Home > νέα > Τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας Τα ιδρυτικά μέλη του ΚΟΔ

Τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας Τα ιδρυτικά μέλη του ΚΟΔ

Τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του

γιορτάζει ο Κολυμβητικός

Όμιλος Δράμας

 • Τα ιδρυτικά μέλη του ΚΟΔ

 

ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΣΕ πια ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας! Στις 10 Ιουλίου 1980, υπογράφηκε από 26 συμπολίτες μας, το Καταστατικό του με την επωνυμία η οποία και παραμένει μέχρι σήμερα.

[10 Ιουλίου 1980

Άρθρον 1ον

Ιδρύεται υπό των υπογεγραμμένων εν τέλει του παρόντος, ιδρυτικών μελών, Φίλαθλον Σωματείον, υπό την επωνυμίαν «ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Κ.Ο.Δ» με έδραν την πόλιν της Δράμας.

Άρθρον 2ον

Σκοπός του Κολυμβητικού Ομίλου είναι η διάδοσις και εκλαΐκευσις γενικώς των αθλημάτων κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, ιστιοπλοΐας, καταδύσεως κ.λ.π υδατίνων αθλημάτων εις ανθρώπους πάσης ηλικίας και φύλου…]

10 Ιουλίου 2020

Και κάπως έτσι ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας γίνεται 40 ετών! Πέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που σε μια μικρή επαρχιακή πόλη χωρίς θάλασσα, ιδρύθηκε από μια παρέα ανθρώπων ένας σύλλογος που έμελλε να ταράξει τα κολυμβητικά δρώμενα όχι μόνο της Δράμας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Ένας σύλλογος που ξεκίνησε να καλλιεργεί ένα άγνωστο για την πόλη άθλημα αυτό της κολύμβησης, που όμως στο πέρασμα των χρόνων αποτέλεσε την πρώτη ενασχόληση των μικρών παιδιών με τον αθλητισμό. Χιλιάδες παιδιά έμαθαν και μαθαίνουν μέσω του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας να κολυμπούν και εκατοντάδες από αυτά κατόρθωσαν μέσα από σκληρή και επίπονη προπόνηση να γίνουν πρωταθλητές σε διάφορα πρωταθλήματα και να στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες.

Εκατοντάδες άνθρωποι ο καθένας από το πόστο του είτε του προπονητή, είτε του απλού μέλους, είτε της διοίκησης έβαλαν το δικό τους λιθαράκι όλα αυτά τα χρόνια έτσι ώστε σήμερα ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας να αριθμεί 600 μέλη όλων των ηλικιών και να αποτελεί τον πολυπληθέστερο σύλλογο στον νομό μας.

Η προσπάθεια και η δουλειά συνεχίζεται από όλους και θα συνεχίζεται προσπαθώντας να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας. Για μας δεν υπάρχουν όρια. Υπάρχουν όνειρα και φιλοδοξίες και κυρίως όρεξη και μεράκι!

Αν σήμερα, στα 40α γενέθλια του συλλόγου μιλήσουμε και πάλι για πολλοστή φορά για την αναγκαιότητα κατασκευής ενός νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου στην πόλη μας, ίσως να χαρακτηριστούμε και γραφικοί. Όμως είμαστε αναγκασμένοι να το «απαιτούμε» ξανά και ξανά, πιστεύοντας όχι μόνο ότι η Δράμα το αξίζει, αλλά ότι αυτό είναι το συστατικό που λείπει έτσι ώστε ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας να απογειωθεί! Έως τη στιγμή όμως που το όνειρο αυτό γίνει πραγματικότητα, ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, πιστός στην αποστολή του και στο ρόλο του, θα συνεχίζει να προσφέρει το αθλητικό και κοινωνικό του έργο στο υπάρχον κολυμβητήριο, σε αυτό που πέρασαν γενιές και γενιές παρόλα τα προβλήματα!

Αυτός είναι ο σκοπός μας, να συμβάλουμε στην διάδοση του αθλήματος, στην καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και στη δημιουργία χαρακτήρων με ευπρέπεια και ήθος!

kod 2

Τα ιδρυτικά μέλη του ΚΟΔ

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΚΟΔ

Αξίζει, σ’ αυτό το γενέθλιο σημείωμα για τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας, ο οποίος κλείνει 40 δημιουργικά και γεμάτα επιτυχίες έτη, να αναφέρουμε τα ονόματα των ιδρυτικών του μελών:

 1. Καρασαββίδης Βασίλειος
 2. Τσιφτσόγλου Τιμόθεος
 3. Βαβατσάνης Κων/νος
 4. Πασχαλίδης Δημήτριος
 5. Λαζόπουλος Χαράλαμπος
 6. Καραϊσαρλής Ιωάννης
 7. Αυγερινός Στέλιος
 8. Καλπάκογλου Κων/νος
 9. Μαυροβουνιώτου Όλγα
 10. Πενφάνη Αικατερίνη
 11. Πιστικός Νικόλαος
 12. Σαλωνίδης Νικόλαος
 13. Δαμιανίδης Μιχαήλ
 14. Τσακλάκογλου Χριστίνα
 15. Καναράς Θεμιστοκλής
 16. Εμβολιάδης Παναγιώτης
 17. Ηρωγλίδης Θεόδωρος
 18. Βαμβακίδης Ιωάννης
 19. Οικονόμου Βασίλειος
 20. Χατζηιωάννου Δημήτριος
 21. Γεωργιάδης Κων/νος
 22. Γκλαβόπουλος Ιωάννης
 23. Λαυρεντιάδης Ιωάννης
 24. Μίχος Μιχάλης
 25. Τσεχερίδης Γεώργιος
 26. Χρηστίδης Κων/νος