Home > νέα > Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής- Τα Σπιτάκια με τις φετινές δράσεις

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής- Τα Σπιτάκια με τις φετινές δράσεις

Η 17η διοργάνωση της «Ονειρούπολης»

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

για την έναρξη της μεγαλύτερης

χριστουγεννιάτικης γιορτής

Τα Σπιτάκια με τις φετινές δράσεις

 

Τις πύλες της αναμένεται να ανοίξει για 17η χρονιά η «Ονειρούπολη» Δράμας και να μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων, με την αυστηρή τήρηση όμως όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων από μικρούς και μεγάλους.

Η 17η Ονειρούπολη, θα διαρκέσει από τις 5 Δεκεμβρίου έως και τις 2 Ιανουαρίου 2022, στην εκπνοή μιας ακόμη ιδιαίτερης χρονιάς, με την ευχή να συναντηθούμε και πάλι όλοι μαζί στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, την Ονειρούπολη και να διασκεδάσουμε, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, την μαγεία των Χριστουγέννων που τόσο μας έχει λείψει.

Πλήθος δωρεάν δράσεων θα πραγματοποιηθούν και φέτος στην λαμπερή Ονειρούπολη για μικρούς και μεγάλους, χωρίς να αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

Στην Ονειρούπολη οι φετινές δράσεις στα Σπιτάκια θα είναι μεταξύ άλλων, το Κέντρο Ενημέρωσης, το Ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, που είναι γεμάτο με τη μαγεία των Χριστουγέννων και της Ονειρούπολης, το Σπίτι του Άη Βασίλη, όπου κάθε χρόνο έρχεται στη Δράμα, το ξυλουργείο του Άη Βασίλη, το Σπιτάκι των Ονείρων, «Μια φορά κι έναν καιρό…» – Σπιτάκι του παραμυθιού και ο Πύργος του Πάγου.

Ακόμη, θα υπάρχει η δράση «Ταξιδεύουμε στην Disneyland powered by Myikona.gr». Σε αυτό το φανταστικό ταξίδι μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στο Παγωμένο Παλάτι, με την θαρραλέα πριγκίπισσα Άννα και τη Βασίλισσα Έλσα. Επίσης, θα υπάρχουν και προσωποποιημένοι ήρωες βγαλμένοι από τα πιο ωραία παραμύθια. Ο Κεραυνός Μακουίν, ο Μπάρμπας και η υπόλοιπη παρέα των Cars, ο Μίκυ, ο Winnie το αρκουδάκι, οι πριγκίπισσες Άριελ, Ραπουνζέλ, Μουλάν και η μία και μοναδική Barbie.

Επίσης, θα υπάρχουν Σπιτάκια με τις δράσεις «Μπες στον κόσμο του Gaming», οι Φίλοι των Ζώων Δράμας, «Σκιές της Παλιάς Δράμας», Γονέων Ένωση Χριστιανική Αγωγή, Λέσχη Lions Δράμας, Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, το Ιατρείο Ονειρούπολης, ο Πυροσβεστικός Σταθμός και η Μαγική Σκηνή.

Στο Εργαστήρι Πειραμάτων, θα υπάρχει ο χαμογελαστός, ευγενικός επιστήμονας της Ονειρούπολης όπου θα υποδεχτεί τους επισκέπτες στο εντυπωσιακό εργαστήρι του!

Επιπλέον, στο σπιτάκι της Εφορείας Αρχαιοτήτων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν με πηλό αγγεία της Νεολιθικής Εποχής, κοσμήματα από τη Βιομηχανική Ζώνη Δράμας της Εποχής του Χαλκού, ενώ παράλληλα θα μπορούν να χρωματίσουν τον Διόνυσο και τα τείχη της Δράμας και να αντιγράψουν Αρχαιότητες του νομού Δράμας.

Στο Σπιτάκι με το Σπήλαιο της Αλιστράτης, οι επισκέπτες της Ονειρούπολης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν στο Σπήλαιο μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Το Σπιτάκι της  Ένωσης Κυριών,  συνεχίζει για μία ακόμη χρονιά δυναμικά την παρουσία της στην Ονειρούπολη Δράμας.

Το Σπιτάκι Ψυχικής Υγείας, με τις δομές Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Δράμας και το Οικοτροφείο «Πηγή» συστεγάζονται με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών της Ονειρούπολης αναφορικά με την ψυχική ασθένεια.

Στο Σπιτάκι, όπου θα στεγαστεί το Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων, οι επισκέπτες θα βρουν τα χειροτεχνήματα των ωφελούμενων, για να στηρίξουν το έργο τους.

Το Ειδικό Φιλανθρωπικό Σωματείο «Λάνασσα» υπέρ παιδιών με καρκίνο έρχεται στην Ονειρούπολη από το 2015. Στο σπιτάκι τους θα υπάρχει ενημέρωση για τον μυελό των οστών και τον παιδικό καρκίνο.

Η Ονειρούπολη ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2004, με μόλις δέκα σπίτια στην κεντρική πλατεία της πόλης για να φτάσει στις μέρες μας να αποτελεί σημείο αναφοράς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Φέτος λοιπόν η Ονειρούπολη θα ανοίξει τις πύλες της για 17η φορά τηρώντας τα μέτρα και βάζοντας την υγεία των επισκεπτών της σε προτεραιότητα, όπως τονίζουν οι διοργανωτές.