Home > Πρώτο Θέμα > Το 3ο Πολυμορφικό Φεστιβάλ Δράμας ανοίγει τις πύλες του με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων

Το 3ο Πολυμορφικό Φεστιβάλ Δράμας ανοίγει τις πύλες του με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων

Από 25 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου

Το 3ο Πολυμορφικό Φεστιβάλ Δράμας

ανοίγει τις πύλες του με πληθώρα

πολιτιστικών εκδηλώσεων

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ερχόμενη Πέμπτη 25 Αυγούστου, μέχρι και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί στην πόλη της Δράμας, το 3ο Undercurrent Multiverse Festival 2022 (Πολυμορφικό Φεστιβάλ) με μια μεγάλη θεματολογία πολιτιστικών εκδηλώσεων και όχι μόνο.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «Undercurrent  Κοιν.Σ.Επ.».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο του Διοικητηρίου Δράμας (Κήπος των Γλυπτών). Πρόκειται για ένα ετήσιο πολυμορφικό φεστιβάλ (multiverse festival), με μείγμα εμπειριών μουσικής, θεάτρου, χορού, παιδικών δράσεων, εικαστικών τεχνών, λογοτεχνίας, ποίησης.

Όπως η Δράμα και η ΑΜ-Θ βρίσκονται στο διπλό σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, Βορρά και Νότου, έτσι και το UNDERCURRENT Multiverse Festival αναμιγνύει τα είδη και τις επιρροές και αναδεικνύει τις ευκαιρίες για αυτοσχεδιασμό και δια-δραστικές εμπειρίες με το κοινό.

Ο «Πρωινός Τύπος» μίλησε με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Αναστασιάδη, ο οποίος αναφερόμενος στις εκδηλώσεις, σημείωσε ότι πέρα από τις πολιτιστικές δράσεις, φέτος δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε εκδηλώσεις για τα παιδιά, ενώ συμμετέχουν το «Χαμόγελο του Παιδιού», κάποια ΚΔΑΠ και άλλες δράσεις.

Μιλώντας για το πολυμορφικό φεστιβάλ, ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι, «εμείς δεν αρκούμαστε στην πεπατημένη οδό όπως γίνεται από άλλα φεστιβάλ. Αναμειγνύουμε τα είδη τέχνης, έχουμε δημιουργικές επιρροές και αναδεικνύουμε εμπειρίες για διαδραστικές εμπειρίες για το κοινό».

Ο ίδιος επισημαίνει ακόμα τη σημαντική συμμετοχή του κοινού της Δράμας αλλά και επισκεπτών της πόλης μας, λέγοντας ότι «η συμμετοχή του κόσμου την περσινή δεύτερη χρονιά ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, είχαμε πολλούς ενεργούς πολίτες που ζήτησαν να γίνει και πάλι και να συνεχιστεί ο θεσμός».

Αναφερόμενος στο χώρο του Πάρκου των Γλυπτών στο Διοικητήριο Δράμας, τονίζει ότι «είναι ένα πολύ όμορφο πάρκο στο οποίο δεν συνηθίζεται ακόμα να γίνονται εκδηλώσεις. Το Πάρκο δόθηκε προς χρήση από την Π.Ε. Δράμας». Τέλος, ο ίδιος καλεί όλους τους Δραμινούς, «να έρθουν και να απολαύσουν τις εκδηλώσεις μας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την Πέμπτη 25/8 και ώρα 21.00: Jazz Drum Days Workshops & Masterclasses

Claus Hesler: τύμπανα, Πάνος Βασιλόπουλος: ντραμς, Μένιος Πασιαλής: τύμπανα.

Την Παρασκευή 26/8 και ώρα 20.00: Clinic Day Workshops

Το Σάββατο 27/08 και ώρα 20:30: Στο Αρχαιολογιό Μουσείο Δράμας, πποιητική εκδήλωση: «ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΤΡΙΗΧΑ» με ποιήματα των ποιητών: Πολύνα Μπανά, Γεωργία Τριανταφυλλίδου και Θανάση Μουσόπουλου.

Στο αφιέρωμα θα συμμετέχουν: Μουσικοί: Ζάννη Ευφημία – πιάνο, Δημοσθένης Φαϊτάς – κρουστά, Δημήτρης Τσόκου – φωνή. Απαγγγελία: Μαίρη Βαμβάκιδου, Ευφημία Ζάννη, Αλεξάνδρα Κοσμίδου, Ευθυμία Λαζαρίδου, Ελένη Μωυσιάδου, Εβίτα Τσιομίτα, Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ευθυμία Λαζαρίδου.

Την Κυριακή 28/8 και ώρα 18.30: «Παίξε με μουσική και εσύ». Παιδική παράσταση με επιμέλεια της Αφροδίτης Μαζαράκη.

Στις 19.30: Δράση με κομμωτές: «Scissors & Razors by Barbershops” (Ομάδα Κουρέων Δράμας).

Στις  20:30 Παραστάσεις Φωνητικής της «Modern Music Academy»με επιμέλεια των δασκάλων μουσικής: Ρωξάνη Κερανοπούλου, Τία Μαστιχίδου.

Τη Δευτέρα 29/8 και ώρα 20.30: Στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας: Μουσική εκδήλωση SINGING IN THE RAIN (Αγάπη… αυτό είναι το τραγούδι μου) Τραγουδάμε μαζί, Frank Sinatra και Elvis Presley σε σουίνγκ ρυθμούς εύθυμα και ρυθμικά. «Αγάπη… αυτό είναι το τραγούδι μου» (6 άτομα). Στο αφιέρωμα θα συμμετέχουν Μουσικοί: Ζάννη Ευφημία – πιάνο, Γιάννης Αναστασίαδης – κιθάρα, Μάρκος Φαϊτάς – ντραμς, Χάρης Ξυλάς – σαξόφωνο, Αφροδίτη Μαζαράκη – Τράγουδι, Δρόσος Δρόσος – τραγούδι, Λαζαρίδου Ευθυμία –  απαγγελία, Γιάννης Αναστασιάδης – επιμέλεια Video.

Την Τρίτη 30/8 και ώρα 18.30: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά. Ένα διαδραστικό εργαστήριο που θα έχει ως στόχο τα παιδιά να ενημερωθούν για την προσφορά και τα δικαιώματά τους, με βασικά εργαλεία το παιχνίδι και τη δημιουργία.

Επίσης, συγκέντρωση σχολικών ειδών. Με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες, προκειμένου και φέτος να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Στις 18.30: Αφήγηση παραμυθιού από το Ονειροτεχνείο.

Την ίδια ώρα 18.30: Αλεξάνδρα Μπουγά – Δημιουργώ με πολυμερικό πηλό. Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και φτιάχνουμε μοναδικές κατασκευές από πολυμερικό πηλό.

Στις 20.30: The Drum Kicks Band – Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια πληθώρα 40-50 drummers που συνεχώς αυξάνονται, ξεκινά από τη Δράμα μια διαδρομή ένωσης και δόνησης. Η ομάδα της Modern Music Academy (RSL Awards), όλων των ηλικιών, ενώνεται με φίλους και εμφανίζεται σαν μια ενιαία μπάντα με τους μουσικούς της σε ένα Rock – Funk – Disco live show.

Την Τετάρτη 31/8, και ώρα 18.30: Ονειροτεχνήματα από το Ονειροτεχνείο.

Στις 18.30. Αλεξάνδρα Μπουγά: Δημιουργώ με πολυμερικό πηλό. Ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και φτιάχνουμε μοναδικές κατασκευές από πολυμερικό πηλό.

Στις 20.30, Ethnic & Balkan Fest – Χαλκιμιστές και Φίλοι.

Την Πέμπτη 1/9 και ώρα 21.00: Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Ρεσιτάλ Πιάνου – Λαπαρίδης Σταύρος «Ο Θύρσος του πανίστα Σαύρου Λαπαρίδη για τον FRANZ LISZT»  Études d’exécution transcendante, S. 139 (Μελέτες Υπερβατικής Εκτέλεσης), με παράλληλη Ποιητική παρέμβαση, Απαγγελία Ευθυμία Λαζαρίδου και Ευφημία Ζάννη.

Την Παρασκευή 2/9 και ώρα 20:30 Newcomers Festival Rap – Trap Διαγωνισμός.

Το Σάββατο 3/9 και ώρα 20.30: Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας: Θεατρική παράσταση «Γιατί είμαι γυναίκα», με σκηνοθετική επιμέλεια, Ευθυμία Λαζαρίδου. Στο αφιέρωμα συμμετέχουν οι μουσικοί: Ζάννη Ευφημία – πιάνο, θεατρικοί μονόλογοι: Μαίρη Βαμβάκιδου, Ευφημία Ζάννη, Αλεξάνδρα Κοσμίδου, Ευθυμία Λαζαρίδου, Ελένη Μωυσιάδου, Εβίτα Τσιομίτα, Κωνσταντίνα Τσιμτσιλιάκου.

Την Κυριακή 4/9 και ώρα 20.00: :00 Live Performances with: Rangin’ Dogs

– Bill Kawskins Band – Modern Music Academy Bands.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Από 25/8 έως 4/9 Έκθεση φωτογραφίας: Drama International Photo Festival #driphf

“All we see is the sea” Πάρκο Γλυπτών Δράμας.

Και στις 30-31/8 και 4/9, NAVARINO COCKTAILS στο Πάρκο Γλυπτών Δράμας.