Home > Πρώτο Θέμα > Τεράστια η επιτυχία της φετινής Ονειρούπολης-Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης για 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου

Τεράστια η επιτυχία της φετινής Ονειρούπολης-Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης για 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης για 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου

Τεράστια η επιτυχία

της φετινής Ονειρούπολης

 

 

ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ εκδηλώσεων, από πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, σχολεία, ρομποτική και πολλές άλλες δράσεις, συνεχίζεται το  πρόγραμμα της Ονειρούπολης για το Σαββατοκύριακο.

Το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο, ενώ κάθε εκδήλωση προσελκύει πλήθος κόσμου και παιδιών που απολαμβάνουν όλες τις δωρεάν δράσεις και όχι μόνο.

Από τις εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν, είναι τα γενέθλια της Ονειρούπολης που φέτος κλείνει πλέον τα 19 χρόνια και θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική σκηνή.

Από το Δεκέμβριο του 2003, οπότε και ξεκίνησε για πρώτη φορά τη λειτουργία της η Ονειρούπολη του δήμου Δράμας, παραμένει το σημείο αναφοράς των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και τις περιοχές της νότιας Βαλκανικής.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να επισκεφθούν το χριστουγεννιάτικο χωριό και να περιηγηθούν στα σπιτάκια των δεκαπέντε δωρεάν διαδραστικών δράσεων, στις οποίες τα παιδιά θα περάσουν όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο τους.

 

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινάει στις 10:00 στην Κεντρική Σκηνή. Διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής «First Lego League» κατηγορία Δημοτικού και παράλληλη δράση «Football Robot». Διοργανωτές Δώδος Γιώργος, Χαραλαμπίδου Σοφία. Η FIRST LEGO League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Στο Φεστιβάλ αυτό θα συμμετάσχουν σύνολο 15 ομάδες, στην κατηγορία του Explore και θα απονεμηθούν βραβεία σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες. Όλα τα βραβεία είναι μη διαγωνιστικά

Στις 13:30 στην Κεντρική Σκηνή. Τα τμήματα του «Λυκείου Ελληνίδων Δράμας» παρουσιάζουν κάλαντα, χορούς, τραγούδια του Δωδεκαημέρου και το έθιμο της

Καμήλας.

Ακολούθως, στις 14:30 στην Κεντρική Σκηνή. Street Dance Festival 2022. Street Dance είναι μια οικογένεια χορών οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί στον δρόμο, σε πάρτι και οποιοδήποτε διαθέσιμο ανοιχτό χώρο. Συχνά είναι αυτοσχεδιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία με τους θεατές και άλλους χορευτές. Κάποιοι από αυτούς τους χορούς είναι: hiphop, breaking, popping, locking, house & krump. Για ακόμη μια χρονιά το αθλητικό σωματείο «Επίτευξη Στόχου» – Ram the Spot διοργανώνει ένα πρόγραμμα με χορευτικά show, χορευτικές μάχες Dance Battles και πολλά άλλα σε συνεργασία με διάφορες σχολές χορού από Δράμα, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη.

Στις 18:30 στην Κεντρική Σκηνή. Η Ονειρούπολη γίνεται 19 ετών και μας προσκαλεί στο πάρτι γενεθλίων της για να σβήσουμε μαζί τα κεράκια της τούρτας, να της ευχηθούμε για ακόμα μια χρονιά και να μεγαλώσει κι άλλο η χριστουγεννιάτικη παρέα!

Στις 20:00 στην Κεντρική Σκηνή. Classic Rock Concert In Drama «Rocking under the stars». Μια συναυλία με έργα των Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple, Queen, Scorpions, Metallica, White Stripes… από την Συμφωνική Ορχήστρα των Νέων και της Rock μπάντας του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Το αυριανό πρόγραμμα ξεκινάει στις 11:00 στην Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» πραγματοποιεί το «7ο Αντάμωμα Εβρίτικων συλλόγων» Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών. Οι Εβρίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανταμώνουν στη Δράμα και μέσα από τον χορό, το τραγούδι και την αφήγηση παρουσιάζουν στους επισκέπτες της Ονειρούπολης την παράδοση της περήφανης Θράκης. Ιστορία και πολιτισμός, κέφι και μεράκι. Θράκη και Εβρίτες συνδέονται αρμονικά στην ξεχωριστή Ονειρούπολη.

Στις 13:30 στην Κεντρική Σκηνή. Τα παιδικά τμήματα του «Πολιτιστικού Συλλόγου Αλιστράτης Σερρών» και του «Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων Καβάλας» χορεύουν με στεφάνια και κορδέλες στους ρυθμούς των Χριστουγέννων, σε ένα πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού.

Ακολούθως, στις 15:00 στην Κεντρική Σκηνή. Οι χορευτές της αναγνωρισμένης Σχολής Χορού της Κωνσταντίνας Μεσονύχτη με έδρα το Δοξάτο Δράμας έρχονται κοντά μας και ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους σε θεματικές χορογραφίες κλασσικού, μοντέρνου jazz και σύγχρονου χορού. Η μαγεία της Frozen, τα σκανδαλιάρικα καλικαντζαράκια, τα ζαχαρωτά, τα έξυπνα ελαφάκια αλλά και οι μικρές αγιο-βασιλίτσες θα συναντηθούν επί σκηνής ώστε να μας καταπλήξουν και να μας ταξιδέψουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Στις 16:10 στην Κεντρική Σκηνή. Ο «Κοινωνικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Παναγίας Θάσου» παρουσιάζει παραδοσιακούς Θασίτικους χορούς του δωδεκαημέρου.

16:40 Κεντρική Σκηνή. Ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ιερισσού «Καγκελευτός»  παρουσιάζει χορούς από το παιδικό χορευτικό του.

Στις 17:15 στην Κεντρική Σκηνή. Ταξίδι στην Ελλάδα με χορούς, έθιμα και κάλαντα των Χριστουγέννων από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας «Οι Ρίζες μας».

Ακολούθως, στις 18:00 στην Κεντρική Σκηνή. Το παιδικό – εφηβικό τμήμα του «Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερών Καβάλας» παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις 19:00 στην Κεντρική Σκηνή. Τα χορευτικά τμήματα της Σχολής χορού «Dance Academy» μας ξεσηκώνει με ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα  σε ρυθμούς latin, hip-hop, μπαλέτου και μοντέρνου χορού

Στις 19:30 στο Σπιτάκι κοινωνικών δομών. Η «Χορωδία Μουσείο Τρένων Δράμας» του συλλόγου «Μ.Ε.Α.Σ. Ήφαιστος Σιδηροδρόμων & φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας» μας ταξιδεύει με το μελωδικό της τραίνο σε όμορφες εποχές μέσα από τα τραγούδια της.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Το πρόγραμμα της Δευτέρας ξεκινάει στις 11:00 στην Κεντρική Σκηνή Οι λιλιπούτειοι τραγουδιστές από τις Μαθητικές Χορωδίες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας ανεβαίνουν στην σκηνή για να μας καταπλήξουν.

Στις 12.30, το Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας με το «Τμήμα Τουρισμού» έρχεται στην Ονειρούπολη για να μας διασκεδάσει με «Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού».

Στις 17:00 στην Κεντρική Σκηνή. Ο Σύλλογος «Ακρίτες» Ν. Κρώμνης έρχεται με τα παιδιά του να μας πει τα ποντιακά κάλαντα και να μας διασκεδάσει με ένα Stand up comedy στα ποντιακά από την Νεοκρωμνήτισα φιλόλογο κ. Γεωργιάδου Γιούλη, καθώς και με ένα γλέντι γεμάτο μουσική και χορό …και ζεστή ποντιακή σούπα «τανομένο σορβά».