Home > Πρώτο Θέμα > Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας« Κάποιοι ίσως θέλουν ο Σύνδεσμος να κλείσει»

Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας« Κάποιοι ίσως θέλουν ο Σύνδεσμος να κλείσει»

Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας

« Κάποιοι ίσως θέλουν ο Σύνδεσμος να κλείσει»

 

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας  εξέδωσε  δελτίο τύπου στο εκφράζει την θλίψη του καθώς το θέμα της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει, έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής από φορείς του Δήμου Δράμας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας εκφράζει την θλίψη του καθώς το θέμα της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει, έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και αντιπολιτευτικής τακτικής από πολιτικούς φορείς του Δήμου Δράμας.

Μας θλίβει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι κάποιο ή κάποια μέλη μας λόγω μικροπολιτικού οφέλους και προσωπικών σκοπιμοτήτων προβαίνουν σε τέτοιες μικροπρεπείς συμπεριφορές, κατηγορώντας και σπιλώνοντας τις προσπάθειες που κάνει το ΔΣ, κατόπιν απόφασης γενικής συνέλευσης, να στηρίξει την υπάλληλο του Συνδέσμου και τη βιωσιμότητα του γραφείου. Θλιβόμαστε, γιατί ούτε σκιές υπάρχουν, ούτε πολιτική ασκούμε. Για ποια εξωθεσμική συναλλαγή κατηγορούμαστε αλήθεια; Πρόθεση μας είναι η ανεύρεση πόρων για να μετριάσουμε όσο το δυνατόν την κακή οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου. Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε την ανάθεση ενός έργου από το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΔ, το οποίο θα κατασκευάσει μέλος του Συνδέσμου, με σκοπό τη δωρεά εκ μέρους του, του συνόλου του κέρδους, στο ταμείο του Συνδέσμου μας, ώστε να σωθεί μία θέση εργασίας. Και αυτό ως προσωρινή λύση, ελπίζοντας ότι μέσω άλλων δράσεων θα επιλύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα. Αυτό φαίνεται κάποιους τους  ενοχλεί. Κάποιοι ίσως θέλουν ο Σύνδεσμος να κλείσει. Μάλλον ο αλτρουισμός και η προσφορά ενοχλούν.

Ούτε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι υπάρχουν, ούτε διαδικασίες παράνομες και εξωθεσμικές. Τι πιο διαφανές από ένα εσωτερικό email λογοδοσίας στα μέλη μας, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και να ενημερώνονται όλοι για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΔΣ; Αν θέλαμε να αποκρύψουμε κάτι, θα λογοδοτούσαμε στα μέλη μας και θα αναφέραμε το σκοπό και την έκβαση της επίσκεψής μας στο Δήμαρχο;

Αν ασκούσαμε πολιτική, δεν θα τασσόμασταν ανοικτά στην κοινωνία υπέρ κάποιας παράταξης; Ο ρόλος του Συνδέσμου δεν είναι αυτός. Τα πολιτικά παιχνίδια δεν μας αφορούν και, επειδή δεν ασκούμε πολιτική, δεν μπορούμε να σκεφτούμε και πονηρά.  Μην τάσσεστε κατά του Συνδέσμου χωρίς προφανή λόγο και μην τον χρησιμοποιείτε για μικροπολιτικά συμφέροντα και παιχνίδια. Ο ρόλος του Συνδέσμου είναι θεσμικός και τέτοιος θα παραμείνει. Επειδή δεν δεχόμαστε να πέφτει καμία σκιά στο ήθος μας και ο Σύνδεσμος ακολουθεί πάντα τις νόμιμες διαδικασίες, παρακαλούμε, προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και άστοχων κατηγοριών, να επικοινωνείτε μαζί μας, για να σας πληροφορούμε για τις θέσεις μας. ».

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΗ + ΖΩΗ

Έκθετος για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος

Είχε προηγηθεί δελτίο τύπου από την Δημοτική  Παράταξη του Δήμου Δράμας “Πόλη και Ζωή” το όποιο ανέφερε τα εξής

« Έκθετος για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος Σύμφωνα με mail που απέστειλε προς τα μέλη του το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας, ο κ. Μαμσάκος ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημά του Δ.Σ. του Συνδέσμου και υποσχέθηκε να προχωρήσει η ΔΕΥΑΔ σε απευθείας ανάθεση εκτέλεσης έργου σε εργολάβο μέλος του Συνδέσμου και στη συνέχεια ο εργολάβος να «δωρήσει» το κέρδος από την ανάθεση στον Σύνδεσμο, ώστε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα. Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Δράμας συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου και οι περισσότεροι εργολάβοι προσπαθούν να εκτελούν τα έργαπου αναλαμβάνουν με συνέπεια και υπευθυνότητα. Αυτή η ενέργεια του Δ.Σ. εκθέτει τον σύνδεσμο και είναι τουλάχιστον άστοχη. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι τι κάνουν οι εργολάβοι.Το ζήτημα είναι ότι ο Δήμαρχος Δράμας προχώρησε σε εξωθεσμική συμφωνία και έδωσε μία υπόσχεση ανάρμοστη με τον ρόλο του. Η εκτέλεση των έργων, με όποιο τρόπο και αν ανατίθενται, γίνεται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Δήμου της Δράμας και των Δραμινών. Η εξυπηρέτηση κάθε άλλου συμφέροντος μέσω των αναθέσεων έργων είναι προκλητική και ανεπίτρεπτη. Καταδεικνύει την αντίληψη που έχει ο κ. Μαμσάκος και η ομάδα του για τη διαχείριση των οικονομικών και της περιουσίας του Δήμου. Το μοναδικό τους ενδιαφέρον είναι να δημιουργούν εκλογική πελατεία και για τον σκοπό αυτό δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε. Ενώ οι Δραμινοί υφίστανται τα πάνδεινα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ο κ. Μαμσάκος απροκάλυπτα δεσμεύεται για την ικανοποίηση άστοχων αιτημάτων, διαθέτοντας τα χρήματα της Δράμας και των Δραμινών για σκοπούς άσχετους με τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, στοχεύοντας στη δημιουργία εκλογικής πελατείας και μόνο.  Αλήθεια, πού σταματάει η λογική;;;

Ποιος θα σταματήσει αυτόν τον κατήφορο ».