Home > Εκδηλώσεις > Το Σάββατο στη Δράμα η stand – up comedy «Τάιμινγκ» του Γιώργου Χατζηπαύλου- Συνέντευξη του γνωστού κωμικού στον «Π.Τ.»

Το Σάββατο στη Δράμα η stand – up comedy «Τάιμινγκ» του Γιώργου Χατζηπαύλου- Συνέντευξη του γνωστού κωμικού στον «Π.Τ.»

Στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας

Το Σάββατο στη Δράμα

η stand – up comedy

«Τάιμινγκ» του Γιώργου Χατζηπαύλου

Συνέντευξη του γνωστού κωμικού στον «Π.Τ.»

– Χορηγός Επικοινωνίας «Πρωινός Τύπος» Δράμας –

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Ο πετυχημένος Έλληνας stand-up κωμικός παρουσιάζει την τέταρτη σόλο του παράσταση του με τίτλο «Τάιμινγκ» στην οποία αναζητά, εντοπίζει και καταγράφει όλα τα αστεία και παράλογα που υπάρχουν, τόσο στις μικρές, όσο και στις μεγάλες στιγμές της ζωής μας σήμερα.

Όλα όσα ζούμε, όσα βλέπουμε και όσα σκεφτόμαστε, λογικά ή παράλογα, σημαντικά ή ασήμαντα, σατιρίζονται με καταιγιστικό ρυθμό από τον Γιώργο Χατζηπαύλου σε μία παράσταση stand-up κωμωδίας, που στόχο έχει να αποκαλύψει πώς μπορεί ο καθένας να εντοπίσει τη σημαντικότερη μέρα της ζωής του, αλλά κυρίως να συγχρονιστεί μαζί της!

Ο ταλαντούχος κωμικός, έχει αναδειχθεί  ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες stand-up comedians κι όχι άδικα, αφού το πηγαίο χιούμορ του και η αγάπη του για την stand-up comedy τον καθιστούν  αγαπητό στο κοινό και ιδιαίτερα στο νεανικό.

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Χατζηπαύλου είναι ο εμπνευστής και διοργανωτής του Stand up for U, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού θεσμού κωμωδίας, ο δημιουργός του Comedy Club για παιδιά, της πρώτης stand-up comedy παράστασης ειδικά σχεδιασμένης για παιδιά και τους γονείς τους και ο κωμικός, ο οποίος έκανε τη μεγαλύτερη περιοδεία ελληνόφωνου stand-up εκτός Ελλάδας που έγινε ποτέ, με sold out παραστάσεις σε 22 πόλεις εκτός Ελλάδας.

Με αφορμή την παρουσίαση της stand-up comedy «Τάιμινγκ» το Σάββατο, στις 21.00, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, ο Γιώργος Χατζηπαύλου μίλησε στον «Π.Τ.».

κ. Χατζηπαύλου, τι είναι αυτό που σας δίνει έμπνευση για μια stand up comedy;

Πλέον ο στόχος μου είναι να επιλέγω θέματα και να γράφω κείμενα για αυτά, ιδίως εκείνα που αρχικά δεν φαίνεται να έχουν στη «φύση» τους κάτι αστείο είναι τα πιο ενδιαφέροντα. Πάντα υπάρχει η καθημερινότητα και το observational φυσικά αλλά σε μικρότερη κλίμακα.

Θεωρείτε πως στην Ελλάδα έχουμε εξοικειωθεί με τις stand up παραστάσεις;

Ναι, σε όλα τα επίπεδα και υπάρχει διαρκής ανάπτυξη και σε περιεχόμενο και σε παραγωγές. Κυρίως όμως στη δομή και την ευρύτητα premise, θεμάτων και προσωπικού ύφους.

Το stand up comedy ήταν επιλογή της στιγμής ή είδατε μια παράσταση και εμπνευστήκατε από αυτή;

Βλέποντας μία παράσταση ξεκίνησα ως χόμπι να ασχολούμαι και σταδιακά έγινε η δουλειά μου.

 «Τάιμινγκ» είναι ο τίτλος της stand up comedy παράστασής σας και έχει στόχο να αποκαλύψει πώς μπορεί ο καθένας να εντοπίσει τη σημαντικότερη μέρα της ζωής του και να συγχρονιστεί μαζί της. Ποια είναι τα επιμέρους θέματα που θίγονται στην παράσταση;

Είναι πάρα πολλά για να τα αναφέρω όλα κι από την άλλη καταγράφοντας ορισμένα υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι ξεκάθαρη η εικόνα για το περιεχόμενο της παράστασης. Όμως μπορώ να τα συνοψίσω λέγοντας ότι πάντα στις παραστάσεις stand up comedy καλύπτεται θεματικά η προσωπική επικαιρότητα του κωμικού που δεν απέχει πολύ από εκείνη των θεατών, είτε ως γεγονότα είτε ως εμπειρίες.

κ. Χατζηπαύλου, πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση που θα παρακολουθήσουμε σε λίγες μέρες στην πόλη μας.

Είναι το φινάλε της 4ης σόλο μου παράστασης που έχει σαν κεντρική ιδέα τις σημαντικές στιγμές που βρίσκονται πάντα ανάμεσα σε καθημερινές, φαινομενικά ασήμαντες καταστάσεις αλλά τόσο οι μεν όσο οι δε έχουν αστεία και παράλογα σημεία, συνεπώς απεριόριστη ποσότητα κωμωδίας. Πέραν αυτών, υπάρχει στην αρχή ένα καινούργιο κομμάτι για όσα ζήσαμε τα τελευταία δυο χρόνια.