Home > νέα > Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Δράμα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη Δηλώσεις του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας Γ. Παπαδόπουλου

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Δράμα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη Δηλώσεις του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας Γ. Παπαδόπουλου

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

στη Δράμα για το τραγικό

σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Δηλώσεις του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας Γ. Παπαδόπουλου

 

 

 Του Θανάση Πολυμένη

ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ διαμαρτυρίας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, με αποτέλεσμα 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, πραγματοποιήθηκα στη Δράμα.

Η πρώτη έγινε το βράδυ της Παρασκευής 3 Μαρτίου, από πολίτες της Δράμας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης. Τόσο κατά τη διάρκεια στην πλατεία Ελευθερίας, όσο και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, άναψαν κεριά, ενώ η όλη διαμαρτυρία ήταν σιωπηρή.

Με τα κεριά που άναψαν σχημάτισαν τη φράση «Ήταν η κακιά η χ-ώρα», ενώ δεν έγινε καμιά ομιλία από κανέναν συμπολίτη μας.

Η δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Μαρτίου μπροστά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας, μετά από πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος Δράμας της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση αυτή είχε διπλό ρόλο, καθώς οι διοικήσεις των σωματείων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που παραβρέθηκαν, εξέφρασαν τόσο το πένθος τους για τους νεκρούς αλλά και την συμπαράστασή τους προς τις οικογένειές του, ενώ έκαναν αναφορές και στις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες σε όλους τους τομείς και κυρίως στον τομέα της δημόσιας Υγείας. Μετά από τους χαιρετισμούς, ακολούθησε πορεία μέχρι την πλατεία Ελευθερίας.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Ν.Τ. Δράμας της ΑΔΕΔΥ κ. Παπαδόπουλος, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια όλων προς τις οικογένειες των θυμάτων και τόνισε ιδιαίτερα ότι, «σε επίπεδο της Δράμας οι συνδημότες μας έδειξαν πολύ μεγάλη ανταπόκριση στην έκκληση για αίμα. Έχει κατακλυστεί το τηλεφωνικό κέντρο του Νοσοκομείου και έχει μπει και απογευματινή βάρδια, ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όλο αυτό τον όγκο των αιμοδοτών. Τους περισσότερους τους λέμε να γίνει σε μια διάρκεια, γιατί γνωρίζετε ότι και το αίμα έχει ημερομηνία λήξεως, οπότε έχουν δρομολογηθεί τα ραντεβού έτσι ώστε και να μπορέσουμε όλη την εβδομάδα και όσο χρειαστεί, να γίνονται αυτές οι αιμοληψίες».

Αναφορικά με την συγκέντρωση, σημείωσε ότι «με το κάλεσμα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, θέλουμε να βγάλουμε την οργή μας για το συγκεκριμένο δυστύχημα, να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε η έρευνα να φτάσει στις πραγματικές αιτίες, να φτάσει στο κόκαλο. Δεν μπορεί το 2023, σε ένα τόσο σοβαρό, τραγικό δυστύχημα, οι ευθύνες όλες να βαραίνουν μόνο σε ανθρώπινο λάθος. Υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας, αλλά δεν μπορεί να εξαρτάται από το πάτημα ενός κουμπιού η ζωή των ανθρώπων. Δεν υπήρχαν ουσιώδη μέτρα ασφαλείας στις σιδηροδρομικές γραμμές της χώρας μας. Αν θέλετε, και σε επίπεδο Π.Ε. Δράμας που βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια, οι σιδηροδρομικές γραμμές της περιοχής μας να υποβαθμίζονται, να έχουν κλείσει τα δρομολόγια και να μην εξυπηρετούν και βασικές περιοχές, όπως το Παρανέστι, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δρομολόγιο ούτε και με λεωφορεία. Εμείς και ως δημόσιοι υπάλληλοι, καθημερινά χρησιμοποιούσαμε το τρένο για να πάμε σε αυτές τις περιοχές».