Home > Πρώτο Θέμα > Συνέντευξη του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στον «Π.Τ.» Κ. Δέρβος: «Στόχος μας είναι να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη»

Συνέντευξη του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στον «Π.Τ.» Κ. Δέρβος: «Στόχος μας είναι να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη»

Συνέντευξη του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στον «Π.Τ.»

Κ. Δέρβος: «Στόχος μας είναι να κάνουμε

την καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη»

Συνέντευξη Στέλλα Σταυρίδου

«Στόχος μας είναι, μέσω ενός οργανωμένου σχεδίου που έχουμε εκπονήσει και αφορά μείωση φορολογίας, επενδύσεις, μείωση ανεργίας καθώς και έμφαση στην ασφάλεια και την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη». Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στον «Π.Τ.», ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος. Ο κ. Δέρβος παρέστη μαζί με τον Τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών και βουλευτή Ν. Σερρών κ. Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση κοπή της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Δράμας την περασμένη Κυριακή. Μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να τον συναντήσουμε και να ζητήσουμε την άποψή του για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας.

κ. Δέρβο, οι εκλογές πλησιάζουν. Πως θα σχολιάζατε όμως την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι πολίτες  για την πολιτική; Πιστεύετε ότι η απαξίωση της πολιτικής ελλοχεύει κινδύνους για τη δημοκρατία;

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι γυρνούν την πλάτη στην πολιτική δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αδιαφορία τους. Νιώθουν ότι δεν έχουμε να τους πούμε τίποτα. Νιώθουν με αλλά λόγια ότι τίποτα δεν θα γίνει καλύτερο, οποιονδήποτε και αν ψηφίσουν. Βεβαίως αυτό είναι επικίνδυνο τόσο για το πολιτικό μας σύστημα, όσο και για τη Δημοκρατία μας γενικότερα.

Θα πρέπει επομένως όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας ως ενεργοί πολίτες. Δεν πρέπει να αφήνεται τίποτα στην τύχη του αλλά να συμμετέχουμε θετικά ούτως ώστε να επέλθει η απαιτούμενη σύνθεση. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τον λογαριασμό τον πληρώνουν όλοι και όχι μόνο όσοι συμμετέχουν στις εκλογές.

NODE BASILOPITA 1

⌈ Ο Κώστας Δέρβος έχει σπουδάσει στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στο τμήμα των εκπαιδευτικών ηλεκτρολόγων μηχανικών και έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στα προηγμένα βιομηχανικά συστήματα από το Kingston University του Λονδίνου. Παράλληλα όμως με τις σπουδές μου ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση, διετέλεσε υπεύθυνος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ενώ ήταν εκλεγμένο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της σχολής του. Το 2008 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός σε τεχνικά γραφεία, στον τομέα των μελετών και παράλληλα ως εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση. Το 2013 εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ. Το 2014 συνέχισε να εργάζεται στο κομμάτι της εκπαίδευσης ως εργαστηριακός συνεργάτης σε τριτοβάθμιο τεχνολογικό ίδρυμα, με αντικείμενο την πληροφορική και τις γλώσσες προγραμματισμού. Διετέλεσε υπεύθυνος για τις οργανώσεις Αττικής στο Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ. Από τον Απρίλιο του 2016 εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Το ίδιο έτος εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.⌋

 

Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ορισμένοι,  ισχυρίζονται ότι υπάρχει η δυνατότητα να ακυρωθεί. Η Ν.Δ. πως σκοπεύει να κινηθεί;

Από την πρώτη στιγμή η Ν.Δ. έχει ταχθεί ξεκάθαρα απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών, διότι πρόκειται για μία συμφωνία ιστορικά αβάσιμη και εθνικά επιζήμια. Για αυτό και ο πολιτικός μας οργανισμός προσπάθησε με κάθε θεσμικό μέσο που είχε στη διάθεσή του, να εμποδίσει την υπογραφή και την κύρωσή της. Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε με απόλυτη σαφήνεια και ειλικρίνεια τα σημεία της συμφωνίας που δημιουργούν τετελεσμένα και τα τμήματα αυτής που μπορούν να επαναδιαπραγματευθούν. Η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο που της αφήνουν οι διεθνείς συνθήκες και η αρχή της συνέχειας του κράτους, ούτως ώστε να μειώσει κατά το δυνατό τις συνέπειες αυτής της κάκιστης συμφωνίας.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν προβάδισμα της Ν.Δ. της τάξης των 10 μονάδων στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Πως βλέπετε την επόμενη ημέρα των εκλογών;

Όπως σωστά είπατε σχεδόν το σύνολο των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η διαφορά ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΝΔ σταθεροποιείται στις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Η επόμενη μέρα όμως απαιτεί πολλή δουλειά. Στόχος μας είναι να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών πιο εύκολη, μέσω ενός οργανωμένου σχεδίου που έχουμε εκπονήσει και αφορά μείωση φορολογίας, επενδύσεις, μείωση ανεργίας καθώς και έμφαση στην ασφάλεια και την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Τι θα λέγατε σε κάποιον που έχει καταλήξει ότι δεν «αξίζει» να βρει δουλειά (λόγω υπερφορολόγησης), αλλά είναι προτιμότερο να δηλώνει άνεργος και να λαμβάνει τα διάφορα μικροεπιδόματα;

Πρώτα απ’ όλα, θα του απαντούσα ότι καταλαβαίνω απολύτως και σέβομαι τον προβληματισμό του. Στη συνέχεια όμως θα του εξηγούσα ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. απευθύνεται πρωτίστως σε εκείνον μέσω της μείωσης της φορολογίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας οι οποίες θα επιτρέψουν σε όλους τους πολίτες να ζουν με αξιοπρέπεια και προοπτική κοινωνικής ανόδου, ανάλογα με τα εφόδια και την εργατικότητά τους. Κανείς στη Ν.Δ. δεν δαιμονοποιεί ούτε απορρίπτει στο σύνολό τους τα επιδόματα. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι τα έχουν ανάγκη για συντομότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όμως μια κοινωνία στην οποία τα επιδόματα ανεργίας συμφέρουν περισσότερο από την εργασία, είναι μια κοινωνία καταδικασμένη πολύ σύντομα να αδυνατεί να τα καταβάλει. Είναι μια κοινωνία που δεν αξίζει στις ικανότητες, τις δεξιότητες και το φιλότιμο του Έλληνα.

Τι μηνύματα λαμβάνετε από τους νέους ανθρώπους και τι τους απαντάτε δεδομένου ότι οι περισσότεροι είναι απογοητευμένοι από τις πολιτικές και εκφράζουν αδιαφορία για τα κοινά;

Οι νέοι είναι απογοητευμένοι, προβληματισμένοι και δεν βλέπουν φως στο τούνελ. Δυστυχώς δεν μπορούν να ονειρευτούν και ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες μοχθώντας να εισφέρουν στην οικογένεια τους και αγωνιώντας για το πως θα βγει ο μήνας. Θέλω να τονίσω όμως ότι άλλο προβληματισμός και απογοήτευση και άλλο αδιαφορία.

Η Ελλάδα που θέλουμε να χτίσουμε, μας έχει ανάγκη όλους. Ανεξάρτητα από τις οποίες ιδεολογικές διάφορες, πρέπει να συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο και να συνεργαστούμε. Μόνο έτσι μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας που θα συμμερίζεται τις ανάγκες και τις ανησυχίες της νέας γενιάς.

κ. Δέρβο, ποιό είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους Νεοδημοκράτες του Νομού μας;

Το κεντρικό σύνθημα που θα ήθελα να στείλω στους κατοίκους της υπεροχής αυτής «ακριτικής» περιοχής είναι ένα. Στόχος της Ν.Δ. είναι η αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές όπως και η νίκη μας στις ευρωεκλογές και τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Επιδιώκουμε όμως αυτή η ψήφος να μην είναι παροδική και πρωτίστως να μην έχει χαρακτήρα ψήφου διαμαρτυρίας. Αντίθετα θέλουμε την θετική ψήφο των πολιτών ούτως ώστε να προχωρήσουμε σε όλες αυτές τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.