Home > νέα > Σύντομα δημοπρατείται το μεγάλο έργο ύδρευσης της Προσοτσάνης με 6,5 εκατ. ευρώ-Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Θ. Αθανασιάδη μιλάει στον «Π.Τ.»

Σύντομα δημοπρατείται το μεγάλο έργο ύδρευσης της Προσοτσάνης με 6,5 εκατ. ευρώ-Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Θ. Αθανασιάδη μιλάει στον «Π.Τ.»

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Θ. Αθανασιάδη μιλάει στον «Π.Τ.»

Σύντομα δημοπρατείται το μεγάλο έργο

ύδρευσης της Προσοτσάνης με 6,5 εκατ. ευρώ

► Δημιουργία κυκλικού κόμβου στη νότια έξοδο Προσοτσάνης

► Επικαιροποίηση της κατάστασης που επικρατεί στο ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ της δημοπράτησης βρίσκεται το μεγάλο έργο αλλαγής του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Προσοτσάνης, συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Αν. Μακεδονίας –  Θράκης είχε ανακοινώσει από το δημαρχείο Προσοτσάνης τις ημέρες των Χριστουγέννων, ο περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος

AUANASIADHS1

Μιλώντας στον «Π.Τ.» ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης, σημείωσε ότι το έργο βρίσκεται πλέον στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και το αργότερο μέχρι τέλη Φεβρουαρίου θα έχει δημοπρατηθεί.

Όπως εξηγεί ο κ. Αθανασιάδης, «το έργο θα χωριστεί σε δύο ζώνες, στη βόρεια και τη νότια ζώνη στην πόλη της Προσοτσάνης, καθώς υπάρχει μια υψομετρική διαφορά. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα λύσει οριστικά τα προβλήματα σε όλο το δίκτυο ύδρευσης».

Όσον αφορά το ίδιο έργο, αυτό θα επεκταθεί με ένα δεύτερο ανεξάρτητο δίκτυο ύδρευσης για όλη την περιοχή του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙ.ΠΑ.) Προσοτσάνης και θα λύσει επίσης και εκεί σημαντικά ζητήματα.

Στην ερώτηση για το πότε θα λειτουργήσει ο Βιολογικός Καθαρισμός Προσοτσάνης, ο δήμαρχος επισημαίνει ότι είναι πλέον όλα έτοιμα και η λειτουργία του αναμένεται μέχρι το καλοκαίρι. «Με το έργο αυτό σε λειτουργία, σημαίνει ότι και επίσημα πλέον θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης και να προχωρήσουμε σε δεύτερο στάδιο, ώστε να τακτοποιηθεί και τεχνικά ως Βιοτεχνικό Πάρκο», τονίζει ο ίδιος.

 

«Φιλόδημος»

Σε ερώτηση αν ο Δήμος έχει καταθέσει μελέτες για το «Φιλόδημος», ο κ. Αθανασιάδης μας ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο προϋπολογισμός του Δήμου και μέσα στο επόμενο διάστημα, θα τελειώσουν όλες οι μελέτες, ώστε από τον Μάρτιο να υλοποιηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα ενώ την ίδια στιγμή, επειδή έχουν ανοίξει και πολλά νέα Μέτρα και στο ΕΣΠΑ αλλά και στο πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών «Φιλόδημος», «υπάρχει μια έντονη κινητικότητα για να προετοιμαστούμε, ώστε να κάνουμε όσα πρέπει από μελέτες για να μην έχουμε προβλήματα».

 

Κυκλικός κόμβος

Ένα άλλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι ο κυκλικός κόμβος στη νότια έξοδο της πόλης της Προσοτσάνης προς Καλή Βρύση, Μικρόκαμπο, Σιταγρούς. Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και σύντομα θα αναλάβει ο ανάδοχος εργολάβος. «Πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα σε ετήσια βάση, με ατυχήματα και άλλα θέματα», λέει ο δήμαρχος Προσοτσάνης, ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν άλλες δύο δημοπρασίες. Ένα έργο για δύο οδοποιίες στο ΒΙ.ΠΑ. και ένα έργο βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου μεταξύ Μικροκάμπου και Σιταγρών. Ήδη υπάρχουν ανάδοχοι και σύντομα που θα καλυτερεύσει ο καιρός θα ξεκινήσουν τα έργα.

 

Επικαιροποίηση στο ΒΙ.ΠΑ

Προεκλογικά, σε μια συνέντευξή του στον «Π.Τ.» ο κ. Αθανασιάδης είχε δεσμευτεί για την επικαιροποίηση ζητημάτων που υπάρχουν εδώ και χρόνια στο Βιοτεχνικό Πάρκο Προσοτσάνης. Σε ερώτηση που του έγινε χθες για την πολιτική που θα ακολουθήσει με το ζήτημα των οικόπεδων που έχουν παραχωρηθεί σε κάποιους επενδυτές και οι οποίες δεν προχώρησαν τις επενδύσεις, ο κ. Αθανασιάδης υποσχέθηκε ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Όπως είπε μάλιστα στον «Π.Τ.», «είναι αλήθεια ότι στο άμεσο μέλλον, θα επικαιροποιήσουμε την κατάσταση στο ΒΙ.ΠΑ. Τι σημαίνει αυτό; Όπως είναι γνωστό, εκεί έχουν παραχωρηθεί τεμάχια, γήπεδα για να κάνουν κάποιοι επενδύσεις, δεδομένου ότι για τις επενδύσεις υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα.

Για όσους δεν έχουν κάνει τις επενδύσεις και πέρασε αυτό το χρονοδιάγραμμα, θα ενεργοποιήσουμε το νόμο. Αυτό σημαίνει ότι θα παρθούν πίσω τα οικόπεδα αυτά και θα δοθούν σε νέους επενδυτές. Είναι αρκετοί αυτοί που ενδιαφέρονται για νέες επενδύσεις, σε μια περιοχή που προσφέρεται για τεχνικές και βιομηχανικές δραστηριότητες».

 

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων

Θετικός στη δημιουργία ενός συνδέσμου των πέντε Δήμων της Π.Ε. Δράμας, είναι ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης, ο οποίος έχει συμμετάσχει στις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των δημάρχων του Νομού, στη δημιουργία ενός καταφυγίου.

Όπως ήδη δημοσίευσε ο «Π.Τ.» το περασμένο Σάββατο 18 τρέχοντος, οι δήμαρχοι βρίσκονται ήδη σε διαβουλεύσεις και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν έναν σύνδεσμο των πέντε Δήμων, οι οποίοι θα αναλάβουν από κοινού την χρηματοδότηση για τη δημιουργία ενός καταφυγίου αδεσπότων ζώων συντροφιάς.

Σε δήλωσή του χθες το πρωί στον «Π.Τ.», ο κ. Αθανασιάδης επεσήμανε ότι «υπάρχει κοινή πεποίθηση όλων, ώστε το πρόβλημα με τα αδέσποτα να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο νομού. Θα δημιουργηθεί ένας σύνδεσμος Δήμων της Π.Ε. Δράμας, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί από τους Δήμους. Θα υποβάλλουμε πρόταση στο «Φιλόδημος», και το καταφύγιο θα στελεχωθεί από  προσωπικό και όλα όσα προβλέπεται από το νόμο.

Σε ετήσια βάση θα χρηματοδοτείται από τους Δήμους και μ’ αυτό θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον πληθυσμό όσον το δυνατόν περισσότερο, θα τα τσιπάρουμε για να είναι μια ελεγχόμενη κατάσταση».