Home > Πρώτο Θέμα > Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάει το έργο της παιδικής χαράς στο δημοτικό κήπο της πόλης μας Μιλάνε στον «Π.Τ.» οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος κ. Δερματίδης και Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλης

Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάει το έργο της παιδικής χαράς στο δημοτικό κήπο της πόλης μας Μιλάνε στον «Π.Τ.» οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος κ. Δερματίδης και Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλης

Η αποκατάσταση του δημοτικού κήπου μετά την Ονειρούπολη

Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάει

το έργο της παιδικής χαράς

στο δημοτικό κήπο της πόλης μας

Μιλάνε στον «Π.Τ.» οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος κ. Δερματίδης και Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πλέον, μόλις ολοκληρωθεί και η απεγκατάστασή της, θα ξεκινήσει σταδιακά και η αποκατάσταση του δημοτικού κήπου της πόλης.

Κάθε χρόνο, όταν σηκώνονται τα σπιτάκια και τα μεγάλα ψυχαγωγικά παιχνίδια, ο Δήμος Δράμας προχωράει στην αποκατάσταση του δημοτικού κήπου, φροντίζοντας αρχικά για νέο γκαζόν σε ορισμένα σημεία, για φυτεύσεις και γενική καθαριότητα.

Προς το παρόν και μιλώντας στον «Π.Τ.» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Δερματίδης, τόνισε ότι μόλις απομακρυνθεί και το τελευταίο αντικείμενο της Ονειρούπολης από τον κήπο, θα μπει η υπηρεσία Πρασίνου προκειμένου να εξετάσει αν έχουν γίνει ζημιές, οι οποίες συνήθως παρουσιάζονται στο αρδευτικό δίκτυο, σε παγκάκια, σε πλάκες και άλλα.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, ο προϋπολογισμός για την αποκατάσταση του κήπου είναι 20.000 ευρώ όπως και κάθε χρόνο, τα οποία είναι αρκετά προκειμένου να αποκατασταθούν οι όποιες ζημιές και όχι μόνο.

Παιδική χαρά δημοτικού κήπου

Ένα από τα πολυαναμενόμενα έργα, είναι και η παιδική χαρά του δημοτικού κήπου. Μετά από μια μεγάλη διαδικασία που είχε προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια, φτάσαμε επιτέλους στο σημείο, το έργο της νέας παιδικής χαράς στο δημοτικό κήπο να δημοπρατηθεί.

Οι διαδικασίες της δημοπράτησης ολοκληρώθηκαν εντός του 2022 και όπως έχει δημοσιεύσει ο «Πρωινός Τύπος» παλαιότερα, το έργο έχει συμβασιοποιηθεί. Που σημαίνει ότι ο ανάδοχος εργολάβος έχει υπογράψει την σύμβαση με το Δήμο Δράμας.

Η διαφορά είναι ότι, η εγκατάσταση του εργολάβου είχε συμφωνηθεί να γίνει μετά την Ονειρούπολη. Έτσι, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απεγκατάστασης και αναλόγως του καιρού, θα ξεκινήσει και η εγκατάσταση του εργολάβου, πιθανότατα από τον Φλεβάρη.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι, η παλιά παιδική χαρά του δημοτικού κήπου είχε ξηλωθεί, καθώς τα παιχνίδια παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα, και από την προηγούμενη θητεία του δημάρχου κ. Μαμσάκου, είχε ξεκινήσει μελέτη για την κατασκευή νέας παιδικής χαράς, με τον τότε αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γ. Παπαδόπουλο.

Πρόκειται για ένα έργο αξίας πάνω από 500.000 ευρώ. Το χαρακτηριστικό όλων είναι ότι, κατά τη διάρκεια της Ονειρούπολης στα επόμενα χρόνια, η παιδική χαρά θα παραμένει ακέραια και δεν θα τοποθετείται κανένα ψυχαγωγικό παιχνίδι ή κανένας οικίσκος εντός του χώρου της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλης, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 568.000 ευρώ. Το ποσό συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με 207.155 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό των 360.844 ευρώ είναι από ιδίους πόρους του Δήμου Δράμας.

Κατά τη δημιουργία της παιδικής χαράς, προβλέπεται να τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα παιδικής χαράς, με δυνατότητα εξυπηρέτησης διαφόρων ηλικιακών ομάδων και παιδιών ΑμεΑ, επί υποδομής χυτού ελαστικού δαπέδου διαφόρου πάχους, στοιχεία αστικού εξοπλισμού όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, πινακίδες, φωτιστικά σώματα LED, μεταλλική περίφραξη ικανού ύψους και διαμόρφωσης για εξασφάλιση σε ανεξέλεγκτη πρόσβαση από και προς την παιδική χαρά, μεταλλικές θύρες περίφραξης, πινακίδες σήμανσης κτλ.

Ο εξοπλισμός που έχει επιλεγεί για να τοποθετηθεί, περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιακών ομάδων. Για τις ηλικίες υποπεριοχή παίδων από 3 έως 6 ετών: κούνιες, εναέρια ταλάντωση, πολυσύνθετο όργανο παίδων, χοροδικτύωμα, τραμπολίνο, αναρριχητικό όργανο και όργανο ταλάντωσης.

Υποπεριοχή νηπίων από 1 έως 3 ετών: Κούνιες, τραμπάλα, πολυσύνθετο όργανο, όργανο ισορροπίας, διαδραστικά παιχνίδια.

Περιοχή ΑμεΑ: Μύλος και θέσεις για αμαξίδια, τραμπάλα για αμαξίδιο, κούνια για αμαξίδιο.

Αστικός εξοπλισμός: Σε κατάλληλες θέσεις θα τοποθετηθούν καθιστικά, ένας νέος τύπος φωτιζόμενου ταλαντευόμενου καθιστικού, κάδοι, καθιστικά, βρύσες και πληροφοριακά πινακίδια. Επίσης, όλος ο χώρος θα περιφραχθεί κατάλληλα και θα υπάρχουν δύο είσοδοι.