Home > Αρθρα > Τα εγκαίνια του Φουσκωτού και οι μη δηλώσεις στη Δράμα της Φώφης Γεννηματά!

Τα εγκαίνια του Φουσκωτού και οι μη δηλώσεις στη Δράμα της Φώφης Γεννηματά!

ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ – Ο Θανάσης Πολυμένης σχολιάζει την επικαιρότητα

Επιτέλους, εγκαίνια!

Επιτέλους, εγκαίνια… Είναι τα πρώτα εγκαίνια που βλέπουμε να γίνονται σε δημοτικά έργα, από τη δημοτική αρχή Μαμσάκου. Και μάλιστα έργα που είχαν ξεκινήσει να γίνονται από τη δημοτική του Κυριάκου Χαρακίδη και ολοκληρώθηκαν, με κάποιες δυσκολίες είναι αλήθεια, από τη δημοτική αρχή Χριστόδουλου Μαμσάκου.

Πρώτα εγκαίνια, σήμερα, για το λεγόμενο φουσκωτό γυμναστήριο που βρίσκεται στο γήπεδο «Κραχτίδη». Ήδη, εδώ και ένα μήνα περίπου το προπονητήριο έχει αρχίσει τη λειτουργία του, έχει ανοίξει τις πόρτες και δέχθηκε τους συλλόγους. Το συγκεκριμένο πέρασε από δεκάδες προβλήματα, σταμάτησε και ξανάρχισε, απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και έγινε τελικά με πόρους του Δήμου Δράμας. Και εκεί που όλα ήταν έτοιμα υποτίθεται, νάσου και το πρόβλημα με την πυρασφάλεια. Για την πυρασφάλεια του θόλου μιλάμε, καθώς ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. κ. Κυριαζίδης, έφτασε να κάνει ακόμα και ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα αυτό. Αν και η εταιρεία κατασκευής του θόλου πιστοποιούσε ότι είναι άκαυστος, τελικά μετά από αρκετό καιρό, έγιναν όλα σωστά και η Πυροσβεστική έκανε δεκτή τη μελέτη και την εγκατάσταση πυρόσβεσης. Τελικά φτάσαμε άνοιξη του 2017 και η αθλητική σεζόν τελείωνε και το άνοιγμα του προπονητηρίου αφέθηκε. Στο μεταξύ, μετά από συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος με τους αθλητικούς συλλόγους διευθετήθηκαν μέρες και ώρες προπόνησης, αν και εκεί ακόμα υπάρχουν μικροπροβλήματα και γκρίνιες! Σήμερα το απόγευμα στις 18.00, τα εγκαίνια.

Τα άλλα εγκαίνια είναι του ΚΗΦΗ, επί της οδού Χελμού στην ανάπλαση. Το έργο ξεκίνησε επίσης επί Χαρακίδη, ολοκληρώθηκε επί Μαμσάκου. Με τα χίλια ζόρια κι αυτό, πέρασε από συμπληγάδες, έγινε πολλές φορές θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο αν πρέπει να φιλοξενήσει και το ΚΑΠΗ εντός του, τελικά άνοιξε πριν από μερικούς μήνες, φιλοξενώντας μέχρι το μεσημέρι ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στο σπίτι από την οικογένειά τους. Αυτό εγκαινιάζεται την 1η Οκτωβρίου.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και τα εγκαίνια του ανακαινισμένου παλαιού δημαρχείου στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης. Το οποίο λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη!

Η Φώφη Γεννηματά και η απεργία των δημοσιογράφων

fofiΣτη Δράμα βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Φώφη Γεννηματά, η οποία πέρασε μια βόλτα από την πόλη μας, συναντήθηκε με φίλους του κόμματος σε κεντρική καφετέρια της και το απόγευμα εκφώνησε κεντρική ομιλία στην Καβάλα.

Όταν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ζήτησαν από την κα. Γεννηματά να κάνει δηλώσεις, εκείνη αρνήθηκε, «σεβόμενη την απεργία των δημοσιογράφων». Των δημοσιογράφων της Αθήνας εννοούσε προφανώς, γιατί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν απεργούσαν. Αν μη τι άλλο, επειδή άμεσα δεν τους ενδιέφερε το ζήτημα της απεργίας.

Ατόπημα πρώτο για την κα. Γεννηματά: Στην περιοδεία της, ακολουθούσε συνεργείο της ΕΡΤ, το οποίο μάλιστα έστηνε και μικρόφωνο προκειμένου να καταγράψει λόγο και εικόνα από την σύντομη περιοδεία της. Δηλαδή, εκεί δεν ίσχυσε η απεργία;

Ατόπημα δεύτερο για την κα. Γεννηματά: Αργότερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βρέθηκε στο τηλεοπτικό στούντιο τοπικού καναλιού, όπου μίλησε συνεντευξιαζόμενη για αρκετή ώρα. Δηλαδή, εκεί δεν ίσχυε η απεργία;

Ατόπημα τρίτο για την κα. Γεννηματά: Επί της ουσίας, οι μόνοι που δεν μπόρεσαν να πάρουν δηλώσεις, ήταν οι εκπρόσωποι – δημοσιογράφοι των τοπικών καθημερινών και εβδομαδιαίων εφημερίδων της Δράμας, οι οποίοι δεν απεργούσαν, καθώς η συγκεκριμένα απεργία δεν τους ενδιέφερε.

Αν η κα. Γεννηματά, ήθελα να αποφύγει τους δημοσιογράφους των Αθηνών σεβόμενη την απεργία τους, τότε όφειλε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους της Δράμας, όπως έδωσε ολόκληρη συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Και θα μπορούσε επίσης να ζητήσει από το συνεργείο της ΕΡΤ, να αποσύρει το μικρόφωνο από τις δηλώσεις της!

Τελικά, οι μόνοι που δεν πήραν δηλώσεις, ήταν οι τοπικές εφημερίδες της Δράμας. Με δύο μέτρα και δύο σταθμά η κα. Φώφη Γεννηματά!

 

Ένας δημοκρατικός βασιλιάς!

Είναι οι βασιλιάδες δημοκρατικοί; Άλλες φορές ναι, άλλες όχι. Στις χώρες της Ευρώπης όπου ισχύει η Βασιλεία, δεν είναι παρά διακοσμητικά στοιχεία κυρίως… ελέω παράδοσης της χώρας! Επί της ουσίας, ούτε καν ασχολούνται με το πολίτευμα, ούτε παίρνουν πολιτικές αποφάσεις, αλλά όλη τη δουλειά την κάνουν οι πρωθυπουργοί! Εκείνοι, ξοδεύουν το χρήμα του κράτους ή των όποιων επενδύσεων έχουν κατά καιρούς κάνει και περνάνε ζωή χαρισάμενη!

Στη Σαουδική Αραβία όμως, ο βασιλιάς είναι βασιλιάς και διοικεί και διατάζει και παίρνει πολιτικές αποφάσεις και ό,τι άλλο. Ξέρουμε σε ένα γενικό πλαίσιο, ότι η Σαουδική Αραβία δεν είναι και η καλύτερη χώρα για την εφαρμογή της Δημοκρατίας στον πλανήτη. Η γυναίκα εκεί δεν έχει τις απαιτούμενες ελευθερίες για πολλά πράγματα, ούτε και τα απαραίτητα δικαιώματα.

Έτσι, προ ημερών, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, αποφάσισε να παραχωρήσει μια δημοκρατική ελευθερία και ένα δικαίωμα στις γυναίκες της χώρας του, εκδίδοντας ένα διάταγμα με το οποίο τις επιτρέπει να κατέχουν άδεια οδήγησης! Με την απόφαση αυτή, ο βασιλιάς Σαλμάν έβαλε ένα τέρμα στην απαγόρευση πολλών χρόνων, μέσω της οποίας η Σαουδική Αραβία ήταν η μοναδική που δεν επέτρεπε στις γυναίκες να οδηγούν. Το βασιλικό διάταγμα δίνει εντολή για τη σύσταση ειδικής επιτροπής συμβούλων και ορίζει ως ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2018.