Home > Πρώτο Θέμα > Το ζήτημα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Δράμας θέτει στον πρωθυπουργό-Επανέρχεται ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας με νέα επιστολή

Το ζήτημα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Δράμας θέτει στον πρωθυπουργό-Επανέρχεται ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας με νέα επιστολή

Επανέρχεται ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας με νέα επιστολή

 Το ζήτημα της υποβάθμισης

του Νοσοκομείου Δράμας

θέτει στον πρωθυπουργό

 

 

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ με νέα του επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας. Πριν από λίγο καιρό και μάλιστα στα τέλη του 2020, ο Ιατρικός Σύλλογος είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, όπου αναφερόταν στα προβλήματα που ταλανίζουν το Νομό Δράμας και κυρίως σε ζητήματα που αφορούσαν και συνεχίζουν να αφορούν το Νοσοκομείο Δράμας.

Στο εισαγωγικό μέρος της επιστολής, ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει: Σήμερα που διαφαίνεται φως στο τούνελ της πανδημίας του COVID 19, με αιχμή δόρατος τους εμβολιασμούς, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, ως Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, να απευθυνθούμε στην εντιμότητά σας, όχι να ζητήσουμε, αλλά να απαιτήσουμε για πολλοστή φορά τα αυτονόητα, επιρρίπτοντας  μομφή σε ενέργειες μερικών συμβούλων σας και γενικώς ευρισκόμενους υπό τας διαταγάς σας».

Τα θέματα που θέτει ο Ι.Σ. Δράμας, είναι αφενός γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως να καταργηθεί άμεσα η νομοθετική κατοχύρωση του ακαταδίωκτου για τα μέλη των επιτροπών: εθνικής επιτροπής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας, επιτροπής εκτάκτων συμβάντων Δημόσιας Υγείας και εθνικής επιτροπής εμβολιασμών ή να επεκταθεί η λεγόμενη “ασυλία ” σε όλο το φάσμα των μαχητών (υγειονομικών).

Όσον αφορά τα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, ο Ι.Σ. Δράμας, ζητάει από τον πρωθυπουργό: «να  συστήσετε στους υπό τας εντολάς σας υπηρετούντος την υγεία στην περιοχή μας να σέβονται και να συνεργάζονται με  τον Ιατρικό μας Σύλλογο και τους ιατρούς του» και αναφέρεται στα εμβολιαστικά κέντρα: «Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 ζητήσαμε με έγγραφο από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ως ανώτερο πολίτη του νομού Δράμας, να ενεργήσει , ώστε να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής από τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα, αρκεί να ενημερωθεί ο Ιατρικός Σύλλογος μια εβδομάδα νωρίτερα. Η 4η Υ.Π.Ε. απήντησε στον αντιπεριφερειάρχη Δράμας “να μην ασχολείται ο Ιατρικός Σύλλογος”.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης για το Νοσοκομείο Δράμας, για το οποίο ο Ι.Σ. Δράμας αναρωτιέται «γιατί συνεχώς υποβαθμίζεται το Γ.Ν. Δράμας;» και σημειώνει: «Υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης του νοσοκομείου από την κεντρική διοίκηση; Εμείς γνωρίζουμε ότι κατά την τελευταία 12ετία συνεχώς υποβαθμίζεται το νοσοκομείο μας. Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο, αλλά προκειμένου να στηρίξουμε τις απόψεις μας, σας αποστέλλουμε συνημμένα το κοινό δελτίο τύπου της 25-04-2021 των εργαζομένων του Γ.Ν. Δράμας δηλαδή ιατρών, νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων».

Αναφορά κάνει τέλος και στο ζήτημα της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, θέτοντας μάλιστα το αίτημα, «χάριν ισονομίας και ισοτιμίας να ψηφίσουν σε δημοψήφισμα οι κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας δηλαδή οι κάτοικοι των νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας και η απόφασή τους να γίνει σεβαστή απ’ όλους για το από πού πρέπει να περάσει η σιδηροδρομική Εγνατία».

Ενώ τέλος αφήνει και σχετικές αιχμές: «Ευελπιστώντας ότι, κάποιοι από τους μυστηριομυστικοσυμβούλους σας, δεν θα αποκρύψουν την παρούσα επιστολή μας από την εντιμότητά σας, αναμένουμε τις αποφάσεις σας ελπίζοντας ειλικρινώς ότι θα είναι σύμφωνες προς το κοινό  συμφέρον και την αλήθεια».

Να σημειώσουμε πάντως εδώ, ότι από τα τέλη του 2020 μέχρι σήμερα, η πρώτη επιστολή του Ι.Σ. Δράμας προς τον πρωθυπουργό, δεν έχει απαντηθεί ακόμα.