Home > Πρώτο Θέμα > Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier» από το Καπνολογικό Ινστιτούτο – Φύσηξε αέρας Χόλιγουντ στη Δράμα με Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέιμι Φοξ, Σκοτ Ίνστγουντ

Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier» από το Καπνολογικό Ινστιτούτο – Φύσηξε αέρας Χόλιγουντ στη Δράμα με Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέιμι Φοξ, Σκοτ Ίνστγουντ

Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier» από το Καπνολογικό Ινστιτούτο

Φύσηξε αέρας Χόλιγουντ

στη Δράμα με Ρόμπερτ ντε Νίρο,

Τζέιμι Φοξ, Σκοτ Ίνστγουντ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ πλέον τα γυρίσματα της ταινίας του Χόλιγουντ στη Δράμα, με τα συνεργεία να στήνουν τα πρώτα σκηνικά στο Καπνολογικό Ινστιτούτου Δράμας.

Ήδη, τα συνεργεία της ταινίας «Tin Soldier», βρίσκονται πλέον στη Δράμα, έχουν στήσει φώτα, σκηνικά, κάμερες και ο σκηνοθέτης φώναξε action ν’ αρχίσουν τα γυρίσματα!

Πρωταγωνιστές, μεγάλα και λαμπερά αστέρια του Χόλιγουντ, με πρώτο και καλύτερο τον γνωστό σε όλους Ρόμπερτ ντε Νίρο, τον Τζέιμι Φοξ και τον υιό του επίσης υπέροχου αστέρα Κλίντ Ιστγουντ, Σκοτ και άλλοι. Και μάλιστα με πληθώρα κομπάρσων από την περιοχή της Δράμας και των γύρω περιοχών.

Ήδη, τα συνεργεία έχουν στηθεί και τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει και η Δράμα έχει την τιμητική της από σήμερα και ενάμιση περίπου μήνα. Η αρχή των γυρισμάτων έγινε σήμερα από το Καπνολογικό Ινστιτούτο, ένα από τα σπουδαιότερα και μεγαλύτερη Σπήλαια της περιοχής και των Βαλκανίων, με μεγάλη ιστορία.

Τόσο ο αγαπημένος ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο του Χόλιγουντ, όσο και ο συμπρωταγωνιστής του Τζέιµι Φοξ και το επιτελείο της κινηµατογραφικής παραγωγής θα βρίσκονται στην περιοχή και θα διαµείνουν σε τέσσερα από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία της ∆ράµας.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την πιο ακριβή από τις παραγωγές που γυρίζονται στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, ένα κινηματογραφικό project με προϋπολογισμό κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Τις επόμενες ημέρες η παραγωγή θα βρεθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη Χαλκηδόνα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένας κύκλος γυρισμάτων στη Δράμα σε φυσικά σκηνικά που περιλαμβάνουν πανέμορφα τοπία, όπως ο ποταμός Νέστος και το Σπήλαιο του Αγγίτη.

Η κίνηση αυτή έρχεται να ξυπνήσει τη φήµη της Βόρειας Ελλάδας από την κάµψη που προκάλεσε η πανδηµίαCOVID-19 και να συµβάλει σε πολύ µεγάλο ποσοστό στη διεθνή προβολή της ∆ράµας όσο και της Ελλάδας ευρύτερα ως τουριστικού και πολιτιστικού προορισµού.

Σύµφωνα µε τους συντελεστές, τα γυρίσµατα θα περιλαµβάνουν σκηνές έντονης δράσης, µε εκρήξεις και πυροβολισµούς, ενώ πολλοί κοµπάρσοι θα συµµετάσχουν σε ρόλους στρατιωτικών, αστυνοµικών και πρακτόρων. Για τον λόγο αυτόν τα γυρίσµατα αναµένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον έναν µήνα, µέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Μετά από τα γυρίσματα στο Σπήλαιο Αγγίτη, θα ακολουθήσουν γυρίσματα στο Φράγμα Θησαυρού και σε άλλα σημεία της περιοχής του Δήμου Παρανεστίου καθώς και στο Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας.

Όπως είχε δηλώσει προ ημερών η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κα. Άντζελα Γκερέκου, «η προβολή όμορφων τοπίων της χώρας μας μέσω του κινηματογράφου, καθιστούν πιο ελκυστικούς τους τουριστικούς μας προορισμούς. Η δύναμη της εικόνας και ο κινηματογράφος μπορεί να αποτελέσουν δυναμικό εργαλείο προβολής τουρισμού και πολιτισμού».

Ακόµα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η τουριστική κίνηση προς περιοχές που έχουν αγαπηθεί µέσα από ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιµαντέρ κ.ο.κ. µπορεί όχι µόνο να τονωθεί σηµαντικά, αλλά και να διατηρηθεί για πολλά χρόνια. Ενα καλό παράδειγµα αποτελεί η δηµοφιλής ταινία «Το µαντολίνο του λοχαγού Κορέλι».

Το γεγονός ότι τα γυρίσµατα πραγµατοποιήθηκαν στην Κεφαλλονιά οδήγησε σε άµεση αύξηση 20% της τουριστικής κίνησης προς το νησί και δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αν η Δράμα μπορέσει και συνδυάσει όλη αυτή την κατάσταση και με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και φυσικά στο μέλλον με την δημιουργία ενός πάρκου οπτικοακουστικών μέσων, την Κινηματογραφική Σχολή μέσω του Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου στο στρατόπεδο «Ανδρικάκη», τότε θα μπορέσει να βάλει και πλώρη για μια νέα Τσινετσιτά, όπως είχε πει ενθουσιασμένος στις αρχές Μαΐου, ο πρόεδρος του ΕΑΠ κ. Ζώρας.