Home > Νέα > Θέματα επικαιρότητας απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας στη συνεδρίαση της Δευτέρας

Θέματα επικαιρότητας απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας στη συνεδρίαση της Δευτέρας

Θέματα επικαιρότητας απασχόλησαν

το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

στη συνεδρίαση της Δευτέρας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ήπιους τόνους σε σχέση με προηγούμενες φορές, κινήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας.

Ο πρόεδρος του σώματος κ. Καραμπατζάκης, ξεκίνησε τη συνεδρίαση αναφέροντας ότι μετά από την παραίτηση του κ. Εφραιμίδη από τη θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας, αυτός ανεξαρτητοποιείται ως δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του δημάρχου Δράμας «Ενώνουμε τη Δράμα» και όρισε τη θέση στην οποία θα πρέπει να κάθεται.

Επίσης, ο πρόεδρος ανακοίνωσε και την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου κ. Ευθυμιάδη από την παράταξη του δημάρχου «Ενώνουμε τη Δράμα».

Να εξηγήσουμε εδώ, ότι, ο κ. Ευθυμιάδης είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Καλλινικίδη «Δράμα Πρωταγωνίστρια», η οποία και έχει διαλυθεί.

Για όσους θυμούνται, οι δύο παρατάξεις μετά τις εκλογές του 2019 υπέγραψαν σύμπραξη μεταξύ τους. Και από τη στιγμή που διαλύθηκε η παράταξη του κ. Καλλινικίδη, ο ίδιος και ο κ. Ευθυμιάδης, έγιναν δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής.

Τώρα, ο κ. Ευθυμιάδης ανεξαρτητοποιείται, γιατί έχει πλέον εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος με την παράταξη «Πόλη+Ζωή του κ. Χαρακίδη.

Προ ημερησίας διάταξης θέματα

Όσον αφορά στα θέματα προ ημερήσιας διάταξης, ο κ. Χαρακίδης αναφέρθηκε στο Γήπεδο της ΑΕ Αμπελοκήπων στο Α.Π.Κ. «Κραχτίδη». Η ομάδα είχε ζητήσει με επιστολή της προς το Δήμο, να αλλαχθούν τα κουτιά που βρίσκονται στις βάσεις ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου, καθώς έχουν καταστραφεί και έχει διαπιστωθεί η επικινδυνότητά τους από υπαλλήλους του Δήμου.

Η αναπληρώτρια δημάρχου και αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας κα. Τόλιου απάντησε ότι το ζήτημα έχει προχωρήσει και σύντομα αυτά θα αντικατασταθούν  καθώς αναμένεται η σχετική χρηματοδότηση.

Η κα. Κιόρτεβε από την παράταξη «Project για τη Δράμα», έθεσε δύο θέματα. Το ένα αφορά στη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Δράμας, το οποίο τελικά μεταφέρεται στο Νηπιαγωγείο Μοναστηρακίου προκειμένου να λειτουργήσει εκεί από τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως είναι γνωστό, μέχρι πρότινος στεγαζόταν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο παρουσιάζει έντονα προβλήματα λειτουργίας. Για το θέμα έχει αναφερθεί με πολλά ρεπορτάζ ο «Π.Τ.» από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Μάλιστα, η κα. Κιόρτεβε από την παράταξη «Project για τη Δράμα», αναφέρθηκε στα σχετικά δημοσιεύματα του «Π.Τ.» για το Ειδικό Νηπιαγωγείο, ζητώντας τέλος να υπάρξει σχετική διευθέτηση με ένα καλύτερο κτίριο το οποίο να πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις.

Η ίδια επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα του Κυνοκομείου του Δήμου, θέτοντας μια σειρά από ερωτήσεις προς την αρμόδια αντιδήμαρχο κα. Τόλιου, η οποία στη συνέχεια δεσμεύθηκε να απαντήσει γραπτά σε αυτές.

Ο κ. Ηλιόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο τοπικός Τύπος ευτυχώς λειτουργεί διαφορετικά από τον υπόλοιπο Τύπο σε ολόκληρη τη χώρα και αναδεικνύει προβλήματα και αυτός είναι ο ρόλος του», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα σχετικά με το ζήτημα των κενών συσκευασιών φαρμάκων που συνεχίζουν να ρυπαίνουν τον κάμπο της Δράμας και ειδικά στα σημεία όπου γίνεται  υδροληψία νερού.

Επίσης, ο κ. Ηλιόπουλος ζήτησε να ανοίξει επιτέλους το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, η γνωστή μας «Ποδηλατούπολη», ενώ ζήτησε επίσης να κλείνει ο δρόμος της οδού Χελμού στην ανάπλαση, καθώς τώρα το καλοκαίρι συγκεντρώνεται στην περιοχή πλήθος κόσμου. Όπως είπε, «υπάρχουν πολλά παιδιά που παίζουν εκεί και μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μήτρου όσο και ο κ. Ηλιόπουλος, έθεσαν το θέμα της διάθεσης χώρου για την προεκλογική εκστρατεία στο κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ». Όπως υποστήριξαν, το κόμμα αυτό είναι ένα μόρφωμα ως συνέχεια της «Χρυσής Αυγής», ενώ από την πλευρά της η δημοτική αρχή είπε ότι εφόσον το κόμμα αυτό έχει λάβει την σχετική άδεια και κρίθηκε νόμιμο από τον Άρειο Πάγο, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως όλα τα κόμματα.

Μάλιστα, σε πρόταση του κ. Μήτρου να υπάρξει συζήτηση στο σώμα και να καταδικαστεί το συγκεκριμένο κόμμα, ο πρόεδρος του σώματος αρνήθηκε, λέγοντας ότι αυτό έχει την άδεια του Αρείου Πάγου να κατέλθει στις εκλογές.