Home > νέα > «Θα περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα για τις προσλήψεις στις Φυλακές Νικηφόρου» Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλου

«Θα περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα για τις προσλήψεις στις Φυλακές Νικηφόρου» Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλου

Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλου

«Θα περιμένουμε μέχρι τα Χριστούγεννα

για τις προσλήψεις στις Φυλακές Νικηφόρου»

► Επίκειται συνάντηση με Καραμανλή για το δρόμο Δράμας – Αμφίπολης

► Ανάγκη στέγασης των φοιτητών στα πανεπιστημιακά τμήματα της Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΤΟΝ υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή αναμένεται να συναντηθεί σε λίγες ημέρες, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σε μια προσπάθεια να μάθει από πρώτο χέρι, τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης.

Αυτό δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Δραμινός βουλευτής κ. Ξανθόπουλος, επισημαίνοντας ότι κρατά την υπόσχεση του πρωθυπουργού για την «υψηλή προτεραιότητα» που έχει δώσει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε ότι «εφόσον το επιτρέψει το πρόγραμμα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, τις προσεχείς ημέρες θα τον επισκεφτώ για μια βαθέων ενημέρωση, για το πού ακριβώς βρισκόμαστε στη διαδικασία  αυτή της κατασκευής του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης και το τι ακριβώς σκέφτεται η παρούσα πολιτική ηγεσία».

Και συμπλήρωσε μάλιστα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κρατώ και τιμώ τη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι είναι ένα κομμάτι το οποίο το έχει σε υψηλή προτεραιότητα και αν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και πως. Και αναλόγως την απάντηση, θα προχωρήσω σε κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Xanthopoulow Karvoynis (1)

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρβούνης (αρ.)

με τον βουλευτή του κόμματος κ. Ξανθόπουλο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Φυλακές Νικηφόρου

Αναφερόμενος στο  θέμα των Φυλακών Νικηφόρου, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι, απαντώντας στην ερώτηση που έκανε προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «για το χρονοδιάγραμμα πλήρωσης των θέσεων του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου», ο υπουργός μας γνώρισε ότι «το θέμα των προσλήψεων έχει ουσιαστικά υπογραφεί και θα προωθηθεί προς το ΑΣΕΠ, ο οποίος θα προκηρύξει την πλήρωση των θέσεων. Μια περίοδος χάριτος, εντός εισαγωγικών, είναι εύλογη. Θα περιμένουμε και μετά τα Χριστούγεννα και αν δεν έχει οδηγηθεί η προκήρυξη στο ΑΣΕΠ, το οποίο και θα προκηρύξει την πλήρωση των θέσεων και θα επανέλθουμε με επιπλέον κοινοβουλευτικό έλεγχο, γιατί είναι ένα θέμα το οποίο δεν παραμένει έτσι».

Συμπλήρωσε μάλιστα ο κ. Ξανθόπουλος ότι «εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ξεκολλήσαμε το έργο, το οποίο έχει λιμνάσει επί σειρά ετών. Το κτίριο της διημέρευσης ολοκληρώνεται και λογικά θα παραδοθεί μέχρι τον Ιούνιο με βάση τις πληροφορίες που έχω.  Άρα πρέπει άμεσα να κινηθούμε για την πλήρωση των θέσεων».

Αναφορά έκανε επίσης και στο ζήτημα μετατάξεων για την εξωτερική φρουρά: «Πάντοτε στη λειτουργία ενός καινούριου σωφρονιστικού καταστήματος γίνονται και μετατάξεις από ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους, οι οποίοι ως έμπειροι στελεχώνουν την εξωτερική φρουρά. Πρέπει να κινηθεί και αυτή η διαδικασία, για την εξωτερική φρουρά, έτσι ώστε το κατάστημα κράτησης να αποκτήσει το απαραίτητη προσωπικό».

 

Ανάγκη στέγασης των φοιτητών στη Δράμα

Ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία των δύο νέων πανεπιστημιακών σχολών στη Δράμα, έκανε ο «Πρωινός Τύπος», για το πώς βαδίζει η συνένωση των πρώην ΤΕΙ Δράμας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.)

Στην ερώτηση απάντησε τόσο ο κ. Ξανθόπουλος, όσο και ο γραμματέας της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καρβούνης ο οποίος ήταν μαζί στη συνέντευξη Τύπου.

Όπως ειπώθηκε, «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Κατ’ αρχάς έχει αναβληθεί η έναρξη 37 νέων τμημάτων (σ.σ. σε όλη την Ελλάδα)» και όπως τόνισαν, «με βάση την πολιτική προσέγγιση που κάνουμε δεν είναι ενθουσιασμένη η πολιτική ηγεσία από αυτή την προοπτική».

Αναφέρθηκαν μάλιστα στο ζήτημα στέγης που αντιμετωπίζουν οι νέοι φοιτητές που έρχονται στη Δράμα. Αναλυτικότερα για το θέμα, τονίστηκε ότι, «Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισαν τα παιδιά, είναι η στέγαση. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Όσο σοβαρό είναι να λειτουργήσουν οι καινούριες σχολές, άλλο τόσο σημαντικό είναι να δοθεί λύση και στην στέγαση των παιδιών.

Και εδώ θα πρέπει ως Δράμα, να δούμε συνολικά πώς θα αντιμετωπιστεί. Και οι λύσεις είναι συγκεκριμένες: μέσα από προγράμματα ο Δήμος και η Περιφέρεια μπορούν  να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα φοιτητικής στέγης, ή επίσης, μπορούν να χρηματοδοτήσουν και να επιδοτήσουν ενοίκια προς τους φοιτητές.

Αν γίνει μια καλή δουλειά, μπορούμε σε πέντε χρόνια για παράδειγμα, να έχουμε μια νέα πραγματικότητα στη Δράμα. Αυτό που διεκδικούσαμε χρόνια με τις πανεπιστημιακές σχολές έγινε, αλλά θα πρέπει να ορθοποδήσει.

 

Χρηματοδότηση Καπναποθήκης Περδίκκα

Σε δημοσιογραφική ερώτηση που τέθηκε για το ζήτημα της χρηματοδότησης της Καπναποθήκης της οδού Περδίκκα, ο κ. Ξανθόπουλος απάντησε ότι «κατά τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, απευθυνόμενος προς την Υπ. Πολιτισμού κα. Μενδώνη, της είπα ότι είμαστε εδώ και περιμένουμε» (σ.σ. για μια συνάντηση). «Η κα. Μενδώνη δεσμεύτηκε ότι θα μας καλέσει τους βουλευτές να δούμε το θέμα της χρηματοδότησης της Καπναποθήκης της οδού Περδίκκα. Μέχρι στιγμής ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Περιμένω την απάντηση σε σχετική ερώτηση βουλευτών και από εκεί και μετά θα κινηθούμε αναλόγως, για να δω με ποιον τρόπο θα πιέσουμε την ιστορία της χρηματοδότησης. Με βάση όσα γνωρίζουμε υπάρχει μια προγραμματική δέσμευση και μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση και είναι στην ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας να την υλοποιήσει».

 

Τοποθέτηση διοικητού στο Νοσοκομείο Δράμας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τις τοποθετήσεις διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας, ο κ. Ξανθόπουλος μίλησε και για την τοποθέτηση της κας Καρατζόγλου στο Νοσοκομείο Δράμας: «Για την κα. Καρατζόγλου εγώ αιφνιδιάστηκα. Δεν ήξερα καν ότι ανήκει σ’ αυτόν τον πολιτικό χώρο, αλλά δεν έχω πολιτική κριτική να κάνω. Θα δούμε και θα κρίνουμε.  Και κατ’ αρχάς έχει την βοήθειά μας για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, γιατί η λειτουργία του αφορά όλη την κοινωνία».