Home > Νέα > Την παραίτηση του δημάρχου Δοξάτου κ. Ζεκερίδη ζητούν τρεις δημοτικές παρατάξεις

Την παραίτηση του δημάρχου Δοξάτου κ. Ζεκερίδη ζητούν τρεις δημοτικές παρατάξεις

Με δημόσια ανακοίνωσή τους

Την παραίτηση του δημάρχου

Δοξάτου κ. Ζεκερίδη

ζητούν τρεις δημοτικές παρατάξεις

 

 

 

ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ της αντιπαράθεσης βρίσκεται το ζήτημα της αντιμετώπισης του νερού που αντλεί  η Καβάλα από τις πηγές Βοϊράνης, στο Δήμο Δοξάτου.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικά χρόνια, υπάρχει μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και του Δήμου Καβάλας, σχετικά με το ζήτημα της άντλησης νερού από τις πηγές Κεφαλαρίου εντός του αγροκτήματος Δοξάτου, από τη ΔΕΥΑ του Δήμου Καβάλας.

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε μια έκτακτη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου. Από εκεί και πέρα, τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ασκούν έντονη κριτική προς το δήμαρχο κ. Ζεκερίδη, ισχυριζόμενοι ότι «έχει αισθήματα για τους Καβαλιώτες πολιτικούς και επειδή είναι Καβαλιώτης», κατηγορώντας τον ότι μ’ αυτό τον τρόπο δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου Δοξάτου.

Σε άλλο σημείο, τονίζουν επίσης ότι ο κ. Ζεκερίδης «δεν θέλει να διεκδικήσει ο Δήμος Δοξάτου αποζημιώσεις, αλλά προτιμάει να δώσει ο Δήμος Καβάλας είτε ένα ευρώ, είτε να δωρίσει στο Δήμο Δοξάτου μια παιδική χαρά».

Αφού γίνεται αναφορά στα γεγονότα σχετικά με το ζήτημα του νερού, οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων, ζητούν «την άμεση παραίτηση» του κ. Ζεκερίδη, και όπως λένε, «αν τόσο πολύ του αρέσει η καρέκλα του, του προτείνουμε να γίνει δήμαρχος Καβάλας καθώς αυτόν το Δήμο ευεργετεί».

Η ανακοίνωση

Να σημειωθεί εδώ ότι, την ανακοίνωση υπογράφουν οι επικεφαλής των παρατάξεων: Δημήτρης Δαλακάκης «Δημιουργική Ανατροπή», Ντίνα Μιχαηλίδου «Δυναμική Αρχή» και Γιάννης Γεωργιάδης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναφορικά με την ανακοίνωση αυτή, μεταφέρουμε αποσπασματικά:

[Ο Δήμος μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον Θέμη Ζεκερίδης Δήμαρχο.

Απερίφραστα δηλώνει τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στον Τύπο:

  1. Ότι δεν επιθυμεί την δίωξη παράνομων συμπεριφορών της Καβάλας εις βάρος του Δήμου Δοξάτου, επειδή οι πράξεις της Καβάλας συμφέρουν τον Δήμο Καβάλας (!), επειδή έχει αισθήματα (!) για τους Καβαλιώτες πολιτικούς (!) και επειδή είναι Καβαλιώτης(!)
  2. Ότι δεν θέλει να διεκδικήσει ο Δήμος Δοξάτου αποζημιώσεις, αλλά προτιμά να δώσει ο Δήμος Καβάλας είτε «ένα ευρώ»(!!), είτε να δωρίσει στο Δήμο Δοξάτου μια παιδική χαρά(!)

Επί τρία έτη ο Δαλακάκης Δημήτρης τον προειδοποιούσε συνεχώς για τις ενέργειες της Καβάλας να σφετεριστεί ιδιοκτησιακά τις Πηγές Βοιράνης και να προχώρησε σε κατασκευή δικτύου ύδρευσης για την δημοτική ενότητα των Φίλιππων κατά παράβαση της ούτως η άλλως αποικιακής σύμβασης του 1969. Ο Θέμης Ζεκερίδης αγνόησε επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις και δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια.

Όταν τελικώς η Καβάλα έλαβε απόφαση για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης, το γεγονός το αποκάλυψε όχι ο κος Ζεκερίδης , αλλά ο κος Δαλακάκης και παρά τις εκκλήσεις των παρατάξεων για άμεση δράση του Δήμου, ο κος Ζεκερίδης κατέθεσε προσφυγή τέσσερις μήνες μετά την απόφαση της Καβάλας.]

[Ο Θέμης Ζεκερίδης προεξόφλησε ήδη ότι ακόμη και αν επιδιώξουμε να υποστηρίξουμε την προσφυγή μας σε νέο βαθμό, αυτή θα απορριφθεί και πάλι για τους ίδιους λόγους…

Ο κος Ζεκερίδης αποκάλυψε ότι προσκάλεσε την Καβάλα να πράξει ενέργειες νομής και κατοχής εντός ιδιοκτησίας του Δήμου μας!!! Η Καβαλά περίφραξε το χώρο, ο Ζεκερίδης ομολόγησε ότι το γνώριζε και ουδέν έπραξε.

Ο Θέμης Ζεκερίδης αν και γνωρίζει ότι οι περιφράξεις είναι παράνομες και αυθαίρετες δεν καταγγέλλει την παρανομία ούτε στην Πολεοδομία ούτε στην Εισαγγελία, διότι όπως είπε δεν θέλει να στείλει τους αιρετούς της Καβάλας κατηγορουμένους.

Ενώ δεν αποδέχτηκε την προσφορά του Δαλακάκη να πάει ο τελευταίος με δικά του έξοδα στην Αθήνα για να μαζέψει ξανά τα έγγραφα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Δήμου. Ομοίως απέρριψε την προσφορά της κυρίας Μιχαηλίδου να μεταβεί και η ίδια στην Αθήνα με δικά της έξοδα για να συνδράμει τον αγώνα του Δήμου.

Ο κος Ζεκερίδης υπερασπίζεται τους αιρετούς του Δήμου Καβάλας και όχι τους δημότες του Δήμου Δοξάτου. Αντί να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Καβάλα για την έκνομη συμπεριφορά της και να χρεώσει το νερό που καταναλώνει, δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να συνταχθεί μαζί του και αντί αποζημίωσης ζήτησε ο ίδιος ζητά εν είδη ελεημοσύνης από την Καβάλα ένα ευρώ ή μια παιδική χαρά!!!!

Η Καβαλά μπαίνει στη γη μας, ετοιμάζεται να πάρει τζάμπα το νερό μας και ο κύριος Ζεκερίδης ζητάει κούνιες και τσουλήθρες.]

[Ζητούμε την άμεση παραίτησή του. Αν τόσο πολύ του αρέσει η καρέκλα του, του προτείνουμε να γίνει Δήμαρχος Καβάλας, καθώς αυτόν το Δήμο ευεργετεί.]