Home > νέα > Συνάντηση της Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜΘ με την ηγεσία της Αστυνομίας Υπόμνημα με αιτήματα των αστυνομικών προς τον υφ. Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Συνάντηση της Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜΘ με την ηγεσία της Αστυνομίας Υπόμνημα με αιτήματα των αστυνομικών προς τον υφ. Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Συνάντηση της Ένωση Αξιωματικών

ΕΛ.ΑΣ. ΑΜΘ με την ηγεσία της Αστυνομίας

Υπόμνημα με αιτήματα των αστυνομικών

προς τον υφ. Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, είχαν μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Μακεδονίας –Θράκης, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στη Δράμα.

Όπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18, βρέθηκαν στη Δράμα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, για την τελετή παράδοσης παραλαβής των φυλακών Νικηφόρου Δράμας. Στο πλαίσιο των επισκέψεών τους στη Δράμα, συναντήθηκαν με στελέχη της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ΑΜΘ.

Στόχος την συνάντησης, ήταν η ανάδειξη και επίλυση των αστυνομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ένωση, που υπηρετούν στις διάφορες Υπηρεσίες τόσο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας όσο και των υπόλοιπων Υπηρεσιών της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ.

Η Αντιπροσωπεία της Ε.Α.Α.Μ.Θ. απαρτίζονταν από τον Γενικό Γραμματέα Α/Α΄ Παπαθεμελή Άγγελο, τον Αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία (ΠΟΑΞΙΑ) Α/Υ Παπαθανσίου Ιωάννη, τον Β΄ Αντιπρόεδρο Α/Α΄ Στογιαννίδη Βασίλειο και τον Ταμία Ανθ/μο Ντεληγιάννη Πέτρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύχτηκαν θεσμικά (χαρακτηρισμός αστυνομικού επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού – βαθμολόγιο), οικονομικά (κατάργηση του νέου ειδικού μισθολογίου του ν. 4472/2017, αναπροσαρμογή του επιδόματος θέσης ευθύνης και χορήγησή του και στους κατώτερους αξιωματικούς που ασκούν διοίκηση, καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ένεκα των αυξημένων έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας COVID 19)  και ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά (επέκταση της μάχιμης πενταετίας στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, με παράλληλη προσαύξηση κατά δύο επιπλέον έτη του δικαιώματος των αστυνομικών για αναγνώρισή της) ζητήματα, τα οποία έχουν τεθεί και από την Ομοσπονδία μας (ΠΟΑΞΙΑ) στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία.

Ακολούθως, αναλύθηκαν ειδικότερα ζητήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και συγκεκριμένα:

1) Ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων στον Νικηφόρο Δράμας, ένεκα της λειτουργίας των Φυλακών Νικηφόρου.

2) Παράταση των αποσπάσεων των αστυνομικών που υπηρετούν στα ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Δράμας και Ξάνθης.

3) Ίδρυση αυτοτελών Υπηρεσιών Ελέγχου Διαβατηρίων στην Εξοχή Δράμας και στην Νυμφαία Ροδόπης.

4) Παράταση των αποσπάσεων των αστυνομικών που κατάγονται από τον Έβρο στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

5) Ενίσχυση των Υπηρεσιών που αστυνομεύουν τουριστικές περιοχές, όπως είναι τα Α.Τ. Θάσου, Α.Τ. Νέστου, Α.Τ. Παγγαίου, Α.Τ. Σαμοθράκης, καθώς και των Υπηρεσιών που εδρεύουν στα αεροδρόμια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο με αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού από όλη την χώρα.

6) Ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης ένεκα των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών σε θέματα κρατικής ασφάλειας.

7) Αύξηση ωριαίας αποζημίωσης των αστυνομικών που διδάσκουν στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

8) Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του αστυνομικού προσωπικού όλων των βαθμών των Διευθύνσεων Αστυνομίας της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ.

9) Τοποθετήσεις νεοεξερχόμενων Υπαστυνόμων Β΄ της Σ.Α.Ε.Α. του 2020 σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

10) Τοποθετήσεις νεοεξερχόμενων Υπαστυνόμων Β΄ της Σ.Α.Ε.Α. στα Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και Τ.Δ.Α. Διδ/χου.

Τόσο ο υφυπουργός κ. Οικονόμου, όσο και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσαν ότι τα αστυνομικής φύσεως προβλήματα αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση και το Αρχηγείο μας και ότι συντελείται στην παρούσα χρονική περίοδο το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα (περιπολικά αυτοκίνητα – υπηρεσιακές μοτοσικλέτες – αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.λ.π.) για την Ελληνική Αστυνομία μετά από αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Αναφέρθηκαν επίσης στο ζήτημα της πρόσληψης των 400 συνοριοφυλάκων στον Έβρο, την πρόσληψη 600 συνοριαφυλάκων στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και την πρόσληψη 200 συνοριοφυλάκων στα ΠΡΟΚΕΚΑ Δράμας και Ξάνθης, θα αποδεσμευτούν αστυνομικές δυνάμεις που αποσπώνται από τις αστυνομικές Υπηρεσίες όλης της χώρας, ένεκα των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών.