Home > νέα > Βασικά σημεία τοποθέτησης του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη με παραγωγικούς φορείς στη Δράμα

Βασικά σημεία τοποθέτησης του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη με παραγωγικούς φορείς στη Δράμα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η αλήθεια απαραίτητη προϋπόθεση

 για να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον»

 

 

«Δεν θα συμφωνήσουμε με όλους σε όλα. Αυτό θα με έκανε άλλον ένα λαϊκιστή. Από εμένα θα ακούτε την αλήθεια. Μπορεί ορισμένες φορές να μη σας αρέσει, αλλά θα ξέρετε ότι αυτά που θα σας πω θα γίνουν την επόμενη μέρα. Η αλήθεια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναχτίσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Για να μπορέσουμε όλοι μαζί να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας, σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, με παραγωγικούς φορείς στη Δράμα.

«Κάνουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να ακούσουμε τους προβληματισμούς της κοινωνίας. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Και θα εξακολουθώ να το κάνω μέχρι τις εκλογές, όχι απλά για να μιλάω, αλλά για να ακούω. Είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να μπαίνω στη λεπτομέρεια των προβλημάτων και να σχηματίζω προσωπική άποψη για τις προτεραιότητες. Διότι, στην πολιτική η δύσκολη δουλειά είναι να βάλει κανείς προτεραιότητες».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πιο μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ρεαλισμός και η ουσιαστική δέσμευση για αλλαγές. «Αυτό που μας ξεχωρίζει από τη σημερινή Κυβέρνηση», ανέφερε, «είναι ότι δεν δεχόμαστε όλα τα αιτήματα, ώστε μετά τις εκλογές, να ξεχάσουμε, όλα όσα είπαμε προεκλογικά. Αυτή είναι η βασική μας διαφορά».

_PAP2529_PAP2598_DIM9601

Χαρακτήρισε «χρέος» του τη διασφάλιση της ενότητας της κοινωνίας και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να επενδύσω σε λογικές ψεύτικων διχασμών. Τις πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτές τις λογικές. Η χώρα αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Πιστεύω βαθιά στην αναπτυξιακή δυναμική της πατρίδας μας… Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε αυτόν τον αναπτυξιακό πλούτο  να τον ξεκλειδώσουμε. Και να διανεμηθεί δίκαια σε όλους τους πολίτες».

Αναφερόμενος στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: «Από την πρώτη στιγμή, είχα πει ότι ο φόρος στο κρασί, έτσι όπως επιβλήθηκε, είναι ένας φόρος παράλογος, ο οποίος θα επιβαρύνει γραφειοκρατικά κυρίως τις μικρές οινοποιητικές μονάδες, δεν θα φέρει χρήματα στο Κράτος και θα οδηγήσει περισσότερο προϊόν στη μαύρη αγορά. Έγινε, ακριβώς, αυτό που είχα προβλέψει. Είναι απορίας άξιο, μερικές φορές, πως ορισμένοι άνθρωποι – και αναφέρομαι στους κυβερνώντες – δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τον τρόπο που δουλεύει η αγορά. Ο φόρος στο κρασί θα καταργηθεί. Είναι δέσμευσή μας».

Για την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Έχουμε φτάσει στο σημείο σήμερα να τιμωρούμε την εργασία. Όσο πιο πολύ δουλεύει κάποιος τόσο πιο πολλούς φόρους και εισφορές πληρώνει… Αυτοί οι οποίοι δουλεύουν περισσότερο, αυτοί που παράγουν και συνεισφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό δεν γίνεται να τιμωρούνται σε αυτή την έκταση. Είναι παράλογο. Το μόνο, το οποίο γίνεται είναι είτε να αποθαρρύνουμε ανθρώπους από το να εργάζονται – διότι εάν η επιπρόσθετη εργασία, τελικά, δεν αποφέρει σχεδόν τίποτα, τότε θα προτιμήσει κάποιος να καθίσει με τα παιδιά του και την οικογένεια – είτε θα οδηγήσουμε με μαθηματική βεβαιότητα στη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Και αυτό συμβαίνει σήμερα. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, δεν έχει εικόνα του τι συμβαίνει στην αγορά. Δεν πρόκειται να δεχθώ ένα σύστημα, το οποίο εισπράττει υπερβολικούς φόρους από λίγους για να συντηρούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ το δικό τους κομματικό Κράτος. Αυτά να τα ξεχάσουν. Θα τελειώσουν αυτές οι πρακτικές».