Home > Εκδηλώσεις > Ξεκινάει το 3ο Φεστιβάλ Τεχνών στη Δράμα Από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου

Ξεκινάει το 3ο Φεστιβάλ Τεχνών στη Δράμα Από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου

 

Από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου

 3ο TentArt

Festival στη Δράμα

Συναυλίες, εικαστικά, σεμινάρια, street art,

εργαστήρια, χορός, προβολές, bazaar, yoga, Πικ Νικ.

 

Ξεκινάει , το 3ο Φεστιβάλ Τεχνών στην πόλη μας, το γνωστό πλέον σε όλους TentArt Festival. Το Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου, με πλούσιο πρόγραμμα, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας.

Το ΤentArt Festival, είναι ένα φεστιβάλ τεχνών που διεξάγεται στη Δράμα, συνυφασμένο απόλυτα με την καλλιτεχνική ζωή όχι μόνο της Βόρειας αλλά όλης της Ελλάδας.

Άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 2015, σε ένα ατμοσφαιρικό για την ελληνική καλλιτεχνική δραστηριότητα περιβάλλον, που συνδέει τον πολίτη με τη φύση, τη μνήμη και τον σύγχρονο πολιτισμό.

TENT ART FESTIVAL

Εξελίσσεται κυρίως στους εξωτερικούς χώρους της πόλης, στα γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας, στους εκθεσιακούς χώρους, σε καφέ, ανάμεσα στους περαστικούς.

Μέσα στη συνεπή πορεία του, το φεστιβάλ αγαπήθηκε από το κοινό του και ανήκει πλέον σ’ αυτό. Με συνέργιες μέσα κι έξω από τα πλαίσια, μια ομάδα ανθρώπων διαφόρων ιδιοτήτων κλήθηκε για να ανταποκριθεί εποικοδομητικά και επινοητικά στην επιτακτική ανάγκη συμπαραγωγής νοήματος με στόχο την προβολή της τέχνης και την επικοινωνία αυτής με το ελληνικό κοινό.
Το Φεστιβάλ, απευθύνεται σε όλους όσους ασπάζονται την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, με συμμετοχή, με παρουσία, με στήριξη, με έμπνευση, και εθελοντισμό!

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα, την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 9.15 μ.μ.,  στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας,  η έναρξη θα γίνει  με τον «Μύθο της εξέλιξης». Πρόκειται για performance και video με την ομάδα χορού «πουλιά του φεγγαριού». Σύλληψη: Νικόλας Φωτιάδης, ενώ συμμετέχουν και τα κορίτσια από τη σχολή χορού «Κυριακή Ιωαννίδου». Ακολούθως, στις 9.30 μ.μ., θα γίνει προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους «Invisible». Την ταινία, θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης, ο οποίος θα μιλήσει με τους θεατές μετά την προβολή.

Την επόμενη ημέρα Σάββατο 8 του μηνός, στις 4 – 6 μ.μ., στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, θα πραγματοποιηθεί πικ νικ, με σνακ και νεροπίστολα. Στις 6 – 7.30 μ.μ., το πρόγραμμα συνεχίζεται «Με χαρτί και φαντασία», πρώτη ημέρα εργαστήρι κατασκευής έργων δυο διαστάσεων για παιδιά 3+ ετών, με την νηπιαγωγός, συγγραφέα, Σέβη Χατζησαββίδου. Στις 7.30 – 9 μ.μ., ακολουθεί η Δημιουργία και αποτύπωση φανταστικής ιστορίας, ένα εργαστήρι για όλες τις ηλικίες με την Χρύσα Χαρίσκου, ενώ από τις 6 – 11 μ.μ., το πρόγραμμα θα πλαισιώνει dj set, με Pirate of love and friends, Visual, Fractals και ξυλοπόδαρους.

Τέλος, την Κυριακή 9 Ιουλίου, το πρόγραμμα ξεκινάει στις 4 – 6 μ.μ., στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, με πικ νικ, σνακ και νεροπίστολα, ενώ συνεχίζεται στις 6 – 7.30 μ.μ., με «Με χαρτί και φαντασία» για δεύτερη ημέρα εργαστήρι για παιδιά.

Στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί «Ο χορός των χρωμάτων», με ονειρικά επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε πανί, χαρτί, ξύλο, με τον εικαστικό Νικόλα Φωτιάδη. Στις 7.30 – 8.30 μ.μ., θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Α όπως» της νηπιαγωγού – συγγραφέως Σέβης  Χατζησαββίδου, ενώ την αφήγηση του παραμυθιού θα κάνει η Μαρία Μέγα. Στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Yoga με πανσέληνο και κλασσική μουσική, με την δασκάλα yoga Μάρα Κωνσταντινίδη, στην κιθάρα η Λένα Τζαμπάζη, και στο τσέλο η Στέλλα Τέμπερλη.

Στις 8.30 – 9.30 μ.μ., θα γίνει παρουσίαση παραμυθιών για μεγάλους, από την ομάδα Μυθοσκορπίσματα, οι οποίοι θα μιλήσουν για μύθους, θρύλους και δεισιδαιμονίες της Δράμας με μουσική συνοδεία.

Ακολούθως, στις 10 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία THE DRUMMING SHOW – 150 in ONE, όπου 150+ μουσικοί θα βρίσκονται στη σκηνή σε μια πρώτη πανελλήνια ROCK συναυλία / Modern Music Academy & friends.

Επιπλέον, στον χώρο του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας αλλά και της πόλης μας, θα υλοποιούνται παράλληλες συμμετοχές και δράσεις στον χώρο του πάρκου και της πόλης, με street art σε πέντε σημεία της πόλης. Η συνέχεια του περσινού «142» στα κρεμασμένα μπλουζάκια, έχει και φέτος ένα μήνυμα. Το Δενδρόσπιτο, το παιδικό όνειρο όλων μας, είναι μια κατασκευή land art, της Έφης Χρυσοχόου και της Δόμνας Σαριτσόγλου. Το hair attack, από την ομάδα του Βασίλη σε απίστευτα κέφια, η οποία θα καλλιτεχνήσει τα μαλλιά σας δωρεάν! Graffiti σε σελοφάν, με τους Toulis + Plastic Green, και με το Forestis, kanoe kayak στη λίμνη, τραμπολίνο, τοξοβολία, flying fox, και τοίχος αναρρίχησης.