Home > Πρώτο Θέμα > Με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και των Ταξί η απεργία στην εστίαση την Τρίτη-Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και των επισιτιστών

Με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και των Ταξί η απεργία στην εστίαση την Τρίτη-Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και των επισιτιστών

Μιλάνε στον «Π.Τ.» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και των επισιτιστών

Με τη συμμετοχή του Εμπορικού

Συλλόγου Δράμας και των Ταξί

η απεργία στην εστίαση την Τρίτη

► Σκουλίδης: «Χάλια», η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων στη Δράμα

► Δίωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στις 16/11

► Κλειστά την Τρίτη, καφέ, σνακ-μπαρ, πιτσαρίες, μπουγάτσες, ταβέρνες και άλλα συναφή

► Διαμαρτυρία των Ταξί με πορεία στο κέντρο της πόλης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του στην απεργιακή κινητοποίηση της εστίασης σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε χθες το πρωί, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας.

Όπως ήδη δημοσίευσε πριν από δύο μέρες ο «Πρωινός Τύπος» με δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Ν. Δράμας κ. Τοπαλίδη, όλα τα καταστήματα εστίασης στη Δράμα, θα συμμετάσχουν στην μεγάλη πανελλαδική απεργιακή διαμαρτυρία την ερχόμενη Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Ο λόγος ότι τα νέα μέτρα με την υπόδειξη πιστοποιητικών εμβολίων, νόσησης ή αρνητικού rapid test, έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό, πάνω από το 50%  την πελατεία τους, αλλά και επιπλέον, δεν μπορούν να γίνονται αστυνομικοί στα ίδια τα μαγαζιά τους.

Στον χορό των κινητοποιήσεων, μπαίνει πλέον και ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, ο οποίος με ανακοίνωσή του, δημοσιοποιεί την απόφασή του ώστε, την ερχόμενη Τρίτη όλα τα εμπορικά καταστήματα της Δράμας να κλείσουν για δύο ώρες, από 11.00 έως και 13.00. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, εκφράζει την στήριξη και συμπαράστασή της στον αγώνα του κλάδου της εστίασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καλεί τους συναδέλφους εμπόρους να παραβρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με τους επαγγελματίες του κλάδου εστίασης.

Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας

Αν και αρχικά ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων είχε προτείνει να μην γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία, εντούτοις αυτή που θα πραγματοποιηθεί θα είναι χωρίς ομιλίες και με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα  και αποστάσεις.

Μιλώντας χθες στον «Π.Τ.» ο κ. Τοπαλίδης, επιβεβαιώνει ότι θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας όπως και με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου: «Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη αλυσίδα. Αργά ή γρήγορα, όλο αυτό θα χτυπήσει την πόρτα του καθενός και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί απέναντι σ’ αυτό».

Ερωτώμενος για το ποια καταστήματα θα κλείσουν, ο κ. Τοπαλίδης διευκρινίζει: «Καθολικά θα κλείσουν εστιατόρια, ταβέρνες, σνακ-μπαρ, πιτσαρίες, μπουγάτσες και τα καφέ». Όπως τονίζει μάλιστα, «στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχουν και τα Ταξί της πόλης, από τις 11.00 έως 13.00, θα συγκεντρωθούν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και από εκεί με πορεία θα φτάσουν στην πλατεία Ελευθερίας και γύρω από αυτήν».

Σκουλίδης: «Χάλια» οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Σκουλίδης, αναφέρει ότι, «για να στηρίξουμε τον κλάδο της εστίασης που είναι και συνάδελφοί μας, αλλά ταυτόχρονα και τα αιτήματά τους, καθώς στη μεγαλύτερη πλειονότητα  είναι και αιτήματα του Εμπορικού κόσμου, καταλήξαμε να συμμετέχουμε στην κινητοποίησή τους, κλείνοντας για δύο ώρες τα καταστήματα».

Ερωτώμενος σχετικά με το ζήτημα των ενδιάμεσων εκπτώσεων για το πώς κινήθηκε η αγορά, η απάντηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σκουλίδη ήταν ξεκάθαρη: «Χάλια». Και διευκρίνισε: «Ιδίως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, έχουμε την αίσθηση ότι ο κόσμος φοβήθηκε και από το Σάββατο που εφαρμόστηκαν, παρατηρήθηκε πολύ υποτονική κίνηση στην αγορά. Νομίζω ότι τελικά έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο και ταυτόχρονα, νομίζουμε ότι το να είμαστε αστυνομικοί στα καταστήματά μας εμείς, είναι μεγάλο αρνητικό. Εμείς κάνουμε τους αστυνόμους και μετά η δημόσια αρχή ελέγχει αν κάνουμε τους καλούς αστυνόμους. Θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τις ευθύνες οι καταναλωτές, ώστε αν παραβαίνει τα μέτρα να είναι αυτός ο υπαίτιος στην προκειμένη περίπτωση. Θέλουμε να υπάρχουν τα μέτρα, εμείς στα καταστήματα τηρούμε τα μέτρα, ό,τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον Covid. Και τις αποστάσεις, και τις μάσκες και εξάλλου η επισκεψιμότητα ποτέ δεν είναι έντονη».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Σκουλίδης, όσον αφορά τα προϊόντα που πωλούνται τόσο σε εμπορικά καταστήματα όσο και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ: «Επίσης υπάρχει και το πρόβλημα με τα σούπερ μάρκετ. Εκεί που υπάρχει υπερσυγκέντρωση, δεν  υπάρχει κανένα μέτρο και μάλιστα πωλούνται και προϊόντα τα οποία έχουν άμεση σχέση και με τα εμπορικά καταστήματα. Και μάλιστα μπαίνουν και στη λογική των 15νθήμερων εκπτώσεων. Θεωρούμε ότι αυτός είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και από την άλλη, πιστεύουμε γενικότερα ότι, όλες οι επιχειρήσεις που βασίζονται στον καταναλωτή, περνάνε πάρα πολύ δύσκολα».