Home > Αθλητικά > Βουκασίν Μαντριτς: «Η ακαδημία του Κ.Α.Ο.Δ. είναι σε υψηλό επίπεδο» «Θεωρώ ότι στο τέλος της χρονιάς θα πανηγυρίσουμε την άνοδο»

Βουκασίν Μαντριτς: «Η ακαδημία του Κ.Α.Ο.Δ. είναι σε υψηλό επίπεδο» «Θεωρώ ότι στο τέλος της χρονιάς θα πανηγυρίσουμε την άνοδο»

Βουκασίν Μαντριτς: «Η ακαδημία

του Κ.Α.Ο.Δ. είναι σε υψηλό επίπεδο»

«Θεωρώ ότι στο τέλος της χρονιάς θα πανηγυρίσουμε την άνοδο»

 

 

Συνέντευξη παραχώρησε ο υπεύθυνος των αναπτυξιακών τμημάτων του Κ.Α.Ο.Δ. και βοηθός προπονητή  του Νίκου Γρηγοριάδη στην ανδρική ομάδα, Βουκασίν Μάντριτς για την επίσημη σελίδα της ομάδας.

Ο Σέρβος τεχνικός της Δραμινής ομάδας έχει στον ενεργητικό του μια πλούσια καριέρα ως παίκτης καθώς έχει περάσει από Ερυθρό Αστέρα, Α.Ε.Κ., ΜΕΝΤ, Ερμής Λαγκαδά και ΑΠΟΕΛ. Ενώ σαν προπονητής έστω και σε νεαρή ηλικία έχει καταφέρει να περάσει από Ευρωπαϊκούς συλλόγους σε ότι αφορά τα αναπτυξιακά τμήματα καθώς πέρυσι βρισκόταν στα τμήματα υποδομής του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Σέρβος τεχνικός όντας 3 και πλέον μήνες στην Δράμα και την ομάδα του Κ.Α.Ο.Δ. έχει αρχίσει η δουλειά του να φαίνεται και να βγάζει αποτελέσματα.

Πως σας φαίνεται η ζωή στην Ελλάδα και τη Δράμα γενικότερα;

Την Ελληνική νοοτροπία την γνωρίζω πολύ καλά καθώς έχω αγωνιστεί στην Ελλάδα και μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ το κλίμα στην Ελλάδα και η ζωή στην Δράμα είναι πολύ ήσυχη και οι άνθρωποι της πολύ φιλόξενοι.

Έχετε δουλέψει ως προπονητής στο εξωτερικό, με ποιους συλλόγους έχετε συνεργαστεί;

Ως προπονητής εργάστηκα στα αναπτυξιακά προγράμματα ομάδων της Σερβίας.

Επίσης, εργάστηκα ως personal trainer και ασχολήθηκα με  την βελτίωση επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών στην Σερβίας και άλλων Ευρωπαίων καλαθοσφαιριστών.

Την περσινή χρονιά ήμουν  στα αναπτυξιακά τμήματα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ.

Όπως γνωρίζουμε είστε υπεύθυνος στα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας. Ποια είναι η άποψη σας για την ακαδημία του ΚΑΟΔ;

Το επίπεδο της ακαδημίας του Κ.Α.Ο.Δ. είναι πολύ ψηλό και αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι η διοίκηση δίνει μεγάλη βάση στις ακαδημίες με αποτέλεσμα το δικό έργο να γίνεται πιο εύκολο καθώς ότι χρειαζόμαστε μας το προσφέρει και δουλεύουμε σε επαγγελματικά πλαίσια .

Επίσης καταλαβαίνω ότι οι εγκαταστάσεις για το επίπεδο της πόλης είναι καλές και μπορούμε να δουλέψουμε σωστά.

Έχετε διακρίνει κάποια ταλέντα στην ακαδημία του Κ.Α.Ο.Δ;

Ναι υπάρχουν αρκετά ταλέντα στην ακαδημία και θεωρώ ότι αν δουλέψουν σωστά μπορούν να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.

Πρόκειται για παιδιά που θέλουν να δουλέψουν και πρέπει να δουλέψουν, να γίνουν καλύτεροι και γιατί όχι να πάρουν χώρο στην ανδρική ομάδα.

Ως προπονητής της ομάδας των εφήβων αλλά προετοιμασίας της ανδρικής ομάδας, θεωρείτε ότι υπάρχουν παίκτες οι οποίοι θα βρίσκονται  στον βασικό κορμό του ΚΑΟΔ στο μέλλον;

Ναι υπάρχουν παίκτες που μπορούν στο μέλλον να φορούν την φανέλα του Κ.Α.Ο.Δ. και αυτό που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο είναι ότι βλέπω παίκτες από το εφηβικό να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και με την ανδρική ομάδα, κάτι που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για τον Κ.Α.Ο.Δ.. Εκεί στοχεύει και το πλάνο της διοίκησης, δηλαδή μελλοντικά τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής να αποτελούν τον βασικό κορμό του Κ.Α.Ο.Δ.

Ποιος είναι ο στόχος των προπονητών της ομάδας του ΚΑΟΔ και η μεταξύ σας συνεργασία;

Είμαστε μια ομάδα και προσπαθούμε ότι κάνουμε να το κάνουμε μαζί και έχουμε ένα κοινό πρόγραμμα από τις ακαδημίες μέχρι και την ανδρική ομάδα δουλεύοντας καινοτόμα μοντέλα του σύγχρονου μπάσκετ.

Πως βλέπετε φέτος την πορεία και γενικότερα το επίπεδο της ομάδας του ΚΑΟΔ;

Μέχρι τώρα η πορεία της ομάδας είναι πολύ καλή, θεωρώ ότι αυτή η κατηγορία δεν είναι για τον Κ.Α.Ο.Δ. καθώς πρέπει να είναι σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που βρίσκεται τώρα και πιστεύω ότι θα καταφέρει στο τέλος της χρονιάς να κατακτήσει την άνοδο στην Β’ εθνική.

Με την εμπειρία σας ως προπονητής και σε ομάδες του εξωτερικού, διακρίνεται κ’αποιες διαφορές στον τρόπο σκέψης ή την προπόνηση των παικτών;

Στην Σερβία το μπάσκετ είναι σαν εθνικό άθλημα, βλέπεις ότι τα παιδιά ασχολούνται περισσότερες ώρες με το άθλημα.

Θεωρώ ότι στην Ελλάδα τα παιδιά έχουν αρκετές δραστηριότητες πέρα από το σχολείο, με το μπάσκετ να έρχεται ως ένα συμπλήρωμα. Προσωπικά θα ήθελα στα παιδικά και εφηβικά τμήματα της ομάδα μας να κάνουμε καθημερινά προπόνηση και γιατί όχι ακόμη και 2 προπονήσεις ημερησίως ώστε αυτά τα παιδιά να δουλεύουν πιο σωστά.