Home > Νέα > Τα προβλήματα που απασχολούν τους καθηγητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας-Με επιτυχία η 12η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των ΣΥ.Κ.Π.Ε.

Τα προβλήματα που απασχολούν τους καθηγητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας-Με επιτυχία η 12η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των ΣΥ.Κ.Π.Ε.

Με επιτυχία η 12η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των ΣΥ.Κ.Π.Ε.

Τα προβλήματα που απασχολούν

τους καθηγητές Πρωτοβάθμιας

Εκπαίδευσης Δράμας

 

 

ΣΤΙΣ 22 και 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, η 12η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των προέδρων των τοπικών Συλλόγων Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχετικά με τη συζήτηση που έγινε τις δύο μέρες στη Γενική Συνέλευση, μίλησε στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΟΚΠΕ, ο οποίος είναι Δραμινός και διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής Νικηφόρου κ. Ευστράτιος Χατζηπαναγιώτου.

Στη συνέλευση, υπήρχε η ευκαιρία να συζητηθούν διεξοδικά με όλους τους συμμετέχοντες, τα προβλήματα που ταλανίζουν γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τα ειδικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε διάφορους νομούς της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει μάλιστα, κατατέθηκαν στην ολομέλεια οι προτάσεις του κάθε ΣΥ.Κ.Π.Ε., αναλύθηκαν, αποτιμήθηκαν και με γνώμονα πάντα το όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και των λειτουργών της, αποφασίστηκαν οι δράσεις για την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024.

Όπως αναφέρει επίσης ο κ. Χατζηπαναγιώτου, «απαλλαγμένοι από την ίδρυσή μας από την οποιαδήποτε κομματική σκοπιμότητα και μη έχοντες κανένα κομματικό γραμμάτιο να ξεπληρώσουμε, είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην ουσιαστική και πραγματική προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας».

Επιπρόσθετα, αποτυπώθηκαν οι δράσεις της Ο.Κ.Π.Ε. αλλά και του κάθε ΣΥ.Κ.Π.Ε. που έλαβαν χώρα τη χρονιά που διανύσαμε και επικαιροποιήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο στους άξονες:

Εργασιακή Ασφάλεια- Υγιεινή – Διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικοτήτων – Εξομοίωση των δικαιωμάτων μεταξύ μονίμων και αναπληρωτών-ωρομισθίων – Επιμόρφωση εκπαιδευτικών- Νέες τάσεις-πρακτικές – Προγραμματισμό δράσεων για το 2023-24 – Νομική υποστήριξη.

«Το σταθερό και διαχρονικό αίτημα όλων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, παραμένει η ισότητα, η ισονομία και η δίκαιη αντιμετώπισή μας στο χώρο εργασίας. Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταπατεί τα δικαιώματα μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συσπειρωθούν κοντά μας», καταλήγει ο κ. Χατζηπαναγιώτου.

Στη συνέλευση, ο ΣΥ.Κ.Π.Ε. Δράμας εκπροσωπήθηκε με τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Τον Πρόεδρο κ. Ιωαννίδη Γεώργιο, την Αντιπρόεδρο κα Αναστασιάδου Δέσποινα, το Γενικό Γραμματέα κ. Παυλίδη Αναστάσιο και την Ταμία κα Καραδάνη Μαρία.

Την πρώτη ημέρα έγινε οικονομικός απολογισμός της Ο.Κ.Π.Ε. από τον Ταμία κ. Καμπουρίδη Γεώργιο και παρουσίαση δράσεων της Ομοσπονδίας από τον πρόεδρο κ. Χατζηπαναγιώτου Ευστράτιο και συζητήθηκαν και προτάσεις των κατά τόπους ΣΥ.Κ.Π.Ε. για την καλύτερη και ουσιαστικότερη λειτουργία της Ομοσπονδίας και των συλλόγων μας.

Επίσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον πρώτο πρόεδρο της Ο.Κ.Π.Ε. Αλέξανδρο Σάκοβιτς, ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του.

Τη δεύτερη ημέρα έγινε παρουσίαση προτάσεων και δράσεων του κάθε ΣΥ.Κ.Π.Ε. ξεχωριστά και ακολούθησε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στα μείζονα θέματα της παιδείας αλλά και προτάσεις για την ουσιαστικότερη και πιο προσοδοφόρα λειτουργία των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας, έχοντας πάντα ως στόχο τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.