Home > Νέα > Θα το φτάσει μέχρι το τέλος ο Γιάννης Μπύρος

Θα το φτάσει μέχρι το τέλος ο Γιάννης Μπύρος

Θα το φτάσει μέχρι το τέλος ο Γιάννης Μπύρος

Μέχρι σήμερα είναι δεσμευμένοι οι παίκτες της Δόξας, όσοι δεν έχουν πάρει άδεια και παραμένουν στη Δράμα. Στην ομάδα της Δόξας θα πραγματοποιήσουν δύο φιλικά παιχνίδια με την Κ19, όπου θα δοκιμαστούν κάποιοι παίκτες που αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής. Οι παίκτες που ανήκουν στο ρόστερ και δόθηκαν δανεικοί σε Ηρακλή και Ξηροπόταμο, καθώς επίσης και κάποιοι  παίκτες είχαν καλή παρουσία στη Γ’ Εθνική. Το τι θα γίνει με το μέλλον της ομάδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες σύμφωνα με πληροφορίες του Πρωινού Τύπου.

Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και μια εβδομάδα, ο υφυπουργός Αθλητισμού προωθεί αναδιάρθρωση με 20 ομάδες στη Super League την προσεχή σεζόν (2018/19) και μείωση στις 12 στην αμέσως επόμενη περίοδο (2019/20).

Όσο για το πώς θα μεταβούμε από τις 16 στις 20 ομάδες, Κέρκυρα και Πλατανιάς που υποβιβάστηκαν από τη Super League θα παραμείνουν σε αυτή, ενώ Παναχαϊκή και Κισσαμικός που τερμάτισαν πίσω από ΟΦΗ και Άρη θα προβιβαστούν επίσης από τη Football League.

Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει της αθλητικής νομοθεσίας οποιαδήποτε άμεση αναδιάρθρωση είναι παράνομη και για να προχωρήσει θα πρέπει να υπάρξει και νέα νομοθετική ρύθμιση.

Η παραμονή των δύο ομάδων της Σούπερ Λιγκ που υποβιβάστηκαν δεν μπορεί να ισχύσει σε καμία περίπτωση και βάση του ΚΑΠ, αλλά και γιατί ήδη έχει επικυρωθεί η τελική βαθμολογία στην Σούπερ Λιγκ. Ο υποβιβασμός αυτών των δύο ομάδων είναι αμετάκλητος. Άρα οι θέσεις πρέπει να καλυφθούν, αν πάνε σε ένα τέτοιο μοντέλο πρωταθλήματος, από την 5η και 6η ομάδα της Φουτμπολ Λιγκ όπως ορίζει και ο κανονισμός.

Άρα πρέπει να ανέβουν σύμφωνα με το σχέδιο και τον κανονισμό που πρέπει να εφαρμοστεί από την Φουτμπολ Λιγκ, οι ΟΦΗ, Άρης, Παναχαϊκή, ΑΟΧ Κισσαμικός, Α Ο Τρίκαλα και Δόξα Δράμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην Αθήνα θα μεταβεί το επόμενο διάστημα ο μεγαλομέτοχος της Δόξας, Γιάννης Μπύρος, ο οποίος θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Η Δόξα αφενός δεν είναι διατεθειμένη να χάσει την άνοδο και θα το κυνηγήσει μέχρι το τέλος, αφού βάσει του ΚΑΠ είναι η ομάδα που δικαιούται να ανέβει μαζί με τα Τρίκαλα.

Ο Γιάννης Μπύρος έχει αποδείξει από πέρυσι πως κυνηγάει την παραμικρή λεπτομέρεια και αυτό είναι διατεθειμένος να κάνει και φέτος, ώστε να μη χάσει η ομάδα την άνοδο, την οποία δικαιούται. Αν η Δόξα μείνει εκτός της αναδιάρθρωσης, πηγές από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου αναφέρουν, πως ο Γιάννης Μπύρος θα απογοητευθεί από τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και θα πάει σε ένα μοντέλο με νεαρούς ποδοσφαιριστές από τη γύρω περιοχή με χαμηλό μπάτζετ με τον ίδιο όμως να αποχωρεί από την ομάδα.

Όλα θα κριθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως και αυτό με το θέμα προπονητή. Να θυμίσουμε εδώ πως η Δόξα τερμάτισε ένα βαθμό πίσω από τον Κισσαμικό και άνθρωπος του ποδοσφαίρου και γνώστης των πραγμάτων από τη Δράμα, μας τόνισε πως η Δόξα μπορεί να μην ανέβει λόγω του παιχνιδιού της 9ης αγωνιστικής με τον Παναιγιάλειο, όπου οι Μαυραετοί έπρεπε να πάρουν τον αγώνα πριν καν ξεκινήσουν.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Παναιγιάλειος ήρθε στη Δράμα με δύο στολές που έμοιαζαν με την ασπρόμαυρη της Δόξας. Σύμφωνα με τον κανονισμό έπρεπε να είχε μια διαφορετική. Σε αυτήν την περίπτωση η Δόξα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά. Όμως με απόφαση του προέδρου της δραμινής ΠΑΕ Γιάννη Μπύρου η Δόξα εμφανίστηκε με την μωβ στολή και το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε κανονικά φέρνοντας ισοπαλία.