα ακόμα οικονομικό «αγκάθι», που πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση, όπως είναι οι προσφυγές των ποδοσφαιριστών, ο κ. Στράντζαλης τόνισε: «Οι προσφυγές ξεκίνησαν να έρχονται… Η αλήθεια είναι ότι το ποσό των προσφυγών, αλλά και όλων των χρεών μαζί είναι μεγάλο, γύρω στις 400.000 ευρώ. Όμως στη ζωή μου έμαθα να μάχομαι, δε φοβήθηκα ποτέ να αντιμετωπίσω το οτιδήποτε. Όπως δε φοβήθηκα κανέναν αντίπαλο, είτε αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός, είτε ο Ολυμπιακός, έτσι θα λειτουργήσω και τώρα. Μαζί με τους συνεργάτες μου θα πετύχουμε. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, να μας υποστηρίξει και εμείς από την πλευρά μας θα τον ανταμείψουμε, γιατί θα δει μία νεανική ομάδα, νέα παιδιά, που σε μία τριετία θα καταφέρει να πάει την ομάδα πιο πάνω, αλλά ταυτόχρονα να μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε τα χρέη που βρήκαμε».

STRANTZALIS 2

Η ομάδα

Αναφερόμενος ο κ. Στράντζαλης στην ομάδα που πρόκειται να δημιουργήσει η νέα διοίκηση, επεσήμανε πως ήδη ο κ.  Κατσαβάκης με τους συνεργάτες του έχουν σχεδιάσει ένα πλάνο, για το οποίο θα ξεκινήσουν να δουλεύουν από τη Δευτέρα, στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. «Από την περιφέρεια, έχουμε εντοπίσει κάποια παιδιά για τη β’ ομάδα. Από τους Δραμινούς ποδοσφαιριστές, εννοείται πως δεν επιθυμούμε να φύγει κανείς. Όλα τα παιδιά θα μείνουν εδώ και όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Άλλωστε, όπως προείπα, μας ενδιαφέρει η ομάδα μας να απαρτίζεται από όσο γίνεται περισσότερα παιδιά από τη Δράμα. Δεν γίνεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο να φεύγουν 20 ποδοσφαιριστές και να έρχονται άλλοι 20. Θα εργαστούμε σε βάθος τριετίας και θα δώσουμε έμφαση και στη β’ ομάδα. Έχουμε πάρει έναν προπονητή για τη β’ ομάδα, τον κ. Βασίλη Παναγιωτίδη, ο οποίος έχει δουλέψει με ομάδες Κ19 των μεγάλων ομάδων της Αγγλίας, είναι μορφωμένος και θεωρώ ότι θα γίνει σοβαρή δουλειά».

Κλείνοντας ο κ. Στράντζαλης τόνισε ότι το πλάνο που έχει η νέα διοίκηση είναι τριετίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο στόχος μας δεν είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό, αλλά να δημιουργήσουμε μία νεανική ομάδα, η οποία να αποκτήσει ομοιογένεια μέσα σε 1-2 χρόνια, ώστε τον 3ο χρόνο να είμαστε σε θέση να «χτυπήσουμε» την άνοδο στη Super League. Πήραμε τον κ. Κατσαβάκη, έναν σοβαρό προπονητή, με προσωπικότητα που τον γνωρίζουν οι Δραμινοί και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Η Δόξα, δεν θα είναι χειρότερη από ότι ήταν. Η ομάδα είχε φτάσει στον πάτο. Εμείς θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πάμε την ομάδα ψηλά εκεί που της αξίζει. Με συναντούσαν παλιοί ποδοσφαιριστές στην Αθήνα, όπως ο Σαργκάνης, ο Βαμβακούλας, ο Κωνσταντίνου και άλλοι και μου λέγανε γιατί δεν κάνετε κάτι. Ντρεπόμουν…. δεν είχαν τι να τους πω!

Στην καρδιά μου από μικρό παιδί, έχω «μαύρο» αίμα. Μεγαλώσαμε εδώ μέσα. Ξέρω τι θα αντιμετωπίσω όμως, δεν με πειράζει. Έχω μάθει να παλεύω από μικρό παιδί μέσα στο γήπεδο και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».