Home > Πρώτο Θέμα > 25 ειδικοί ιατροί και 26 νοσηλεύτριες/τες στηρίζουν εθελοντικά το Νοσοκομείο Δράμας

25 ειδικοί ιατροί και 26 νοσηλεύτριες/τες στηρίζουν εθελοντικά το Νοσοκομείο Δράμας

25 ειδικοί ιατροί και  26 νοσηλεύτριες/τες

στηρίζουν εθελοντικά το Νοσοκομείο Δράμας

 

Τους εθελοντές ειδικούς ιατρούς και νοσηλευτές/τριες από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ. από όλη τη χώρα, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, ευχαριστεί με ανακοίνωσή της η διοικήτρια του Γ.Ν. Δράμας, κα. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου.

Όπως αναφέρει η κα. Καρατζόγλου: «Τις τελευταίες ημέρες το Γ.Ν. Δράμας, υποδέχτηκε τους νέους εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές που έφθασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αφού ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της πολιτείας και στηρίζουν έμπρακτα τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για αναχαίτιση του covid-19.

Παράλληλα, τους μετακινημένους με αποφάσεις  του Υπουργείου Υγείας (εθελοντές) γιατρούς του ΕΣΥ, τους μετακινημένους με αποφάσεις της 4ης ΥΠΕ γενικούς γιατρούς και νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Δράμας, καθώς και τους ιδιώτες γιατρούς της Δράμας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για παροχή υπηρεσίας, για να μας συνδράμουν την πιο κρίσιμη στιγμή για την αντοχή του προσωπικού του νοσοκομείου μας».

Οι εθελοντές που συνδράμουν το Γ.Ν. Δράμας

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού και δίπλα στους συναδέλφους τους στο Νοσοκομείο της πόλης μας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι ακόλουθοι γιατροί και νοσηλευτές:

Ο ειδικός παθολόγος/ λοιμωξιολόγος από την «Ευρωκλινική» Αθηνών, κ. Τόφας Πολύδωρος.

Δύο ειδικές παθολόγοι από το νοσοκομείο Αθηνών «Ερρίκος Ντυνάν», οι κα. Κουτσούρη Αναστασία και η κα. Πέντσιου Ελένη.

Η γενική ιατρός από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από το Κέντρο Υγείας Λυγουριού του νομού Αργολίδας, κα. Κανέλλα Τζιάρου.

Η ειδική παθολόγος από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, κα. Φραγκουλίδου Ελεονώρα.

Ο ειδικός παθολόγος από το νοσοκομείο Σερρών, κ. Μαρούδας Παναγιώτης.

Δύο νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής από το νοσοκομείο Αθηνών «Ερρίκος Ντυνάν», η κα. Κίκερη Χριστίνα, η κα. Αθανασίου Παναγιώτα και ο κ. Παπαϊωάννου Πέτρος.

Δεκαοχτώ γενικοί γιατροί από τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Δράμας, οι οποίοι είναι κ.κ.: Καλυβίνος Αυγουστίνος, Καραγκιοζίδης Εδουάρδος, Χλιάρας Βασίλειος, Βήτας Αθανάσιος, Μπισιρτζόγλου Νικόλαος, Τσίγγαλος Δημήτριος, Μπαϊρακτάρης Κωνσταντίνος, Αυγουστάτος Σπυρίδων, Ποζατζίδης Γρηγόριος, Τσιρώνης Γεώργιος και οι κα. Φραγκούδη Φωτεινή, Καραφυλλίδου Αναστασία – Νικολέτα, Αϊβαζίδου Ευδοξία, Μιλλή Φωτεινή, Γούτλη Θεοδώρα και Πλεύρια Φωτεινή.

Επιπλέον 21 νοσηλεύτριες και 2 νοσηλευτές από τα Κέντρα Υγείας Π.Ε. Δράμας οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι: κα. Μαλαμάτου Καλλιόπη, Βασιλειάδου Αναστασία, Καραθανασίου Αικατερίνη, Γεωργιτζίκη Αθηνά, Μητώνα Γλυκερία, Αλαπάνη Κωνσταντίνα, Δραγουδάκη Δέσποινα, Σεξενίδου Σουλτάνα, Πράσατζη Αρχοντία, Παπαδοπούλου Κυριακή,  Πολίτογλου Ελισάβετ, Πετροπούλου Δέσποινα, Καραμπατζίδου Κωνσταντίνα, Σαββίδου Κυριακή, Δέτσου Ευγενία, Στεργίου Μαρία, Τσαλγατίδου Σοφία, Βασιλειάδου Αναστασία, Χατζηπαναγιώτου Γεσθημανή, Τσενεκίδου Ησαϊα, Φιλιππίδου Νικολέτα και οι κ.κ. Αλεξίου Δημήτριος και Λάκης Ηλίας.

Οι αρχικοί τοπικοί εθελοντές μας, είναι ο πνευμονολόγος Δράμας, κ. Κωνσταντινίδης Ιωάννης και ο αναισθησιολόγος Δράμας, κ. Καραμουγιούκ  Γεώργιος, οι οποίοι υπέγραψαν σύμβαση παροχής υπηρεσιών (πλήρης απασχόληση στο νοσοκομείο μας) με την 4η ΥΠΕ.

Δηλαδή, επιπλέον 25 ειδικοί ιατροί και 26 νοσηλεύτριες/τες είναι δίπλα στο υπάρχον  προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και βοηθούν με τον καλύτερο τρόπο στην αποσυμπίεση του νοσοκομείου και την υψηλού επιπέδου νοσηλεία των ασθενών.

Τέλος, στην ανακοίνωσή της, η κα. Καρατζόγλου καταλήγει λέγοντας ότι: «Τους καλωσορίσαμε όλους, τους «αγκαλιάσαμε», ενσωματώθηκαν και αποτελούν μέρος της δύναμης του νοσοκομείου μας, για όσο διάστημα θα βρίσκονται κοντά μας.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη προσφορά τους!

Επίσης ευχαριστούμε όλους όσοι, με τον τρόπο του ή τις αποφάσεις του ο καθένας, συνέβαλαν ώστε η παρουσία στο νοσοκομείο μας αυτών των εθελοντών και των λοιπών μετακινημένων από τις μονάδες υγείας τους, να είναι πια γεγονός.

Αλληλέγγυοι και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες και μένουμε ασφαλείς!».