Home > νέα > Ζήτησε χώρο στον Κορύλοβο για να στήσει πομπό και οι υπηρεσίες του Δήμου του το αρνούνται

Ζήτησε χώρο στον Κορύλοβο για να στήσει πομπό και οι υπηρεσίες του Δήμου του το αρνούνται

Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Δράμας & Φίλων SZ7DRM

Ζήτησε χώρο στον Κορύλοβο για

να στήσει πομπό και οι υπηρεσίες

του Δήμου του το αρνούνται

Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Υπάρχει θέμα με το καταστατικό του Συλλόγου,

όπου οι σκοποί του δεν είναι μόνο κοινωφελείς

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με την οποία δηλώνει ότι δεν θα συμμετέχει στην αντιπυρική περίοδο του 2018 καθώς και σε άλλες εθελοντικές υπηρεσίες δασοπροστασίας στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας, εξέδωσε ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Δράμας & Φίλων – SZ7DRM. Και αυτό, μετά από νέα απόρριψη του Δήμου Δράμας, σε αίτησή του για σπιτάκι στον Κορύλοβο, προκειμένου να στήσει έναν ραδιοερασιτεχνικό πομπό.

Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Δράμας & Φίλων – SZ7DRM, ως μέλος της Πολιτικής Προστασίας, συμμετέχει και λαμβάνει μέρος σε αποστολές που του αναθέτουν οι αρχές και οι φορείς του τόπου, στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας. Έχει 210 μέλη και διατηρεί γραφεία στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας.

Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητές του, κάθε χρόνο δραστηριοποιεί τα μέλη του, τα οποία έχουν λάβει κατάλληλη εκπαίδευση σε θέματα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, ώστε να πραγματοποιεί εθελοντικές υπηρεσίες δασοπροστασίας στο περιαστικό άλσος Κορυλόβου Δράμας.

Για φέτος λοιπόν, ο Σύλλογος αρνήθηκε να αναλάβει υπηρεσία στην αντιπυρική προστασία, επειδή ο Δήμος Δράμας αρνήθηκε να του παραχωρήσει χώρο στον Κορύλοβο, προκειμένου να στήσει εκεί έναν πομπό ραδιοερασιτεχνών για κοινωφελείς σκοπούς. Τι έχει συμβεί όμως και φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο;

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες με τον γραμματέα του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Δράμας & Φίλων – SZ7DRM κ. Νίκο Αντωνιάδη, ο οποίος εξήγησε ότι η υπόθεση αυτή ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου, το 2017. Ο Σύλλογος είχε ζητήσει να του παραχωρηθεί δωρεάν, ένα σπιτάκι στον Κορύλοβο, 13,44 τ.μ., προκειμένου να τοποθετηθεί ένας ραδιοερασιτεχνικός πομποδέκτης, «για τις ανάγκες του Συλλόγου, είτε έκτακτες είτε πάγιες. Να μπορεί δηλαδή να επικοινωνεί η περιοχή οποτεδήποτε χρειαστεί». Όπως τονίζει επίσης ο κ. Αντωνιάδης, «θα μπορούσε τον χώρο και πομπό να χρησιμοποιήσει και οποιαδήποτε άλλη αρχή, όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική, Δήμος, Νοσοκομείο, Περιφέρεια και όποια άλλη υπηρεσία ή φορέας χρειαστεί να εξυπηρετηθεί με ένα ασύρματο δίκτυο. Ο χώρος θα είχε σύστημα ασφαλείας και θα φυλάσσονταν από εμάς τους ίδιους».

Η αίτηση όμως του Συλλόγου δεν είχε θετική έκβαση τελικά. Όπως λέει ο κ. Αντωνιάδης, «μετά από την πρώτη μας αίτηση, μας είπαν το αίτημα δεν γίνεται δεκτό. Ακολούθησε μια συνάντηση με το δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο και αντιδημάρχους, μας είπαν ότι υπάρχει μια διαδικασία να ακολουθήσουμε και κάναμε όλες τις μόνιμες διαδικασίες που προβλέπονται. Το δεύτερο αίτημα κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και μας απάντησαν μετά από 5 μήνες και πάλι αρνητικά, παρά τις προσπάθειες του δημάρχου και του αντιδημάρχου, δεν δόθηκε λύση».

«Ένας αναμεταδότης μπορεί να σώσει μια ζωή»

Όπως επισημαίνει ο κ. Αντωνιάδης, «το αίτημα του Συλλόγου μας είναι πάγιο. Ένας αναμεταδότης μπορεί να σώσει και μια ζωή, ακόμα κι αν ακούγεται μακρινό! Με τον ασύρματο μπορείς να βοηθήσεις. Είναι κάτι που δεν πέφτει ποτέ. Γιατί εκεί θα είχαμε και εφεδρικό σύστημα ακόμα κι αν έπεφτε το ρεύμα και θα είχαμε εναλλακτική λύση πηγών ενέργειας, ακόμα κι αν είχαμε κάποια καταστροφή».

Σε άλλο σημείο ο κ. Αντωνιάδης επισημαίνει: «Και επειδή βλέπουμε ότι οι υπηρεσίες προσπαθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να μας πετάξουν «απ’ έξω», εμείς πρέπει να διαφυλάξουμε και τα συμφέροντα του Συλλόγου και τα μέλη μας».

Στην ερώτηση για ποιο λόγο δεν γίνεται δεκτό το αίτημά τους από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, ο κ. Αντωνιάδης διευκρινίζει: «Όπως μας απάντησαν, λένε ότι δεν προσφέρουμε κοινωνικό έργο στον τόπο και ούτε προάγουμε τα συμφέροντα του τόπου μας».

Σολάκης: Μόνο κοινωφελείς σκοπούς!

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε χθες και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σολάκη, ο οποίος στην σχετική ερώτηση για το τι συμβαίνει, για ποιο λόγο δεν δόθηκε ο χώρος αυτός στον Κορύλοβο, μας είπε: «Για να δοθεί δωρεάν σε κάποιο σύλλογο κάτι, οτιδήποτε, σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να έχει μόνο κοινωφελή λόγο και σκοπό. Αν έχει και άλλους λόγους, τότε δωρεάν από το νόμο δεν μπορεί να δοθεί. Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών έχει σαφώς κοινωφελείς σκοπούς, όμως ανάμεσα στα άλλα, έχει και ιδιωτικούς σκοπούς για τα μέλη του. Και ακριβώς εκεί είναι που χαλάει η υπόθεση αυτή».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι [η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα τις αξίες του Συλλόγου, ο οποίος τόσα χρόνια δραστηριοποιείται για κοινωφελείς υπηρεσίες και δεν έχει φέρει ποτέ αντίρρηση σε Δημόσια Υπηρεσία ή Φορέα, όταν του ζητήθηκαν οι Υπηρεσίες αυτές.

Πιστεύουμε ότι ένας Σύλλογος εντάσσεται στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθόσον προσφέρει Κοινωφελή Υπηρεσία. Για αυτό και τόσα χρόνια λαμβάνουμε μέρος στα Συντονιστικά Όργανα, τόσο σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και σε επίπεδο Δήμων.

Πως λοιπόν ένας Σύλλογος συμμετέχει και δραστηριοποιείται ως οφείλει, όταν χρειάζονται οι Αρχές ή οι Φορείς, να είναι άψογος και καλός και όταν αυτός ο Σύλλογος αιτείται το αυτονόητο, να τοποθετήσει για κοινωφελή σκοπό έναν αναμεταδότη, που μπορεί και να σώσει ζωές, να απορρίπτεται το αίτημά του και μάλιστα όχι μόνο μια αλλά δις. Ο λαός λέει για εμάς ‘’τα καλά και συμφέροντα’’.

Αυτός και μόνο αυτός είναι ο λόγος στον οποίο ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Δράμας και Φίλων – SZ7DRM, ΔΕΝ θα συμμετέχει για την Αντιπυρική περίοδο 2018, σε Εθελοντικές Υπηρεσίες Δασοπροστασίας στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας.

Να τονίσουμε δε, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και συναντήσεις που είχαμε επανειλημμένα με τον Δήμαρχο Δράμας κ. ΜΑΜΣΑΚΟ Χριστόδουλο καθώς και Αντιδημάρχους του Δήμου Δράμας, οι οποίοι τόνισαν την χρησιμότητα της τοποθέτησης του αναμεταδότη, αυτές πέσαν στο κενό από την Δ/νση Οικ/κων Υπ/σιών / Τμ. Εσόδων & Περιουσίας του Δήμου Δράμας.]