Home > νέα >  Ξεκίνησε από χθες δημοσκόπηση για την Ονειρούπολη μέσω της εφαρμογής Novoville-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Δράμας

 Ξεκίνησε από χθες δημοσκόπηση για την Ονειρούπολη μέσω της εφαρμογής Novoville-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Δράμας

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Δράμας

 Ξεκίνησε από χθες δημοσκόπηση

για την Ονειρούπολη μέσω

της εφαρμογής Novoville

 Δεκάδες λεωφορεία από Ελλάδα και Βουλγαρία το Σαββατοκύριακο

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΟΤΙ ο κόσμος συρρέει κατά χιλιάδες στη φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης σχεδόν καθημερινά, είναι πλέον μια παραδεκτή κατάσταση. Τελικά, οι προσδοκίες που είχαν οι διοργανωτές, ο Δήμος Δράμας και η Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης για μεγάλο πλήθος κόσμου, ευοδώθηκαν πραγματικά για φέτος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σαββατοκύριακο τα λεωφορεία που έφτασαν στην πόλη της Δράμας, τόσο από πολλές πόλεις της Ελλάδας, αλλά ακόμα και από τη γειτονική Βουλγαρία, ήταν δεκάδες. Μια βόλτα να έκανε κανείς σε διάφορα σημεία της πόλης όπου μπορούν και παρκάρουν τα λεωφορεία, θα μέτραγε κανείς μερικές δεκάδες από αυτά.

Βέβαια, το να μετρήσει κανείς τον πραγματικό αριθμό των επισκεπτών στη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτής της χώρας δεν είναι τόσο εύκολο. Η Ονειρούπολη είναι φτιαγμένη έτσι, ώστε δεν υπάρχει καμιά κεντρική είσοδος και δεν μπορούν να μετρηθούν τα άτομα που μπαίνουν ή βγαίνουν, ενώ επίσης, δεν εκδίδονται εισιτήρια για να δει κανείς πόσα έχουν κοπεί. Ως εκ τούτου, μόνο κατά προσέγγιση θα μπορούσε να γίνει μια βασική καταμέτρηση.

Στο πλαίσιο όμως μια στατιστικής και μιας ανάγκης για το τι πηγαίνει καλά ή όχι, στο να εκφράσει ο κόσμος τις απόψεις του για το αν του άρεσε ή όχι η Ονειρούπολη, αλλά ακόμα και να αξιολογήσει τις επιμέρους εκδηλώσεις και δράσεις της, ο Δήμος Δράμας ξεκίνησε από χθες Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου μια δημοσκόπηση σχετικά με όλα τα παραπάνω.

Η δημοσκόπηση αυτή γίνεται μέσω της εφαρμογής της Novoville, την οποία μπορεί κάποιος να κατεβάσει στο κινητό τηλέφωνο και να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του τεθούν.

Όπως σημειώνει μιλώντας στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου, «ξεκινάμε μια δημοσκόπηση μέσω της εφαρμογής της Novoville, μια μορφή αξιολόγησης για την Ονειρούπολη, προκειμένου να μπορέσουμε να δούμε ποιοτικά στοιχεία για την εκδήλωση», επισημαίνει και τονίζει: «Θέλουμε να έχουμε για πρώτη φορά κάποια μετρήσιμα στοιχεία για την Ονειρούπολη, για την ποιότητα, τι αρέσει στον κόσμο και τι αλλαγές θα ήθελαν να γίνουν».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «αυτό γίνεται στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουμε με την Novoville και στα πλαίσια της χορηγίας επικοινωνίας που είναι, μας έκανε δωρεάν αυτό το exit poll για να έχουμε κάποια μετρήσιμα στοιχεία για την εκδήλωση».

Να πούμε εδώ, ότι, «η δημοσκόπηση αυτή θα κρατήσει κατά τη διάρκεια της Ονειρούπολης, ή τουλάχιστον μέχρις ότου συγκεντρωθεί ένα επαρκές δείγμα και σύντομα θα έχουμε τα αντίστοιχα αποτελέσματα», εξηγεί ο κ. Τάσσου.

Ο ίδιος πάντως μας εξηγεί ότι, «μια πολύ καλή εικόνα που μπορούμε να έχουμε, είναι από το πόσα παιδιά έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα τις δράσεις για το Ξυλουργείο και το Σαπωνοποιείο της Ονειρούπολης, όπου τα δωράκια που δίνονται στα παιδιά φεύγουν κατά χιλιάδες».

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην έρευνα (mobile poll) εύκολα και γρήγορα από το κινητό τους τηλέφωνο ή το τάμπλετ τους, κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή Novoville από το Google Play (για έξυπνες κινητές συσκευές με λογισμικό Android) ή το App Store (για έξυπνες κινητές συσκευές με λογισμικό iOS).

Στη συνέχεια, μπορούν να απαντήσουν στην έρευνα για την Ονειρούπολη Δράμας ανοίγοντας τα “Μηνύματα” από το Μενού της εφαρμογής και επιλέγοντας τις “Δημοσκοπήσεις”.

Υπενθυμίζουμε ότι η δωρεάν εφαρμογή Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης. Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου Δράμας έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. εγκαταλελειμμένα οχήματα, βλάβη δημόσιου φωτισμού, θέματα καθαριότητας και οδοστρώματος, μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.