Home > νέα > Το 1ο Διεθνές Πολυμορφικό Φεστιβάλ «UNDERCURRENT» στη Δράμα από τη ΔΕΚΠΟΤΑ- Με στόχο το πάντρεμα όλων των τεχνών όπως μουσική, τραγούδι, θέατρο, φωτογραφία

Το 1ο Διεθνές Πολυμορφικό Φεστιβάλ «UNDERCURRENT» στη Δράμα από τη ΔΕΚΠΟΤΑ- Με στόχο το πάντρεμα όλων των τεχνών όπως μουσική, τραγούδι, θέατρο, φωτογραφία

Το 1ο Διεθνές Πολυμορφικό Φεστιβάλ

«UNDERCURRENT» στη Δράμα από τη ΔΕΚΠΟΤΑ

Με στόχο το πάντρεμα όλων των τεχνών

όπως μουσική, τραγούδι, θέατρο, φωτογραφία

 

Η Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α. Δήμου Δράμας στην προσπάθειά της να προάγει ολοένα και περισσότερο την έννοια του πολιτισμού στον τόπο μας, διοργανώνει σε συνεργασία με τη Νηρόν Ύδωρ Κοιν.Σ.Επ. το 1ο Διεθνές Πολυμορφικό Φεστιβάλ «UNDERCURRENT» από τις 27/8 έως τις 6/9. Για πρώτη φορά στην πόλη μας θα διεξαχθεί ένα πάντρεμα όλων των τεχνών που θα διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, μέσα από εκδηλώσεις που κάθε φιλότεχνος και φιλόμουσος θα απολαύσει.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Καλλινικίδης, σημείωσε ότι «στόχος του Undercurrent Festival είναι να προωθήσει θέματα τέχνης και πολιτισμού μέσω της οργάνωσης και της διεξαγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και την οργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίων και παρουσιάσεων που αφορούν κυρίως τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο, τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο».

KALLINIKIDHS

Όπως τόνισε ο ίδιος, «σε μια μικρή πόλη όπως η Δράμα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της – δραστηριότητες που έχουν τη δυνατότητα μέσω μιας σύγχρονης αισθητικής αλλά με τη χρήση νέων και καινοτόμων μορφών δράσης – μπορούν να συνεισφέρουν προτείνοντας μια νέα δυναμική στον πολιτισμό του τόπου δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους αλλά και στο υπόλοιπο τμήμα της κοινωνίας να οραματιστούν και να ανακαλύψουν μέσω νέων καλλιτεχνικών ερεθισμάτων εναλλακτικές προοπτικές».

Το φεστιβάλ δεν έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα, αλλά φιλοδοξεί και επιδιώκει να δώσει ερεθίσματα ώστε οι δραστηριότητές του να προσελκύσουν επισκέπτες και καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που θα λαμβάνουν χώρα θα χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και αισθητική και θα συναγωνίζονται τις αντίστοιχες των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και των γειτονικών χωρών ώστε να καθιερωθεί ως θεσμός.

Η προσφορά του φεστιβάλ δεν θα είναι μόνο πολιτιστική αλλά με την καθιέρωση του θα μπορεί να στηρίξει και την τοπική οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής με την προσέλευση και τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού καλλιτεχνών και επισκεπτών.

Τέλος, όπως τόνισε ο κ. Καλλινικίδης, «αποσκοπώντας, λοιπόν, στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής κουλτούρας στην πόλη και την προσέλκυση καλλιτεχνικού –και όχι μόνο- τουρισμού, φιλοδοξούμε το UNDERCURRENT FESTIVAL να πάρει του χρόνου τέτοιες διαστάσεις, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ένα δεκαπενθήμερο Διεθνές Πολυμορφικό Φεστιβάλ, πλούσιο σε δραστηριότητες ψυχαγωγικού αλλά και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αποδεικνύοντας ότι η παραμεθόριος περιοχή του Νομού της Δράμας παραμένει δραστήρια καλλιτεχνικά».

Το πρόγραμμα

Το χαρακτηριστικό του Φεστιβάλ είναι ότι όλες οι εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν διαδικτυακά (Facebook: Δεκποτα & YouTube: ΔΕΚΠΟΤΑ Δήμου Δράμας) και το πρόγραμμα είναι το εξής:

Πέμπτη 27/8 – 19.30 Χαιρετισμοί επισήμων και παρουσίαση της ιδέας του Φεστιβάλ.

20.00 Συγκέντρωση ντράμερ.

20.30 Μουσικοχορευτική παράσταση (Μιρέλλα Νότα).

Παρασκευή 28/8 – 21.00 Συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Σάββατο 29/8 έως Κυριακή 27/9: 20.30 Εγκαίνια έκθεσης έργων ζωγραφικής συλλογής ΔΕΚΠΟΤΑ στο Hydrama Grand Hotel.

Κυριακή 30/8 – 21.00 Oriental Show  με την Giota Raasa.

Δευτέρα 31/8 – 21.00 Συναυλία με την Ζωή Παπαδοπούλου.

18.00-21.00 – ΔΕΚΠΟΤΑ Δήμου Δράμας. Έκθεση φωτογραφίας έως την Κυριακή 6/9 από την ομάδα «Dramateyes» αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Δράμας.

UNDERCURRENT FESTIVAL

Τρίτη 1/9 – 10.00-11.30 Εργαστήρι προϊστορικής διατροφής (για 8 έως 12 ετών).

11.300-12.30 Διαγωνισμός Master Chef (ηλικίες 5 έως 12 ετών).

18.00 Παρουσίαση και εργαστήριο με θέμα την εφήμερη τέχνη. Εικαστικό και διαδραστικό παιχνίδι.

20.30 Διαγωνισμός Disc Jockey.

Τετάρτη 2/9 10.00-11.30 Γεύομαι τα τοπικά προϊόντα του τόπου μου (Ηλικίες 5 έως 12 ετών).

20.30 – Σεμινάριο: Κινηματογράφηση – Φωτογραφία – extreme sports στην άγρια φύση.

Πέμπτη 3/9 – 19.00 – Θεατρική παράσταση για έφηβους με θέμα την ΤΡΟΙΑ.

20.00 – Παρουσίαση εκδόσεων ΔΕΚΠΟΤΑ.

Παρασκευή 4/9 – 19.30-20.00 Αυστοσχεδιαζόμενη μουσική επένδυση για την βωβή ταινία «The Scarecrow» 1920 του Buster Keaton.

20.00 – Φεστιβάλ JAZZ – Συναυλίες.

Σάββατο 5/9 – 11.00 Φεστιβάλ JAZZ – Σεμινάρια Master classes. Drums ηλεκτρική κιθάρα ηλεκτρικό μπάσο.

18.30 Φεστιβάλ JAZZ – Σεμινάριο Master classes. Drums ηλεκτρική κιθάρα ηλεκτρικό μπάσο.

20.30 – Φεστιβάλ JAZZ – Συναυλίες.

Κυριακή 67/9

11.00 Φεστιβάλ JAZZ – Σεμινάρια Master classes. Drums ηλεκτρική κιθάρα ηλεκτρικό μπάσο.

11.30-12.30 Θεατρικός αυτοσχεδιασμός – Δραματοποίηση παραμυθιού.

18.00 Ονειροντίσνεϋ.

21.00 Φεστιβάλ JAZZ. Συναυλίες