Home > νέα > Την 28η Οκτωβρίου θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από τη Δράμα Ξεκινάει την Τρίτη η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους

Την 28η Οκτωβρίου θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από τη Δράμα Ξεκινάει την Τρίτη η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους

Ξεκινάει  την Τρίτη η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους

Την 28η Οκτωβρίου

θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από τη Δράμα

 

Στις 24 Οκτωβρίου στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018». Μετά το πέρας της επταήμερης λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, το Ολυμπιακό Φως θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Νότιας Κορέας, στις 31 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Σημειώνεται ότι η 23η Χειμερινή Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί στην πόλη Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας το διάστημα από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα, κατά τη Λαμπαδηδρομία προκειμένου να παραδοθεί στους διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018, ανακοινώθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί σε οκτώ ημέρες, από 24 έως 31 Οκτωβρίου, και διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει, συνολικά, επί ελληνικού εδάφους 2.129 χλμ., πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου, στην Ακρόπολη. Στη λαμπαδηδρομία θα πάρουν μέρος 505 λαμπαδηδρόμοι και θα διεξαχθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 δήμους, επί οκτώ ημέρες.

Από τη Δράμα η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα φτάσει από τις Σέρρες. Κατόπιν, η Ολυμπιακή Φλόγα θα συνεχίσει τη διαδρομή της για τη Νάουσα, όπου προβλέπεται διανυκτέρευση.

Η επιλογή της Δράμας ως σταθμού φιλοξενίας της Ολυμπιακής Φλόγας, δίνει στην περιοχή μας τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία κορυφαία εκδήλωση πολιτισμού για τα ιδεώδη του αθλητικού πνεύματος και των ολυμπιακών αγώνων με την συμμετοχή των συμπολιτών μας.

Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιείται με τιμές Αρχηγού Κράτους, αποτελεί αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος και μεταδίδεται από διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

 

maria-tsakiri-e1476302071799-32ftul6yxlenxbtu20wm4g

 

Στο δρόμο για την Κορέα 2018

η Δραμινή αθλήτρια Μαρία Τσακίρη

H κορυφαία Ελληνίδα διαθλήτρια (σκι & σκοποβολή) Μαρία Τσακίρη. Η Δραμινή πρωταθλήτρια μετά από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά κατά την οποία σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ελληνικού διάθλου τερματίζοντας 4η στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο νεανίδων, μπαίνει σε τροχιά Ολυμπιακής προετοιμασίας για την Χειμερινή Ολυμπιάδα στην Κορέα τον Φεβρουάριο του 2018.

“Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μόλις τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ωστόσο ο δρόμος μέχρι την Κορέα είναι μεγάλος και απαιτητικός” αναφέρει ο προπονητής και πατέρας της Μαρίας, Αθανάσιος Τσακίρης. “Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στην σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει για να “θερίσουμε” τα ανάλογα αποτελέσματα στους αγώνες πρόκρισης τον χειμώνα.”

Εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την 21χρονη Μαρία, προσθέτωντας άλλη μια στις 8 συνολικά Ολυμπιακές συμμετοχές της οικογένειας Τσακίρη μέχρι σήμερα (5 συμμετοχές του μπαμπά Σάκη και 3 συμμετοχές της μεγαλύτερης αδερφής της, Παναγιώτας).

“Η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα είναι ένα μεγάλο όνειρο που αποτελεί κατά κάποιον τρόπο κομμάτι μου μέσα από εικόνες και ακούσματα που είχα πάντα από παιδί στο σπίτι και θα είναι μεγάλη κατάκτηση για εμένα. Ωστόσο, τεράστια κατάκτηση είναι και η καθιέρωση πλέον της Ελλάδας ως υπολογίσιμη δύναμη ανάμεσα στις “υπερδυνάμεις” της χιονοδρομίας στο γυναικείο δίαθλο, μετά τα περσινά μας αποτελέσματα. Σε μια καλοκαιρινή χώρα που δεν έχουμε ούτε στο ελάχιστο τις υποδομές, την υλική και οικονομική υποστήριξη και την ομάδα που κρύβεται πίσω απο τις αθλήτριες των παραδοσιακά αλπικών χωρών, το γεγονός ότι διεκδικώ υψηλές θέσεις ανάμεσα σε τόσο σπουδαίες αθλήτριες με κάνει διπλά περήφανη. Οι θυσίες είναι πολλές και καθημερινές αλλά η ικανοποίηση και το μάθημα σπουδαίο όταν κατακτάς τους στόχους σου. Και η καθημερινή προσπάθεια να ξεπερνάω τον εαυτό μου και να γίνομαι καλύτερη είναι ο μεγαλύτερος στόχος μου και του προπονητή μου.”