Home > Αθλητικά > Με τους καλύτερους οιωνούς η φετινή διοργάνωση και συμμετοχές περίπου 1.000 μικρών και μεγάλων αθλητών

Με τους καλύτερους οιωνούς η φετινή διοργάνωση και συμμετοχές περίπου 1.000 μικρών και μεγάλων αθλητών

Την Κυριακή η διεξαγωγή του αγώνα δρόμου «Βαλδίρκεια 2018»

Με τους καλύτερους οιωνούς η φετινή διοργάνωση και συμμετοχές περίπου 1.000 μικρών και μεγάλων αθλητών

Χορηγίας επικοινωνίας ο “Πρωινός Τύπος”

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Την 12η διοργάνωση «Βαλδίρκεια 2018», παρουσίασαν χθες το πρωί σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Δράμας, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καψιμάλης, ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γιώργος Ψαρράς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας (Σ.Δ.Υ.) Δράμας, κ. Δημήτρης Κιόρογλου, και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Σ.Δ.Υ. Δράμας, κ. Γιάννης Αλπίδης.

Τον φετινό αγώνα δρόμου, διοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας «Drama Runners» σε συνεργασία με την ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας και τους αθλητικούς συλλόγους κλασικού αθλητισμού της πόλης μας, ΣΚΑ Δράμας, Πολυνίκη Δράμας και Α.Ο.Δράμας, καθώς και την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Η διοργάνωση, περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ.,  5 χλμ., 1 χλμ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων και 500 μ. για ΑμεΑ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι ολοκληρώθηκαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., όπου θα λειτουργήσει η γραμματεία στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, καθώς και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στον χώρο της εκκίνησης των αγώνων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ο κ. Καψιμάλης επεσήμανε ότι πρόκειται για μια διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη του Δραμινού αθλητή και γυμναστή, Νίκου Βαλδίρκα, η οποία προάγει τον πολιτισμό και αναβαθμίζει τον αθλητισμό στην περιοχή μας.

Από την πλευρά του ο κ. Ψαρράς, αναφέρθηκε στον αείμνηστο Νίκο Βαλδίρκα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατείχε πολλές νίκες και διακρίσεις στο αγώνισμα των 500 μ. μετ’ εμποδίων, ενώ ευχήθηκε παράλληλα καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.

Ο κ. Κιόρογλου, ανέφερε ότι οι διοργανωτές είναι σε ετοιμότητα ώστε να προσφέρουν στους Δραμινούς, αλλά και στους συμμετέχοντες από άλλες πόλεις έναν άρτιο αγώνα.

Παράλληλα, ο κ. Κιόρογλου επεσήμανε την σημαντική συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Δράμας, για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα. «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε για ακόμη μια χρονιά υψηλού επιπέδου παροχές στους συμμετέχοντες αθλητές. Όπως είναι η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, εξαιρετικής ποιότητας και σχεδίου μετάλλια, τεχνικό σκουφάκι, καθώς και εξαιρετικά έπαθλα για τους πρώτους νικητές. Ο κ. Μπαϊρακτάρης, μέλος του ΣΔΥ Δράμας, ανιδιοτελώς βοηθάει στον αγώνα και προσφέρει στους νικητές έπαθλα εξαιρετικής καλλιτεχνικής αξίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, οι φετινές συμμετοχές των αθλητών προέρχονται από όλη την Ελλάδα. Αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή των εθελοντών της διοργάνωσης, οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα».

Ακολούθως, ο κ. Αλπίδης μίλησε για τα τεχνικά στοιχεία των αγώνων, λέγοντας ότι ο παιδικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 π.μ., ο αγώνας των 5 χλμ. στις 10.15 π.μ. και ο αγώνας των 10 χλμ. στις 11.15 π.μ.

Κατά την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει δράσεις, βραβεύσεις των διακριθέντων στους αγώνες αλλά και επιφανών προσωπικοτήτων του αθλητισμού της πόλης μας.

«Εκτός από την χαρά της συμμετοχής, καλούμε όλους τους Δραμινούς να έρθουν και να πάρουν μια γεύση από την χαρά του λαϊκού αθλητισμού. Ακόμα και αυτοί που δεν θα τρέξουν να συμμετέχουν έστω και ερασιτεχνικά, κάνοντας βόλτα στην περιμετρική οδό της Δράμας για 5 ή 10 χλμ. Αυτό που πρεσβεύει ο ΣΔΥ Δράμας, είναι η  χαρά της συμμετοχής και όχι τον ανταγωνιστικό αθλητισμό».

Ο χώρος της εκκίνησης θα βρίσκεται στο άγαλμα της Νίκης στην περιοχή της Ανάπλασης, ο οποίος είναι εύκολα προσβάσιμος, ενώ θα υπάρχει και χώρος αποδυτηρίων στο δημαρχείο Δράμας.

Οι αθλητές του αγώνα των 10 χλμ., θα ξεκινήσουν από το άγαλμα της Νίκης και θα διασχίσουν την ευθεία της Ανάπλασης, θα ακολουθήσουν τον δρόμο του Αίμου, θα ανηφορίσουν στον Προφήτη Ηλία, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στον περιφερειακό, θα τον διασχίσουν και θα επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα των 5 χλμ. θα κάνουν αναστροφή νωρίτερα πριν τον περιφερειακό, ενώ ο παιδικός αγώνας θα φτάσει μέχρι τα γήπεδα του τένις και θα επιστρέψουν και τα ΑμεΑ, θα ξεκινήσουν από τα γήπεδα του τένις και θα τερματίσουν στην αψίδα της εκκίνησης.

«Μέχρι στιγμής έχουμε εγγεγραμμένους – εγκεκριμένους 600 αθλητές, έχουμε ενδιαφέρον περίπου από 400 παιδιά, ενώ παράλληλα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις εγγραφές τις τελευταίας στιγμής».