Home > Πρώτο Θέμα > Τέσσερις παθολόγοι από το Ερρίκος Ντυνάν της Αθήνας, το Κ.Υ. Ελευθερούπολης και από το Γ.Ν. Σερρών στο Νοσοκομείο Δράμας

Τέσσερις παθολόγοι από το Ερρίκος Ντυνάν της Αθήνας, το Κ.Υ. Ελευθερούπολης και από το Γ.Ν. Σερρών στο Νοσοκομείο Δράμας

Τέσσερις παθολόγοι από το Ερρίκος Ντυνάν

της Αθήνας, το Κ.Υ. Ελευθερούπολης και

από το Γ.Ν. Σερρών στο Νοσοκομείο Δράμας

 Μιλούν στον «Π.Τ.» η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κα. Κιόρτεβε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΠΑΡ’ ΟΛΗ την σχετική μείωση της ροής ασθενών στο Νοσοκομείο Δράμας, αυτό δεν σημαίνει ότι η Δράμα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ο κορωνοϊός υπάρχει στη Δράμα και δυστυχώς η άσχημη κατάσταση συνεχίζεται και θα πρέπει τα νούμερα αυτά να πέσουν αρκετά χαμηλά, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι θα πάρουμε μια ανάσα!

Ήδη, η Δράμα μετράει 110 νεκρούς από το Νοσοκομείο της, χωριστά τους περίπου 20 Δραμινούς που νοσηλεύονταν σε άλλα Νοσοκομεία όπως της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, πέραν της ομάδας ιατρών (παθολόγοι, πνευμονολόγοι και αναισθησιολόγοι) που κινητοποιήθηκε εθελοντικά για την ενίσχυση σε εξειδικευμένο προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας της Βόρειας Ελλάδας, οργάνωσε και αποστολή νοσηλευτών που ήδη αναχώρησε για νοσοκομεία του ΕΣΥ στις ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές από τον κορωνοϊό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το Ερρίκος Ντυνά, πρόκειται για μια ομάδα έξι νοσηλευτών/τριών, η οποία εντάσσεται για όσο διάστημα απαιτηθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό των Γενικών Νοσοκομείων Κατερίνης και Δράμας.

Κατά την αναχώρησή της, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν, Θέμος Χαραμής ευχαρίστησε τη νοσηλευτική ομάδα για την εθελοντική προσφορά και την αυταπάρνηση που κάνει περήφανο όλο το νοσοκομείο, ενώ διαβεβαίωσε ότι η οικογένεια του Ερρίκος Ντυνάν θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην πρόσκληση της Πολιτείας και να στηρίζει έμπρακτα τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση του Covid-19.

Επισημαίνεται, ότι το Ερρίκος Ντυνάν, όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας, διαθέτει για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ, 50 κλίνες νοσηλείας, καθώς και 14 κλίνες ΜΕΘ για non-Covid ασθενείς, ώστε να απελευθερωθούν κλίνες νοσηλείας και ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία για τους ασθενείς με Covid-19. «‘Έχοντας λάβει την παγκοσμίου εμβέλειας διαπίστευση JCI, το Ερρίκος Ντυνάν εγγυάται για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει, καθώς και για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού του. Με τις άρτιες υποδομές του, πρωτίστως όμως με το υψηλής κατάρτισης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι αρωγός στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

KIORTEVE PARTHENA

Κιόρτεβε: 110 οι νεκροί στη Δράμα

Όπως μας ενημερώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κα. Κιόρτεβε, το Νοσοκομείο έχει ήδη ενισχυθεί με 4 επιπλέον Παθολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις πολύτιμες ιατρικές τους υπηρεσίες στους ασθενείς, που νοσηλεύονται στις 3 κλινικές Covid. Πρόκειται για 2 παθολόγους από το Ερρίκος Ντυνάν της Αθήνας, μια παθολόγο από το Κ.Υ. Ελευθερούπολης και ένας παθολόγος από το Γ.Ν. Σερρών συνδράμουν με όλες τις δυνάμεις τους, τους γιατρούς του Γ.Ν. Δράμας. Επίσης, μαζί με τους Παθολόγους του Ερρίκος Ντυνάν ήρθαν στη Δράμα και 3 νοσηλευτές.

Να σημειωθεί ότι, από την αρχή της μεγάλης κρίσης στο Νοσοκομείο, έχουν έρθει περίπου 15 γιατροί Γενικής Ιατρικής από τα Κέντρα Υγείας Παρανεστίου και Προσοτσάνης, οι οποίοι όμως προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και όχι στις κλινικές Covid. Όπως μας πληροφορεί η κα. Κιόρτεβε, χθες νοσηλευόντουσαν 91 άτομα στις κλινικές Covid, ενώ οι νεκροί μόνο στο Νοσοκομείο της Δράμας έφτασαν τους 110!

PAPADOPOULOS SYSKEPSH

Γ. Παπαδόπουλος:  Ατομική ευθύνη

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, τόνισε για άλλη μια φορά, την ανάγκη της «ατομικής ευθύνης» όλων μας, όσον αφορά τα ζητήματα τήρησης των μέτρων και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «μπορεί τα νούμερα να μειώνονται φαινομενικά, παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Όταν μάλιστα έχουμε τόσους νεκρούς μόνο το Νοέμβριο, τότε θα πρέπει όλοι μας να προσέχουμε. Όταν μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο πέθαναν 8 άτομα, αυτό δείχνει την άσχημη κατάσταση που επικρατεί».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ιδιαίτερα ότι «ο κόσμος δεν μπορεί να επαναπαύεται και να λέει καλά είμαστε. Δεν είμαστε καθόλου καλά. Είμαστε στην έκτη εβδομάδα καραντίνας, ενάμιση μήνα. Από την στιγμή που υποθετικά δεν κυκλοφορεί ο κόσμος, λογικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν νέα κρούσματα.  Έχουμε μπει στο τρίτο δεκαπενθήμερο και αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει καραντίνα πλέον».

Αναφερόμενος σε στατιστικά στοιχεία του Οκτωβρίου, είπε ότι, «τα στατιστικά στοιχεία του Οκτωβρίου έδειχνα ότι το 80% των νοσούντων που μετέφεραν τον ιό ήταν 18 με 34 ετών και αυτό που έχουμε τώρα για το Νοέμβριο, είναι ότι πέρασε πλέον στην τρίτη ηλικία γι’ αυτό και χάνουμε κόσμο. Από την ηλικία των 40-45 και πάνω. Τι έγινε λοιπόν; Ξεκίνησε μια μετάδοση από τη νεολαία μας, πέρασε στην τρίτη ηλικία και τώρα φεύγει ο ένας μετά τον άλλον».